Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 4

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (361)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Vše nasvědčovalo tomu, že toto léto uvidíme nový nejlepší žraločí survival horor v dějinách. Blížil se totiž příchod ambiciozních Shallows. Zůstalo však jen u očekávání. Mělčiny naprosto propadly, a tak se zdálo, že vše zůstane při starém. Jenže hned vzápětí se ze dna oceánu zcela nečekaně vynořil snímek 47 Meters Down a žraločí prvenství si překvapivě ukousl pro sebe. Tam, kde si Shallows vylámaly všechny zuby (žraločí chování, digitální efekty, atmosféra), slaví 47 Meters Down úspěch. Kvalita se dlouho pohybovala někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale závěrečná halucinační pointa nakonec rozhodla o lepším hodnocení. Nejedná se tedy o žádné veledílo, ale v rámci daného subžánru je nutno považovat 47 Meters Down za nového krále. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V mnohém podobné letošním Mělčinám a v mnohém i překvapivě lepší. Veškeré scény se žraloky vypadají mnohem lépe i realističtěji než tomu bylo ve zmíněných "Mělčinách" a i toho napětí je více (film se celý odehrává pod vodou. Film tak v mých očích kazí dvě věci. Ženské herecké duo není úplně špatné, ale nedonutí diváka, aby jim fandil. A druhá věc je konec, který měl přijít tak o 5 minut dříve. Takhle tvůrci sice překvapí, ale pokazí závěr, který byl napínavý a pro diváka přijatelnější. P. S. Jeden ze závěrečných žraločích útoků byl ten nejlepší, který jsem kdy ve filmu viděl. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Nic extrémního pod hladinou nečekejte...holky se ponoří v kleci do oceánu plného žraloků většími než loď. No a co se může posrat? Zkuste hádat...Ano, uvíznou v kleci, dojde kyslík, dopluje pomoc, dopluje žralok, sežere pomoc, sežere klec, sežere loď. A ten alternativní konec wtf???!!! Za mě slabota. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po strašně dlouhé době béčko, které si na nic nehraje a funguje přesně v těch mantinelech, ve kterých fungovat má. Nesází se tu na levnou a lacinou rádobyzábavnou notu, na druhé straně se tvůrci ani nesnaží dokazovat, že ve svých rukou mají animal horor století. Stačí jim málo. Jen naslouchat tomu, co fanoušci chtějí. Vzhledem k počtu postav a prostředí, ve kterém se snímek odehrává se tu nenabízí příliš možností ke kreativitě. Přesto však autoři na nic nečekají, nenatahují úvod, aby se vlastnímu dramatu nemuseli věnovat příliš dlouho. Prostě se toho nebojí. Naplno se tu pracuje s klaustrofobní atmosférou v neznámém prostředí a neúprosně utíkajícím časem. Díky tomu má snímek dusivou atmosféru i v pasážích, kdy se zdánlivě nic neděje. A zde je třeba uznat, že těch moc není. I na tak malém manévrovacím prostoru se autorům podařilo rozjet spoustu dramatických scén, kvůli nimž skvěle odsýpá a nikde výrazněji nedrhne. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No páni, film za pár babek, natočený v nějakém zaflusaném bazénu, a jaké je to sugestivní, klaustrofobické a hustoatmosférické drámko. Možná, že při jeho sledování budete chvílemi podvědomě zadržovat dech, abyste šetřili vzduchem a nezačali se topit. A další plus - v tomhle případě se fakt nemusíte obávat, že byste si k hrdinkám vytvořili nějaký vztah a trpěli soucitem s nimi, nebo tak podobně. Obě dvě ségry jsou totiž vymaštěné slepice, hlavně starší Lisa. Ale to by vám na druhou stranu nemělo zabránit v tom, abyste se trochu zamysleli nad podstatou života vezdejšího, a začali si vážit tak všední a samozřejmé činnosti, jakou je obyčejné lidské dýchání. Aspoň já jsem na tohle téma srovnatelně intenzivně uvažoval naposledy někdy ve dvanácti, při četbě Verneova 20 000 mil pod mořem. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Klec má své světlomety odpojené od zdroje napájení, přesto však stále svítí. (BMW12)

Reklama

Reklama