Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Star Trek maratón už s šeským dabingom aj na Disney+, s neodmyliteľným bugom nielen týchto sračiek ktorý v priebehu filmu prerušia spojenie aby ukázali že akí sú akože inteligenti keď vedia spustiž film presne tam, kde umiestnili svoj vlastný bug. Po málo vydarenej 5ke sa Star trek vrátil k svojmu štandartu, vyhnastvo na trestaneckej planéte bolo asi najlepšie natočenou pasážou, pomaly sa prejavujú čoraz lepšie efekty počiatku rokov devedesiatych. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takze Star Trek si skusil aj politicky thriller v ktorom konecne dôjde k udobreniu s Rusmi, teda pardon, Klingonmi. Lepsiu poslednu misiu pre pôvodnu posadku vybrat ani nemohli. Dokonca Kirk tu absovuje reparat ohladom jeho vyrovnania sa so synovou smrtou z ktoreho konecne citit poriadne emocie. Aj ked sa dockame aj niekolkych zabavnych hlasok hlavne od trojice Kirk, Spoch, Kostra, tak tentoraz je dej pojaty dost dramaticky. Zvysni clenovia posadky maju mensi ale zmysluplny prestor a Sulu ma dokonca vlastnu lod. Vydaril sa zaporak. A to vdaka spickovemu Christopherovi Plummerovi. Jeho citovanie Shakespeara v klingonstine je nezabudnutelne. Tah pagh, tah be. Skvela je aj Kim Cattrall ako Vulkanka. Len som cely cas cakal, kedy sa objavi naha. Ale chapem je to len cudný Star Trek, takze som sa nedockal. Ako trekkieho ma potesilo cameo Worfovho prapribuzneho. Len som zmäteni, ze v HD verzii bol vystrihnuty Rene Auberjonois, ktory si zahral atentatnika, nasledkom coho sa zmeni identita atentatnika. Pritom vo verzii na DVD ho mam. Divne. Akcna stranka je solidna. Dockame sa trikovo cool prepadu v beztiazi nejake to blbnutie Kirka na Rura Penthe potom este trikovo slusnej ale takticky priemernej bitky s klingonskym plavidlom. Soundtrack patri k tym lepsim. Takze celkovo som s filmom spokojny a rozhodne patri k tym lepsim dielom. Ako rozlucka s pôvodnou posadkou je super a fanusikovia serialu budu rozhodne dojatí. 8/10. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pěkný, nostalgický díl, který mě až tak zásadně nebavil, ale kdy to končilo, přistihl jsem se u toho, že jsem dojatý. Tohle jsou prostě postavy, které vám přirostou k srdci, což se také stalo. Poslední film se starou posádkou a už nikdy více. Vzhledem k tomu, že tři představitelé jsou již po smrti, je to skutečně takové smutné rozloučení, které musí mít na milovníky původní série ten správný efekt. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Po mizerné pětce se Star Trek vrátil do zajetých kolejí a šestka servíruje klasický příběh, který sice ničím nepřekvapí ani neohromí, ale zároveň neurazí. Příjemný překvapením jsou zajímavá jména v obsazení jako například Christopher Plummer nebo Kim Cattrall. Uměl bych si sice představit lepší rozloučení původní posádky, ale i tohle se dá v pohodě zkousnout…60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|94%| Šestý film ST s Kirkovým týmem. Jako velký fanoušek původního seriálu, známý pod zkratkou TOS (The original series). Tak je jasné, že filmy se stejnou hereckou sestavou jako v TOS mě chytnou. Opět jsem v tomto případě velmi spokojen. První film měl jinou atmosféru, Další tři také jinou a pátý též. Tento měl něco co ještě u ST nebylo. A to poněkud vážný tón, větší napínavost a tak trochu mírně řečeno: Dospělé převedení. Že tu byla vidět trochu víc krev atd. Úvod začíná jednoduše a mírně, pomalu se začne vše vyvíjet. Příběh má taky něco do sebe, krásně a nenáročně spracován. Ke konci jsem byl fascininován jaký byl tvrdý a nekompromisní souboj lodí Enterprise a Klingonské lodi. Tolik střel z torpéd atd tu bylo, že jsem si vážně už začínal myslet, že lod Enterprise padne. Takže spousta zajímavých nápadů zde byla. Tempo bylo pomalejší, v mnoha scénách chyběla hudba a přeci jenom bych víc vyklepšil úplný konec. Přeci jen to byla poslední cesta lodí s touto sestavou posádkym kterou mám tak rád. Ale to nevadí, to jsou jen detaily, furt to má perfektní úroven, takže o plném počtu hvězd nepochybuji. Hlášky a to vše ostatní k tomu jako popichování Spock, Kirk, McCoy atd – to zde je umírněno. Nevadí to tolik, k vážnosti situace v tomto filmu se to dá pochopit. Zaujalo mě třeba i to, že Sulu se odpojil od Kirkova týmu a velel jiné lodi. To jak jim pomáhal na konci mě potěšilo. Projevilo se v tom oddané přátelství. No, mohl bych pokračovat do nekonačna. Skvělá herecká sestava – zde už značně v pokročilém věku, ale já si to přesto užíval. Nedostatky jsou minimální. Nemám co bych už rozebíral. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • Natáčelo se od 16. dubna do 2. července 1991 ve státech USA – Aljaška a Kalifornie. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama