Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (108)

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na mě to fungovalo. Epizoda skrze svou kreativitu a nápad spojit spousty odkazů na ostatní epizody do jedné fiktivní appky nabízí hypermeta epizodu, která zceluje celý Black Mirror universe dohromady a diváka to rozhodně ponoří ještě více a těší se z toho. Samotné téma je velice aktuální, protože zrovna v tuto chvíli se v Americe vedou protesty organizace WGA a scénáristi mají jako jeden z hlavních bodů právě obavu z nastupujícího AI a jeho posedlosti, či ovládnutí kultury jako takové. Satirické až sitcomové pojednání o tématu bylo moc fajn a dává to smysl, pokud to tedy Brooker konzultoval s gigantem a ten k tomu má takový postoj, jaký z epizody vyzařuje. S openingem BM po 4 letech jsem spokojený a těším se, co bude dál. (btw: Pro mě poměrně neznámá Annie Murphy byla moc fajn a inspirace u Harley Quinn byla tou správnou volbou) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joan vůbec není hrozná, hrozná je televizní budoucnoust. Doma jsme sice přemýšleli, proč okamžitě nevypla/nezahodila mobil, televizi, nezrušila předplatné. Mohlo to rtedy být propracovanější, ale na druhou stranu je BM od začátku nízkonákladovka a to zrcadlo Netflixu, jak tu opakují ostatní, je opravdu dobrý. CCA 71%. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť niečo z Čierneho zrkadla, čo nemusí byť dokonalé divácky svojím príbehom, zvratmi, lebo tam nikdy o to nešlo, vždy šlo o nosnú myšlienku. A napriek tomu, že sa aj z tohto seriálu stal produkt povinnej politickej korektnosti, kde všade musia byť zmiešané a homo páry, stále tá myšlienka tam je. Niekedy vám aspoň povedali: dávajte si pozor na malé písmenká! Čítajte bedlivo! Teraz vám už nikto nič nepovie. Automaticky schvaľuješ cookies, automaticky schvaľuješ spracovanie osobných údajov, automaticky schváliš akékoľvek zmluvné podmienky. A ono to potom môže všelijako dopadnúť. Pekne ukázané, kam by to možno, ale len možno, mohlo zájsť. ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joan is Awful tuhle sérii rozjel bezchybně a je to za mě jedno z těch top nejaktuálnějších témat Black Mirror. Děsivá, bohužel už brzy, realita deepfaků, ať už nás nebo celebrit a nezpomalující a nebezpečná pokročilost AI, která vám bude vytvářet content na míru, čehož bychom se fakt měli obávat, protože i když se to zatím nezdá, tak k tomu pomalu ale jistě spějeme. Pozor by člověk tedy měl především dávat, komu a jakým stránkám povoluje nakládat s jeho daty a údaji, jako to bylo krásně vidět tady se Salmou Hayek a jejím právníkem. Skvělý výkony všech herců a i komická stránka dost potěšila. Hlavní myšlenka té show Joan is Awful mi strašně připomíná ty facebook války před 10 lety, kdy někdo o někom postnul nějakej drb a už to jelo samo :D ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdejší Streamberry není jen libovolnou fiktivní streamovací službou, je to naprosto nezaměnitelná variace přímo na Netflix, kde má Černé zrcadlo už od třetí série svůj domov. Charlie Brooker tady naťukává cynické využití negativních emocí jakožto marketingově atraktivnějších, žhavé téma používání umělé inteligence v kinematografii (jeden z bodů sporu v aktuálních hollywoodských stávkách) i kritiku nejen Netflixu jakožto média, jež netvoří umění, ale pouze produkuje obsah, nenáročný produkt sloužící jako kulisa. Brooker tak kouše ruku, která ho krmí, ale to kousnutí je jaksi bezzubé, spíš jen pro formu, ne tak aby někoho skutečně urazil. Nechtěně tak připomíná závěr jedné z nejlepších epizod seriálu, Fifteen Million Merits z první řady, kde se hlavní hrdina vzepře systému v živém přenosu, načež mu onen systém nabídne šanci jej kritizovat i nadále, a to přímo ve vlastním pořadu. A on to přijme. Tehdy měl Brookerův projev ostrou hranu, teď už tvůrce spíš jen pobírá merity od „Streamberry“. Jinak samotná epizoda hezky pracuje s vnořenými úrovněmi skutečnosti a fikce a v závěru nabídne i jeden povedený zvrat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Seriál „The Callow Years“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na úplně první epizodu seriálu Národní hymna (2011), ve které se jmenuje premiér Spojeného Království Michael Callow (Rory Kinnear). (jirikzaboj)
  • Název titulu „Junipero Dreaming“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu San Junipero (2016). (jirikzaboj)

Reklama

Reklama