Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

draggo 

všechny recenze uživatele

První série byly výborné, ale jak zmizel Mandy Patinkin tak to šlo do kytek. Ale ty začátky se opravdu povedly, tehdy jsem si nenechal utéct jediný díl. Zajímavé, napínavé, překvapivé... A k tomu příjemný vyšetřovací tým. Taky mě potěšilo, že se to rochu více zabývá i samotným pachatelem, jeho myšlenkovými pochody atd. (i když je škoda že to nejde víc do hloubky). Nedávno jsem si to ale pustil znovu a byl jsem zklamán, byla to už docela nuda, chyběl tomu ten švih co to mělo dřív. Hodnocení je průměrem všech sérií. /viděno v TV: 75% a 4*/ ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Snad ani nedokážu říct, proč mě seriál tak chytil za srdce. Možná tou psychologií, kdy profilují vraha a přemýšlí nad jeho dalším krokem, možná díky charismatickým a sympatickým postavám nebo možná proto, že mě seriál baví víc než všechny americké kriminálky dohromady (sorry, Horacio). Oblíbené postavy: Dr. Spencer Reid, Derek Morgan, David Rossi, Jennifer 'JJ' Jareau a ten zbytek postav - Aarona, Emily a Penelopu mám ráda taky, zkrátka každý z týmu je něčím pro mě zajímavý.. ()

Reklama

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Na CM sa mi páči hlavne to, že nevenujú gro seriálu forenznému vyšetrovaniu, ako pri CSI, čo už začína liezť krkom, a vyznieva to skôr vtipne ako vážne. Ale späť k myšlienkam, ktoré diváka doslova "zasvätia" do mysle a psychológie vraha a tým približujú mnohé skutočnosti, od ktorých majú iné kriminálky na míle. Jednotlivé postavy sú nadmieru sympatické, hlavne večne mudrujúci Dr.Reid, ktorý ma mimochodom ohromný cit pre módu. Nesmiem zabudnúť na múdre a výstižné citáty, ktoré odznievajú vždy na začiatku a potom na konci každého dielu, čím vytvárajú kompaktný celok. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný krimiseriál s týmem vyšetřovatelů, kteří hledají řešení zločinů a snaží se odhalit řádění sériových vrahů pomocí profilování osobností pachatelů. V příbězích nechybí napětí a mnohé případy působí děsivě, dokonce jako horory. Trochu mi vadí, že v jinak sympatickém týmu není žádná vůdčí výrazná osobnost, jak to bývá u takových seriálů zvykem. Myslím, že o účinnosti policejní metody typování pachatele podle jeho činů by se dalo polemizovat. Po takových drastických zločinech vysílaných převážně v noci se těžko usíná, proto si vždycky ještě pustím nějakou romantickou komedii. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Efektně natočený seriál z rodu "Behavioral Analysis Strikes Back", který ale přes některé povedené momenty (rozuměj dobře zahrané vedlejší postavy do jednoho dílu a vrahouny, velmi občas i celé díly - např. s manželskou dvojicí sériových vrahů několik hodin před popravou) nedovede diváka dlouhodoběji vtáhnout. Psychika postav je tu totiž překvapivě nevyužitá (čímž neříkám, že absentuje) a pokus o vytvoření poznávacího znamení, jakým je úvodní + závěrečný citát pak působí jako laciné gesto, občas navíc bez nějaké jasné souvislosti s dějem, pokud tedy pokaždé netrefíte tu samou logiku jakou používají scénáristi:) Ale stále je to o několik tříd kvalitnější výplň programu než Doktor Z Hor nebo Na Plný Plyn:P 60% ()

Galerie (2 154)

Zajímavosti (18)

  • Shemar Moore opustil seriál a roli Dereka Morgana po 11. sezónách, jelikož si chce rozšiřovat obzory v showbyznysu. Kromě herectví si chce vyzkoušet například režírování. (Bube1)
  • Mandy Patinkin odešel ze seriálu, protože ho velmi tížila na srdci vážnost a brutalita, která je v seriálu vyobrazena. (cunicekb)
  • Herec Matthew Gray Gubler (doktor Spencer Reid) je velmi pověrčivý, a proto nikdy na natáčení nenosí ponožky do páru. Několikrát je to v seriálu zřetelně vidět. (Bube1)

Související novinky

Reklama

Reklama