Reklama

Reklama

Žraločí invaze

Trailer

Vlna cunami zasiahne pokojné pobrežie, kde zničí a zaplaví celé mesto. Skupina ľudí sa ocitne uzväznená v podzemnom poschodí supermarketu spoločne s ozbrojeným šialencom. Medzitým začne v supermarkete stúpať hladina vody. Vydesená skupina sa snaží skryť a zároveň si uvedomí, že nebezpečenstvo na nich číha aj pod vodou. Spoločně s nimi je ve vode totiž uveznených aj niekoľko hladných žralokov. Kto v tomto trileri prežije nebezpečného zabijaka a kto unikne žralokom? (TV JOJ)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (138)

castor 

všechny recenze uživatele

Hororový/thrillerový začátečník si přijde na své. Všechno tu totiž jede podle osvědčených kolejí, nic se nějak zvlášť nekomplikuje, vše je jasně dané, takže se i ten nejtupější divák v ději neztratí. Vlna tsunami neodnese z pláže a oceánu jenom nějakou tu loď, lehátko nebo stánek s hotdogy, ale i nenažrané osazenstvo oceánu. Je to právě rok, kdy Josh přišel kvůli hladovému žralokovi o kamaráda a jeho přítelkyně Tina o bratra. Těžkou chvíli jejich románek neunesl, takže se setkávají až nyní – v obchodním centru, které se stejně jako široké okolí ocitlo pod vodou. Jenže zatímco okolo boj o holý život „skončil“ a přeživší zřejmě vyčkávají na pomoc záchranářů, Josh, Tina a asi tucet dalších méně či více důležitých postav bojují v troskách obchoďáku ještě s párečkem velkých bílých žraloků. Australský thriller sice předloží hned několik nelogických kousků, srdceryvných výlevů a navážno myšlených absurdit (oblek z nákupních košíků), co je ale hlavní, po celou stopáž nenudí. Být sežraný žralokem kdesi v oddělení rybích mražených produktů tak láká divákovu pozornost od začátku do konce. A když navíc vezmu poslední žraločí kousky á la Temný příliv nebo hodně nepovedenou Noc žraloka 3D, Bait jednoznačně vede. I díky předtím moc hezky vytančené Sharni Vinson nebo Julianu McMahonu, který, když už někdo, film táhne!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo ví, proč jsou filmový tvůrci tak přesvědčení, že se žralok nutně musí chovat jako agresivní predátor, který zblajzne každého na potkání...ehm...na potopení. Ani v tomto hororu to není jiné, ale registruji zlepšení v realistickém vyobrazení dravce. Pod vodou sice pokaždé nevypadá tak monstrózně, jak se nám hrstka přeživších v ohrožení snaží namluvit, občas i podivně zploštěle, ale hlavní je, že tentokrát žralok bílý neudělal fatální (digi) ostudu. Ve filmu jsou vlastně dva. Po obřím tsunami, které na film s nízkým rozpočtem také zaperlí ve své katastrofické kráse, se jeden usadí v zaplaveném supermarketu a jeho "kolega" si své teritorium vybuduje jen o něco dál, a sice v podzemních garážích. A spolu s nimi pochopitelně nejrůznější přeživší, které vlna nesmetla. Film občas tímto výběrem různorodých lidí spadne do intencí, kdy nevíte, jestli se máte smát, nebo napětím ani nehlesnout, což ani v jednom případě není vždy stoprocentní. Nešlo ani tak o herecké výkony, jako o typy, které sem zapadnou. Namátkou se zde vyskytuje blondýnka se svým ozdobným psíkem, co mnoho rozumu nepobrala, která o snědeného přítele ani slzičku neuroní, kdežto pro svého psího mazlíčka by se i rozkrájela, dva lupiči zase nejsou příliš sympatičtí, ačkoliv jeden z nich není tak úplně bezcharakterní, spravedlivý a přiměřeně drsný policista se svojí sličnou a trochu problémovou dcerou a záchranář, kterého už přes rok trápí tragická ztráta kamaráda a kolegy z práce, kterého rozkousal žralok v úvodní a ne zrovna trikově nejpodařenější sekvenci. Ohlodaná, rozkousaná, případně jinak zdeformovaná těla však vypadají realisticky. Na moje gusto těch přeživších však bylo v závěru až moc. Žraloci to tam měli vyplenit důsledněji a mohlo se jich do filmu nasadit i víc. Trochu mně scházel větší extrém, i když se dá napsat, že ve filmu se většinou pořád něco dělo a žraločích útoků a výpadů bylo tak akorát. Film scenáristicky i produkčně zaštítil známý režisér Russell Mulcahy. Možná z té extrémně vyhrocené situace se mohlo vytěžit ještě víc, ale jsem rád, že po delší době přišel nějaký režisér, který žraloka neztrapnil a nabídl z větší části dynamickou, a v rámci svých možností, i technicky na úrovni natočenou hororovou show. Ano, show je to pravé slovo. Kdo ví, jak by se žralok a člověk pod vlivem stresové situace choval ve skutečnosti. To je tomuhle filmu celkem fuk. 70% ()

Reklama

Tomes83 odpad!

všechny recenze uživatele

Větší digisračku jsem ještě neviděl! Noc žraloka byla hrůza, ale dal jsem tomu alespon jednu hvězdu za trochu té snahy o dobrodružství, ale tohle byl jasný odpad! Ne jen ty efekty ale ta nereálnost! Jestli jsem někdy nadával na třetí díl Čelistí z 80. let, tak po zkouknutí Tsunami se jim omlouvám... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejprve tsunami, a pak žraloci v supermarketu. Tedy čekal jsem fakt invazi mořských predátorů, nikoliv slovy dva. Na druhou stranu má film výborné napětí a jeden si hned vzpomene na původní Dobrodružství Poseidonu...Zkraje jsem měl strach, že sleduji nějakou kriminálku, kde se žralok snad ani neobjeví. Scény mezi zatopenými regály vše vynahradily! Jasně, triky mizerné, nejhorší asi závěrečný pixelový záběr na město, avšak celkový spád vše napravil. Samozřejmě ve skutečnosti by čtyřmetrový žralok na háku udělal ze zatopené místnosti kůlničku na dříví a samozřejmě většina těch, co padala do vody, by mu neunikla, ale nechť. Jako zábava velmi dobré! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Všechno je možný. Jsou tady hadi v letadle, hadi ve vlaku, žraločí tornádo, mravenci v kredenci, tak proč by jsme nemohli mít i žraloky v supermarketu? Divím se, že mi tenhle kousek před časem uniknul, ale už jsem to napravil a musím konstatovat, že v záplavě všech těch blbých žraločích filmů který jsou nám poslední dobou servírovány jak na běžícím páse je to celkem příjemná změna, pravda herci nic extra triky taky žádnej zázrak (ale co by za ně třeba v Alysum dali) ale legrace si užijeme víc než dost. Takže spokojenost.60% ()

Galerie (116)

Zajímavosti (2)

  • Na palubnej doske dodávky v zatopenej podzemnej garáži leží kniha od Stephena Kinga. (Kadas97)
  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v austrálskom štáte Queensland, ktorý leží na východnom pobreží kontinentu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama