Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně celkem překvapivě snesitelná záležitost. Po druhém díle, jenž jen recykloval díl první se tento díl snaží přinést něco nového, sice ubylo nápaditosti co se úmrtí týká, ale to celkem s přehledem vynahrazuje velice dobrý Sam Neil, který měl oproti svým dětským předchůdcům o poznání složitější roli a porval se s ní více než statečně. Pro mně tento díl v celkovém vyznění asi předčil díl druhý, i když dílu prvnímu se bohužel ani na hony nepřiblížil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Omen" je najsilnejšia okultno-horrorová séria. Včera som si po rokoch pripomenul druhú časť a dnes som si premierovo pozrel tretie pokračovanie. Možem len banovať, že som sa ku nemu dostal až teraz. Pretože "Posledné stretnutie" je veľmi dobre natočený film. Damien Thorn dospel. Stal sa z neho dravý politik, najmladší americký veľvyslanec vo Veľkej Británii. Antikrist vstúpil do veľkého sveta mocných. Jeho poslanie sa blíži ku cieľu. Satanská trilógia sa uzatvára. Sam Neill je v titulnej úlohe výborný. Lepšie hrať som ho ešte nevidel. Réžia a kamera na profesionálnej úrovni. Pod soundtrackom je znova podpísaný jedinečný Jerry Goldsmith. Takže ja som nadmieru spokojný. **** ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sam Neill sice jako potomek satanův nebyl vůbec špatnej - rozhodně lepší, než jeho dětská a pubertální verze z předchozích dílů - ale stejně to je sračka, která v dnešní době nemá co nabídnout. Není se tam čeho bát a že tam lidi chcípaj mi v tomhle filmu přijde jakoby to byla normální věc, nad kterou se nikdo nepozastaví. Holt 80. léta z toho smrděj na sto honů a ty hony smrděj taky. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sam Neill v roli dospělého Damiena, co víc si může hororový fanoušek přát. Jeho obsazení dodává jinak celkem obyčejné trojce šmrnc. Musím pochválit solidní smrti (i ty neukázané díky své povaze budí děs - eliminace potenciálních Ježíšů) a občas jsem měl pocit i drzého černého humoru. Naprosto trapný je konec a jakási snaha o romantickou linku, takže rozhodování mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami je podle nálady - nebo podle absťáku po osmdesátkových hororech. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ani příběh trojky není špatně vymyšlen, zdárně rozvádí své téma i uzavírá trilogii, nicméně se ošidně pohybuje na hraně ambiciózního křesťanského přesahu a béčkové žánrovosti (již podtrhuje i nepříliš zdařilá realizace nadpřirozených likvidací). Prorokovaný "druhý příchod" nazaretského spasitele ovšem dovádí našeho elegantního antikrista (v podání zlověstného Sama Neilla) k činům, ze kterých mrazí (vraždění novorozeňat). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • V úvodu pořadu „World in Focus“ Damien (Sam Neill) uvádí, že společnost Thorn Industries převzal v roce 1971 a že ji vede již sedm let. Jeho dřívější rozhovor s prezidentem však stanovil aktuální rok 1982, nikoli 1978. (Johnny.ARN)
  • V prvních dvou filmech Omen bylo Damienovo (Sam Neill) znamení bestie skryté na temeni jeho hlavy. V tomto filmu je to za jeho pravým uchem. (Johnny.ARN)
  • Časová osa filmů Omen nesouhlasí. První film se odehrává v 70. letech. Druhý film uvádí, že události prvního filmu vyvrcholily v roce 1976, a pak se posunul o sedm let dopředu, přibližně do roku 1983, kdy Damienovi (Sam Neill) mělo být 13 let. Podle výpovědí postav se události filmu Poslední střetnutí odehrávají v roce 1982, ačkoli Damienovi je nyní kolem třiceti let. Vzhledem k tomu, že od druhého filmu uplynula téměř dvě desetiletí, měl by se film odehrávat kolem roku 2003 – i když to může být způsobeno tím, že tvůrci a studio v té době nepočítali s pokračováními a odpovídající časovou osou. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama