Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (37)

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Od začátku jsem #TeamCap a během sledování filmu tomu nebylo jinak. Držela jsem se, abych se nedívala na žádný trailer, teaser, nic a nechala si všechno do kina - povedlo se a já byla nadšena! Konečně člověk měl možnost vidět, jak by dopadla banda Avengers, kdyby se začala mlátit mezi sebou, kdo by se ke komu přidal a kdo by komu za zády druhého pomohl. Dle mého názoru je to jedna z nejlepších Marvelovek - má spád, je vtipná, ale vážná zároveň a dost často jsou i momenty, které diváka překvapí. I přes velké množství postav člověk stíhá vnímat a obdivovat každou z nich. Není to tedy zaměřeno jen na Kapitána a Iromana, ale každý hrdina má své momenty a za to patří režisérům obrovské díky! Nemám ráda, když je mnoho postav a člověk se v nich nevyzná. Velké plus má Spiderman, který diváky v kině nejednou opravdu velmi rozesmál. Fandím mu, protože jeho postava by si zasloužila objevení se v dalších filmech - stejně tak naivní a vtipná, jako byla teď. Za mne určitě 5* a za pár dní si na to zajdu znova.

plakát

Moje tlustá řecká svatba 2 (2016) 

Dlouho jsem se v kině tak dlouho nesmála jako při sledování tohoto filmu. Ano, některé vtipy už nejsou vtipné, občas si člověk řekne "Proboha!!!", ale ve výsledku je ten film prostě takovým tím momentem, kdy si člověk řekne "Nakonec ta moje rodina není tak špatná" :) Kdo moc nečeká, bude mile překvapen, že to není zas takový průšvih jak by se u druhého dílu čehokoliv dalo předpokládat. Zápletka je taková trochu slabá, ale pro mne osobně to byl krásný flash back na high school a žádání kluka na prom night. Takže za to dávám hvězdičku navíc.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Krásný animák, který ukazuje, že když se chce, jde dosáhnout svých cílů. Trochu mi to připomínalo Hunger games (to rozdělení města), ale celkově jsem si film naprosto užila. Kino plné dětí, ale takové ticho, že je jasné, že tento film je jeden z hodně povedených kreslených filmů pro děti za poslední dobu. Nevím jaký je dabing, neviděla jsem to v ČR, ale v angličtině jsou hlasy skvělý a slovník hodně vtipný.

plakát

Brooklyn (2015) 

Skvělý výkon Saoirse Ronan. Balzámem pro uši i duši, alespoň v mém případě, je angličtina a hned několik jejích přízvuků. Příběh je to celkem jednoduchý, ale o to spíše se člověk může soustředit na samotné herce či velmi zajímavé dialogy. Chci zažít lásku jako Tony a Eilis!

plakát

Marťan (2015) 

Mnou dlouho očekávaný film poté, co jsem si přečetla knížku. Jako každý, kdo čte knihy, které jsou posléze zfilmovány jsem se i já obávala, aby to nebyla tragédie. Musím uznat, že film se vyvedl velice, opravdu velice dobře. Některé věci mi tam chyběly (především hlášky, které měl Mark Watney směrem k vědcům na Zemi či počítání kalorií na den, atd), ale celkově jsem byla z filmu nadšená. Film není jen se sci-fi prvky, ale také se spoustou humoru, několikerého napětí a ikdyž je to z většiny "one-man-show" Matta Damona, tak tenhle chlap odvedl výbornou práci. Hlavně - Kolonizoval Mars!!! Tento film je jiný než ostatní - není katastrofální, nejsou tam vyloženě mega hrdinové ani mega záporňáci, není tam zabíjení jak na běžícím páse a tohle všechno, si myslím, udělá tento film jedním z nejúspěšnějších filmů tohoto roku. Kdo nečetl knihu bude spokojený i s koncem, mne osobně trochu naštval, ale chápu, že to tak muselo být. Soundtrack super - písničky z let minulých mne baví a opět - kdo nečetl knihu, ten asi ten soundtrack tolik nepobere. 3D pervky tam jsou, ale myslím si, že stačí na ten film jít ve 2D, protože tvůrci prostě to 3D nevyužili tak, jak by měli.

plakát

Bez kalhot XXL (2015) 

Příběh nic moc zajímavého ani nového - výlet týpků za jejich "poslední" šancí...Těla? Luxusní :P Taneční kreace? Výborné :) U tohoto filmu člověk nemusí přemýšlet a jen se dívá a kochá, jak těly, tak tancem, tak okolím kterým parta chlapů projíždí. Andie MacDowell mě velmi bavila, stejně jako hlášky, kterými je tento film prošpikovaný. Jako letní oddychovka (vzdychovka) je ten film naprosto výborný. Chápu, že se pánům moc nelíbí :) U mne to splnilo účel a veškerá očekávání. No řekněte, která byste vydržela tak dlouho s kamennou tváří jako slečna za pultem na benzínce? :)

plakát

Mimoni (2015) 

Vzhledem k tomu, že jsem si opravdu oblíbila film Já Padouch a Já Padouch 2, na Mimoně jsem se neskutečně těšila. Bohužel, nesplnilo to moje očekávání jaké jsem po JP a JP2 měla. Nevím, zda je to tím, že mi je tak o 20 let více než těm pro které je film myšlený, ale až na narážky, které děti nemohly pochopit, mi to přišlo celkem takové nic moc. Jak tu někdo psal - film dost silně podporuje násilí, ale zase dobro zvítězí, takže to není tak hrozné. Myslím, že kdyby to udělali jako krátké filmy s gegy, bylo by to zábavnější. Takže dávám 3* a to jen proto, že mám slabost pro Stuarta:)

plakát

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014) 

Film pobaví, občas tedy jsou některé záběry dosti nechutné, ale bitka Nazi Zombíků se Zombíky Rusů? Proč ne! To je asi ta největší řiť v celém tom filmu. Jo, prostě zombie řežba, která pobaví.

plakát

Predestination (2014) 

Pochopila jsem, že ona se stala jím a on sám sobě udělal dítě a sám sobě to dítě vzal a sám sebe opustil? Ano, naprosto rozhorující film, kde jsem po vypnutí šla spát s myšlenkou "Cože?!?!?!" Dvě hvězdičky za pěkný namaskování Sarah Snook a za fajn pohled na Ethana Hawkea.

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Člověk si řekne "Romantický film, to zase bude klasická oddychovka" a nakonec jsem byla mile překvapena. Není to klasická romantická slátanina na které jsme za posledních pár let zvyklí, naopak. Příběh je naprosto skvělý, ano, lehce předvídatelný, ale dle mého názoru strhující. Obočí Lily Collins je trochu rušivé, ale roli, kterou v tomto filmu ztvárnila je naprosto úžasná. Sam Claflin, kterého známe z Hunger Games je ukázán v naprosto jiném světle a nelze si ho neoblíbit. Film budí dojem, že každý může být šťastný a je jen a jen na tom člověku, jak dlouhou cestu k tomu svému štěstí bude mít.