Reklama

Reklama

Divoké ulice

(festivalový název)
  • USA Savage Streets
Trailer

Obsahy(1)

Brenda (Blair) vede partu ostrých vysokoškolaček, které se pošťuchují s drsným gangem pankáčů (tak drsným, že jejich vůdce nosí místo náušnice žiletku a típá si cigarety o dlaň). Hoši ale neustojí, že „girls just wanna have fun“ a pomstí se jim za krádež a naplnění jejich auta odpadky tím, že znásilní Brendinu hluchoněmou sestřičku Heather. Z Brendy oděné do černé kůže se stává nelítostný anděl pomsty vyzbrojený lukem a železy na medvěda a roztahuje svá křídla nad členy gangu, aby je utopil v krvi.

Královna exploitation Linda Blair v plné síle. Heather si zahrála po Blair další populární béčková „queen of scream“, Linnea Quigley (NÁVRAT NOCI OŽIVLÝCH MRTVOL, CREEPOZOIDS, VICE ACADEMY I. a II., PAST BOSORKY) a na režijní stoličce seděl Danny Steinman, který rok poté natočil PÁTEK TŘINÁCTÉHO 5: NOVÝ ZAČÁTEK. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Opomínaný rape & revenge, ktorý sa bez problémov môže rovnať najslávnejším kúskom tohto drsného subžánru zo 70. rokov. Štabajzna Linda Blair tu dokazuje, že s nahotou nemá žiaden problém a jej postava Brenda je vulgárnejšia a oplzlejšia, než démonom posadnutá Regan z kontroverzného Exorcistu. Trochu mi tu vadili snáď iba pre 80. roky typicky afektované herecké výkony a osobne by som si prial o čosi viac krvavejšie finále, inak je pre mňa Savage Streets pozitívnym prekvapením. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mix surového príbehu zo 70tych rokov s 80s natupírovaným rokenrolom a to bez toho, aby to strácalo z čara jedného alebo druhého (ako sa stalo v o rok staršom Chained Heat). Pri všetkej úcte k Exorcistovi, toto je skutočne životná rola Lindy Blair. Užíva si každý jeden okamih, úplne sa pretvára na divokú bad ass pomstiteľku a k tomu jej sekunduje Linnea Quigley v pre ňu netypickej role utiahnutého dievčatka, v ktorej je maximálne uveriteľná. Fantastická žánrovka a zaslúžený kult. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle mi úplně unikalo, ke snímku jsem se dostal docela náhodou. A ještě že tak!! Nemusím tyhle 80.kový fláky, ale najdou se mezi nima i skvosty. Tohle je rozhodně jeden z nich!! To, co vypadá nejdřív jako "beverlihylská" školní šaškárna se rychle přehoupne v krutej snímek. Kde na svoji dobu cudných 80.tek se odehraje fakt krutý znásilnění nádherný a nevinný holky...o to drsnější její sestra se pak časem postará o pomstu. Banda psychopatických pouličních pankáčů byla excelentně zahraná a fakt jsem je nenáviděl a přál jim to úplně nejhorší. Ve chvíli, kdy hlavní hrdinka nevydrží tlak uvnitř sebe po zabití její kamarádky (úúžasná scéna ve vaně!!) stejnýma šmejdama, rozjede se film na úplně jiný vlně. Temný, depresivní, nekompromisní ... pomsta je zde skutečně sladší než "perník", všichni dostanou co pro to, naprostý finále a střet s hlavní gorilou je pak již naprosto hororovým ztvárněním vygradovaným na maximum a divák si libuje v pomstě, která je ještě krutější, než si dokázal představit ... Absolutní pecka!! Obsahuje špičkovou hudbu - soundtrack, ktererý to všechno ještě umocňuje. Nebojí se nahoty, násilí, vulgarismů. U mne není co řešit, jako milovník exploiterů tohle radostně oceňuju na plný počet *. Ten film má všechno, co takový pořádný "rape and revenge" mít má ... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jestli má tenhle film alespoň něco málo společného s realitou, pak dospívat v osmdesátých letech v Americe muselo být peklo :-D. Divoké ulice jsou nechtěně směšný, brakový rape and revenge exploiťák a ukazují přesně to, co na osmdesátkové kinematografii nemám rád. Má to co dočinění hlavně například s estetikou samotných postav než třeba se způsobem vyprávění, ale nemůžu si pomoct. Hrůza. Tři hvězdy za to, že dnešníma očima už je to vážně vtipné. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších 80´s hororů co jsem viděla. A to jsem se o něm, ačkoli jsem hororový fanatik, doslechla teprve nedávno a musím říct že mé očekávání nejen že nezklamal ale i předčil. Není zrovna nabití násilím, ale přesto mě zaujal a ani na chvíli nenudil. Tenhle kousek má všechno co na osmdesátkách miluju včetně jisté dávky absurdity. Za námět a zpracování bych asi dala 4 hvězdy ale uchvátila mě naprosto úžasná hudba a krásná Linda Blair v roli anděla pomsty takže dávám plný počet. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Film byl v roce 1985 nominován na ceny Saturn Award, a to v kategoriích nejlepší herečka (Linda Blair - Brenda), nejlepší herečka ve vedlejší roli (Linnea Quigley - Heather) a nejlepší scénář (Danny Steinmann, Norman Yonemoto). Ani jednu nominaci však neproměnil. (Wade)

Reklama

Reklama