Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (93)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Bohužel, nablýskané nic. Jednička mi přišla úplně super, u dvojky jsem se musel nutit, abych to vůbec dokoukal. Byl bych raději, kdyby to pokračování vůbec nevzniklo. Toto už je jenom o tom, vytřískat z toho co nejvíc peněz, předpokládám, že vznikne i třetí díl, tak ten už fakt vidět nechci. Za mě veliký zklamání, i když jsem od toho moc nečekal.

plakát

Beckett (2021) odpad!

Vůbec nechápu, proč taková herečka jako je Alicia Vikander vzala roli v tomhle béčkovým filmu.

plakát

3 Idiots (2009) 

Nečekal jsem, že bych ty 3h dal v kuse, ale ten film má fakt něco do sebe. Člověk se v některých pasážích i dobře baví, je to nápaditý a indicky kýčovitý. Ty scény s tancem, to je fakt ryzí zlo, ale stojí v tomto případě za to je přetrpět. Je fakt, že to chce odhodlání se do toho vůbec pustit a člověk musí být připraven, že to znechuceně po pár minutách vypne, ale když nic neočekává a vydrží, film ho po chvíli doslova pohltí.

plakát

Okupace (2021) 

Když tak koukám na hodnocení a komentáře, asi to nebude film pro každého. Ale mě děsně bavil na všech rovinách, dokonce jsem se u něj hodně nasmál, což se mi často nestává. Prostě se tam strefují dost do černého a ne každému to je asi příjemné se na to dívat... ale rozhodně mi to nepřijde jako nějaké dehonestování naší národní povahy, jak tu někde zaznělo. Právě naopak, ten film ukazuje ten náš skvělej  (i když ne pro každého uchopitelnej) humor, nadhled, v čemž spočívá právě naše největší síla, jsme prostě smějící se bestie :D. Je to velká jízda.

plakát

Jíst, meditovat, milovat (2010) 

Tenhle film je na jednu stranu docela dost špatnej, taková ta odporně sladká americká limonádka. Když k tomu přidám, že nemám rád Julii Roberts, je to doslova vražedná kombinace a adept na hodnocení odpad. Ale přesto všechno tento film obsahuje takovou neviditelnou esenci, která mě oslovila, ten vnitřní náboj a smysl naštěstí přebíjí tuto ulepenou formu,. Za tu Itálii jsem přidal jednu hvězdu navíc, pro tu mám prostě neobjektivní slabost :).

plakát

Gentlemani (2019) 

Po filmařský stránce tomu není vůbec co vytknout, jednoduše je to vymazlený k dokonalosti. Budu tu asi za toho nejhnusnějšího moralistu, ale prostě mi vadí, že jsou zde chladnokrevní vrazi vykresleni jako ty nejvíc cool hrdinové a jak název naznačuje - gentlemani... Samozřejmě chápu, že je to nutné brát s nadsázkou, ale i tak mi to prostě vadí a všem fandům filmu se omlouvám, že to svým hodnocením takto podseknu právě pouze z tohoto důvodu. Jsem tak nějak přesvědčen o tom, že dokonalý film co si zaslouží plné hodnocení by měl mít i nějaký přesah a ne být jen chytrou a pěkně vypadající zábavou.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

To měla být parodie na hvězdný prach? Já si vždy u takových filmů říkám, kolik to muselo dát práce a taková..... Asi je už trendem, že v moderních českých pohádkách musí být téměř všechny postavy retardované, dialogy nicneříkající, kdyby to člověk sledoval bez zvuku, vyšlo by to víceméně nastejno. Celkově jsem měl z toho dojem, že hlavní cíl je nějak vyplnit ten čas od začátku do závěrečných titulků a vytvořit další produkt, který se odvysílá na Štědrý den. Musím ocenit jen to, že tentokrát tam aspoň ty postavy tolik nekřičely a nekoulely očima, jinak bych to asi nedal, tohle se dalo pronudit až do konce.

plakát

Volání divočiny (2020) 

Katastrofa. Amíci neumí nic, než hnusný digitální kýče. Film je odpad, dvě hvězdy dávám jen z úcty k tomu příběhu... Zvířatům jsou zde přiřazovány lidské vlastnosti a pohnutky, vyznívá to velmi hloupě. Přečtěte si radši knihu, toto je ztráta času.

plakát

Togo (2019) 

Netušil jsem, jak protivnej dokáže být film, kterej je plnej těch vymazlenejch dokonale nasvícenejch záběrů, vybuchujícího digitálního ledu a nekonečných západů slunce. Jako byste týden museli jíst jenom šlehačku. Nejsem cílovka takových filmů, mělo by zde být uvedeno, že je to tzv, rodinný film, pak bych se do toho nepouštel.

plakát

Příchozí (2016) 

Ne, opravdu bych nechtěl být v kůži mimozemšťanů, kteří se dostanou na naši krásnou modrou planetu a první s čím se setkají jsou zelený mozky, který je na přivítanou pokropí dávkou ze samopalu a spustí nějaký ten ohňostroj. Takže jestli někde jsou, vůbec se nedivím, že se pečlivě ukrývají. Trochu nesourodé spojení, nádherná křehká hudba, vystříhaní maníci nadržení to tam vše rozstřílet, kteří kromě opancéřovaného army tabletu a khaki klece na kanárka mají snad i pancířovanej obal na hajzlpapír... Ano přiznávám, jsem zaujatej, ale opravdu už mám na tento typ filmů alergii. Tohle zpracování úplně pohřbívá jinak velmi zajímavou myšlenku a příběh, škoda no.