Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Rotvajlery tady vystřídali havrani, vlezlého kněze vlezlá novinářka, opatrovatelku a ochranitelku antikrista důstojník vojenské školy atd., ale atmosférou se to jedničce vůbec nevyrovná. Damien je uplně v rozporu s prvním dílem. Je to ukecanej parchant, kterej vůbec není démonickej a tajemnej... Démonická zůstala jenom satanistická hudba, která zazní kdykoliv někdo trpí nebo umírá nebo se děje něco spojenýho s Damienovým původem biblické šelmy. A jinak taky docela zajimavy smrti. Ale jinak pěkná nuda. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než Donnerova jednička. Zatímco v předchozím díle jste cítili mrazení v zádech, zde se stoprocentně budete bát. Přibyl počet úmrtí a hlavně je zde havran, ze kterého jsem se, když jsem Damiena viděl poprvé, pos*al strachy. Nesmí chybět opět geniální chorály Jerryho Goldsmithe. A na Damiena v podání Jonathana Scott-Taylora (bezchybný casting) jen tak nezapomenete. Ten jeho úsměv na konci..._____________EDIT 5/2024: Druhý díl slavného snímku Přichází satan (1976) jsem neviděl mnoho let, ale stále si zachoval svoje kouzlo, dá-li se to tak v rámci možností říci. V mých očích je Damien mnohem lepší než jednička a zásluhu na tom má opět nejen oscarový Jerry Goldsmith, ale tentokrát také Jonathan Scott-Taylor, z jehož očí jde doslova ďábelský strach, o přisluhujícím havranovi ani nemluvě. Je to geniální a opět jeden z mála příkladů, kdy je druhý díl lepší než ten první.____________Vytáhni v hospodě: Damiena v českém znění nadaboval legendární Jan Kalous a režie dabingu se ujal Jiří Strach, který se po mnoha letech přiklonil k ultrakonzervativnímu pojetí křesťanství, které vidí satana i pod postelí. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

S původním dílem nesrovnatelné. Zabíjení pohledem zvládá kdejaká tchýně líp, než tento zaprdnutej Damien. Navázání ještě funguje v pořádku, ale ke konci už filmy bohužel ztrácí točky. Vzhledem k tomu, že bez znalosti prvního dílu se jen těžko obejdete, nemůžu ohodnotit sequel lépe než průměrně, a to díky jen malé přidané hodnotě. U jednotky bych skončil. 55% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Okultno-kresťanské horrory mám rád. Najmä starú kultovú "Nesvätú Trojicu" (Rosemary má dieťatko - 1968, Exorcista - 1973, Omen - 1976). "Omen" sa ako jediný z nej dočkal kvalitného pokračovania. Dokonalosť pôvodného filmu sa snáď ani nedala prekonať. Podarilo sa však natočiť veľmi kvalitný horror. Hudba Jerryho Goldsmitha robí z nejednej scény mrazivo atmosferickú lahôdku. Damien nám trocha povyrástol. Spolu so svojim bratrancom študuje na prestižnej vojenskej škole. Od ostatných kadetov sa ale výrazne líši. Pretože Damien Thorn je Antikrist. **** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhému dílu se zuby nehty docela podařilo navázat na výbornou jedničku. Zatímco v minulém díle se účet zastavil na 5 obětech, tentokráte se Damienovo řádění zastavilo na čísle 12. Samozřejmě nejde přehlédnout účast Lance Henriksena. Některé úmrti mají poměrně solidní atmosféru, například výtahová scéna. Divákovi je hned jasné odkud hlavně čerpali inspiraci autoři hororové série Nezvratný osud. 50% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Herec Meshach Taylor v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Baskytarista a frontman skupiny Iron Maiden Steve Harris se tímto snímkem inspiroval a nahrál podle něj v roce 1982 CD "The Number of The Best". (Terva)
  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama