Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Okultno-kresťanské horrory mám rád. Najmä starú kultovú "Nesvätú Trojicu" (Rosemary má dieťatko - 1968, Exorcista - 1973, Omen - 1976). "Omen" sa ako jediný z nej dočkal kvalitného pokračovania. Dokonalosť pôvodného filmu sa snáď ani nedala prekonať. Podarilo sa však natočiť veľmi kvalitný horror. Hudba Jerryho Goldsmitha robí z nejednej scény mrazivo atmosferickú lahôdku. Damien nám trocha povyrástol. Spolu so svojim bratrancom študuje na prestižnej vojenskej škole. Od ostatných kadetov sa ale výrazne líši. Pretože Damien Thorn je Antikrist. **** ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Daleko méně působivé než originální Donnerův film- nejenže v pokračování je vše dané, chybí postupně odhalovaná hrůza, a děj je redukován na sérii úmrtí (jimiž se nejspíš inspiroval Nezvratný osud), ale také W.Holden zdaleka nedosahuje charismatu G.Pecka. Černý krkavec pak nemůže v žádném případě konkurovat děsivým pekelným psům. Spolehnout se tak lze maximálně na hudbu J.Goldsmithe. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nějak si nedovedu do role odrostlejšího Damiena Thorna představit jiného podmanivého grázlíka než Jonathana Scotta-Taylora. Známka kvality když už ne filmu, tak aspoň té jedné role. Jenže pak tu je ještě vzorný posluhovač ďáblův Lance Henriksen, efektní smrťáky a jako obvykle výtečný Jerry Goldsmith. Na první díl to sice nemá, ale líbilo se mi to - obzvlášť poslední scéna je sladká:) 70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Oproti kultovemu Donnerovmu Omen 1 je toto podstatne slabsi film. Ponajprv vrcholny demental /pardon, satan/ vzbudzuje hrozbu iba obcas, a tak som si strasidelnej atmosfere musel trochu dopomahat : dodatocne som si zaskripal zubami, popripade som si obcas otvaral a zatvaral 30 rokov nenaolejovane dvere. To som praktizoval vzdy, ked Don Taylor zabudol, ze toci horor - aby som vedel, ze sa treba dacoho bat! Takze podstatne slabsie pokracovanie kultoveho Donnerovho Omena. Za zmienku stoji ucast vyborneho Williama Holdena tuna /Sunset Boulevard, Wild Bunch/. 66 % ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Filmu škodí docela pomalé tempo, chybí vyloženě moment překvapení a díky množství dialogů některé pasáže nudí. Úmrtí jsou celkem dobře dotažené a nedá se jim co vytknout, ale co mi nejvíce vadilo, že scénáristé odflákli závěr. Kdyby finále bylo nápaditější, tak by si Damien zasloužil vyšší hodnocení......6/10 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo převážně v Chicagu. (Terva)
  • Herec Meshach Taylor v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Jedná se o poslední kinofilm herce Lewa Ayrese. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama