Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Startrekovský film s Kirkem. Díky cestování v čase kvůli páru velryb se diváci snadněji ztotožní s hrdiny. Nechybí ekologický podtext, akce, humor, všudypřítomné narážky pana Spocka na 20.století ani skutečná Enterprise - jmenovkyně vesmírné sestřičky, letadlová loď americké armády, kterou scénáristé zajímavě zapojili do děje. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohohle dílu jsem se vyloženě bál, ale kdepak, je to velmi v pořádku. Celková debilita námětu, úkolů jednotlivých postav a chování pozemšťanů 20. století funguje. Takovým tím startrekovským způsobem. Okořeněno o příjemný, nenásilný humor ohledně cestování časem, který byl tolikrát před tím i potom opakován, ale málokdy byl využit tak vkusně. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zakoncenie volnej trilogie tentoraz pojali v komedialnom style. Hlavna zapletka je blazniva asi ako väcsina zapletiek o cestovani v case, ale aspon sa nezabudlo aj na nejaku myslienku. Aj Greenpeace by mala radost. Ziadny zaporak sa tentoraz nekona rovnako ako suboj hviezdnych korabov. Zasadenie nasich oblubenych postav do roku 1986 je zdrojom mnozstva vtipnych scen. Nielen neustale spickovanie medzi Kirkom, Spockom a Kostrom, ale konecne dostanu poriadny priestor aj ostatni clenovia posadky a kazdy z nich tu zaziari jak v komickej scene, tak zaroven maju vyznam aj pre pribeh. Na môj vkus je to malo sci-fi a vo vesmire sa to odohrava minimalne. Dokonca sa to snazili vykompenzovat opakovanim sceny vybuchu Enterprise z minulej casti. Takisto hudba je tentoraz dost odlisna. Menej typicky Star Trekovska. Trikova stranka je stale slusna. Tazke vysledkom je skôr komedia so Star Trekovskou posadkou, ktora ani na chvilu nenudi, ale ja mam radsej tie viac sci-fi diely s poriadnym dramatickym nadychom. 7/10. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nápad vzít vyčerpané jádro posádky Enterprise na výlet zpět časem bylo to nejlepší, co mohlo producenta Harva Benetta a scénáristu Nicholase Meyera po zpackaném Pátrání po Spockovi napadnout. Cesta domů je na startrekovské poměry extrémně odlehčená, nadsazená, plná špičkových gagů a výborně ostavených situací (Čekov pátrající za dob Studené války po "emerikn nuklíjrr vesls", za všechny). Příběh je vpodstatě příjemně uhozený a běží si tak do počtu, aby bylo z čeho tahat humorně-napínavé eskapády, chemie posádky cvrká jako v době dovolené, soundtrack Leonarda Rosenmana je skvěle jinaký a nebýt příšerně rozvleklého završení, byla by Cesta domů rozhodně bezchybnou komediální jízdou z rodinky "time-travel". Bohužel se nejspíš jedná o poslední větší úspěch původní posádky, ale zase... díky tomu, jak moc se vymyká těm předchozím, stojí za to. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Johó, Startrekovský film jako tutová komedie! Po (nebo spolu s) The Motion Picture ten z dobrých filmů staré série. Bavila jsem se a smála tak, jak u Star treku ještě ne (a to se u seriálu směji normálně), zvláště Spockova konfrontace se starou dobou se povedla. Jen výtku bych měla ke konci. Ty mimozemské verlyby by mě vážně zajímaly a on se člověk nakonec o nějaké pointě vůbec nic nedoví. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • William Shatner se natáčení tohoto pokračování nechtěl zúčastnit. Natáčel právě seriál T.J. Hooker (od r. 1982), jehož sledovanost nečekaně vysoce stoupla. Nebyl rovněž spokojen se svým honorářem a žárlil na režisérské úspěchy svého kolegy Nimoye. (WolfR)
  • Leonard Nimoy byl angažován jako režisér tohoto pokračování velmi brzy, a to dokonce ještě dříve, než se třetí díl dostal do kin. Vedení společnosti Paramount bylo spokojeno s jeho režisérskou prací na na filmu Star Trek III: Hledání Spocka, takže dostal pro své představy a návrhy k snímku zcela volnou ruku. (WolfR)
  • Jednou z otázek, na něž Spock (Leonard Nimoy) odpovídá počítači v úvodu filmu, je elektronová konfugurace gadolinia. Její zkrácený zápis je: [Xenon] 4f<sup>7</sup> 5d<sup>1</sup> 6s<sup>2</sup>. (VMa)

Reklama

Reklama