Reklama

Reklama

Meg 2: Příkop

  • USA Meg 2: The Trench (více)
Trailer 1

Připravte se na dokonalý adrenalin ve filmu Meg 2: Příkop, doslova nadživotní jízda, která trhák z roku 2018 posouvá do ještě větších výšek a ještě větších hloubek s několika obřími Megy a mnohem víc! Ponořte se do neprobádaných vod s Jasonem Stathamem a světovou akční ikonou Wu Jingem, kteří vedou odvážný výzkumný tým na průzkumný ponor do nejhlubších hlubin oceánu. Jejich plavba se zvrtne v chaos, když jejich misi ohrozí zlovolná těžební operace a donutí je svádět vysoce riskantní boj o přežití. Naši hrdinové se musí postavit proti kolosálním Megům a neúprosným drancovačům životního prostředí a v pulzujícím závodě s časem předejít, přelstít a přeplout své nemilosrdné predátory. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (334)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přesně v intencích prvního dílu. Jen je to přeplácanější. K žralokům se z hlubin přidala další havěť, přibyli lidští záporáci, kteří jak jsou zlí, tak jsou tupí a Jason navíc musí řešit nějaké ty rodičovské lapálie, které zdědil z minula. A dojde i na nějaké ty humory, které jsou sice infantilní, ale mě neurážely. Co filmu musím přiznat je tempo, protože se furt něco děje, ale na druhou stranu jsem měl postupem času žraloků s otevřenou hubou plné zuby. Když už se do toho tvůrci pustili podobným způsobem, tak měli oživit celou prehistorickou mořskou faunu. Ale tak možná si to nechávají na příští díl. 55% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Kto dal preboha režírovať pokračovanie Meg práve Benovi Wheatleymu? Režisérovi britských podivných filmov ako In the Earth alebo High-Rise. A Ben bohužiaľ nijako nevyniká ani v tých podivnostiach, keďže ani jednu jednohlasne neprijali ani kritici, ani diváci. Čakať od neho zázrak pri niečom ako je Meg mohol len málokto a presne tak to aj dopadlo. Zatiaľ čo Jon Turteltaub ako skúsený režisér dobrodružných a komediálnych filmov dokázal držať prvý Meg presne na tej hranici zábavnosti, trápnosti a úplnej prestrelenosti (a ja som si ten film v roku 2018 prekvapilo užil), dvojka je už len zbytočne prestrelená, s tisíc zbytočnými dejovými odbočkami ktoré absolútne nevedú a trápna s množstvom tých najdementnejších vtipov bez poriadneho timingu alebo aspoň správne podaného odľahčenia. Laťka tu nebola nastavená vysoko a chcel som dostať len rovnako tupú, zábavnú ujetost ako naposledy. Ujetosť som síce dostal, ale tentoraz iba s prívlastkom tupá. CELKOVO: 4/10 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mala to byť letná popcornová zábava a presne to som aj dostal. Dvojka sa riadi pravidlom všetkého viac, a ak vám už pri prvom diely prišlo, že je tam veľa veci prestrelených, tu v dvojke, je ich ešte viac. No priznám sa, že mi to nevadilo. Dvojka je úplná iná, ako jednotka a okrem mega žraloka, vás tu čaká viac mega žralokov, mega chobotníc, mega príšer, mega namakaných teroristov a nechýbajú ani Stathomové mega parádičky. Potešilo ma aj, že Statham dostal viac priestoru v akčných scénach. V jednotke na to nebol priestor, no tu dvojke si asi niekto uvedomil, že ma palube Stathama, ktorý kope prvú ligu a tak mu pár kopov aj dopriali. Čo sa týka vizuálnej stránky filmu, tak efekty mi prišli v pohode, dokonca výprava, kulisy (podmorská základňa) a kostýmy (štýlové hi-tech oblečky) ma celkom milo prekvapili. Príbeh nie je síce nič extra, ale bavili ma herci, vtipy a predovšetkým akcia, ktorej nechýbali celkom dobre nápady. Kludne by som si dal aj trojku. 75% - 4* ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zábavnější a akčnější, než jednička, kterou jsem tenkrát dost protrpěl. Velkým plusem, je změna lokalit v průběhu filmu (Hororovější část, v těch hlubinách, byla fajn), Meg tu není jediný nepřítel, Statham si střihne i několik klasických soubojů a přidalo se více na humoru (ale i na trapnosti, místy to bylo hodně hodně blboučký). Závěrečná část, na zábavném ostrově, už byla vyloženě komedie a vůbec mi to nevadilo, naopak. Čekal jsem to o dost horší, absolutně se mi do dvojky nechtělo, takže jsem nakonec příjemně překvapený. Bavil jsem se. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Digitální žralok, žere digitální lidi, strachy jsem se z toho úplně posral… "Meg 2" je ukázkovým příkladem filmu, který mohl být mnohem lepší, kdyby měl rating R. Scénář je jedna velká ptákovina, ale mnoho filmů nemusí mít dobrý scénář, aby byly zábavné. Tyto filmy mají jiné věci, které udržují vaši pozornost a poskytují potěšení, které doplňuje váš požitek. Děj je strašně překombinovaný. Je tu příliš mnoho postav a absence cool hlášek, takže žádná postava nevynikla, kromě Jasona Stathama, který přináší charisma, o které se ani nemusí snažit. Film se také zbytečně zaobírá lidskými záporáky, na které zde nikdo nebyl zvědavý. Hlavním tahákem jsou žraloci. První polovinou filmu se trpělivě brodíte scénáristickým hnojem, čekáte, až se nějaký objeví a u toho musíte přetrpět mnoho směšných podzápletek a hromadu úžasně debilních scén, z nichž nejzábavnější je ta, kdy Statham plave v osmikilometrové hloubce bez svého futuristického skafandru… V tu chvíli může film zachránit jen nějaká neuvěřitelná žraločí akce, ale dočkáme se jen digitálního bordelu, ukrutného přehrávání protekčních žlutých a hnědých neherců a usekané, špatně natočené akce, která se zdá být hotová sotva ze třetiny. Zbylé dvě třetiny, tedy gore a zajímavé akční scény, zůstaly na podlaze produkčního rozpočtu PG-13. "Meg 2" nepostrádá jistou dávku zábavy. Dá se na něj dívat, ale nikdy bych ho nedoporučoval ke sledování. Existuje spousta jiných filmů, které jsou na tom stejně jako tento, ale dělají všechno lépe. Kdyby byl film krvavý a podstrkoval po celou dobu materiál s ratingem R, tak by se u něj dalo alespoň pobavit, ale směr, kterým se rozhodl vydat, z něj nakonec udělal snadno zapomenutelný film, za který by se měli všichni zúčastnění stydět. /35%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • V dobe vydania najdrahší film o žralokoch, aký bol kedy natočený. Rozpočet: 129-139 miliónov dolárov. (Arsenal83)
  • Hlavní natáčení započalo dne 4. února 2022 v Leavesden Studios ve Velké Británii. Dále se točilo v Číně, Hong Kongu a Thajsku. (fiLLthe3DD)
  • Očekávalo se, že si herečka Bingbing Li zopakuje roli oceánoložky Suyin z prvního dílu, ale z neznámého důvodu herečka odstoupila – na konci roku 2021 (tedy zhruba 3 měsíce před začátkem natáčení tohoto filmu) se ovšem nechala slyšet, že na tom zdravotně není nejlépe, konkrétně zmiňovala nespavost a zvýšenou únavu. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama