Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Americkému dobytku sa vlna všemožných (a nemožných) CSI asi zunovala. Snaha nadviazať na staré kriminálky ich novými, pestrejšími variáciami, je ale prekvapivo podarená. Podobne ako geniálny Dexter, zábavný Castle a ľahučko nadpriemerný Mentalista, aj Klamári vytŕčajú zo šedého priemeru vďaka trochu nadprirodzenej alebo minimálne netradičnej postave. Veľká filmová hviezda, Tim Roth, rozhodne nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale hereckého talentu nemá málo a ako policajný psychoanalytik je rozhodne presvedčivý. Uvidíme, koľko originality ponúkne seriál v širšom rozsahu, zatiaľ mi to ale pripadá svieže a príjemné. UPDATE: Neblahá predtucha sa naplnila, Lie to Me rýchlo upadá do priemeru, a začína sa podobať CSI sračkám. Škoda premárneného potenciálu. (60%) ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Jediné, co dělá seriálek jakžtakž sledovatelným, je charisma Tima Rotha, což však na druhou stranu hodně shazuje tradičně zoufalý český seriálový dabing - v originálním znění je to o několik řádů jinde. Kdy už konečně zodpovědné osoby pochopí, že svými bohulibými úmysly ničí minimálně polovinu kvality snímků? A proč Anatomie lži? To je jeden z nejzoufalejších "překladů"! Vyšetřovací metody mi přijdu místy pitomé, ale chápu, že to je asi v rámci formátu takovéto typu seriálu nutné. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Jsem upřímně šokován, jak dokázali v rámci formátu kvazivědeckého kriminálního seriálu natočit něco tak otevřeně - a zároveň decentně - kritického vůči Americe. Většina CSI-model napodobujících seriálů naopak potvrzuje jistoty amerického systému, Lie to Me tyto jistoty (a obecně hodnotové systémy) velmi systematicky nabourává. ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Naozaj neznášam kriminálne seriály a to z veľmi pochopiteľných dôvodov: 1. nezaujímajú ma ako z vizuálnej, tak aj z obsahovej stránky; 2. sú nekonečne dlhé a po vymedzenom časovom úseku strácajú svoju kvalitu; 3. so zdĺhavosťou súvisí obrovské množstvo "prípadov", čo extrémne uberá na reálnosti; 4. po o niečo viac vymedzenom časovom úseku sa stávajú komerčnými. Tento seriál však všetky štyri faktory postráda a celkom dobre si udržal kvalitu a nápaditosť (možno vďaka tomu, že bol vysielaný len tri roky). Oproti väčšine kriminálkam je toto naozaj originálne, tvorcom nedochádzajú nápady a Tim Roth v hlavnej úlohe je naozaj geniálny a priemerný divák mal príležitosť vidieť ho v celkom inom svetle. Pre mňa je to vcelku jedno veľké pozitívne prekvapenie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"U některých lidí je snazší poznat, kdy přestali lhát, než kdy začali." Dr. House vychází ze svého přesvědčení, že všichni lidi lžou, což Dr. Lightman může bez větší námahy prokázat a jako bonus dokáže i určit přesný okamžik lži. Líbí se mi na něm neustále zlepšování ve svém oboru, kdy neváhá studovat kupříkladu psychologii smrkání, frekvenci vstávání vlasů na hlavě či touhu po okusování malíčku na levé noze. Mne to baví a jelikož jsem při napsání této věty ani nemrkl, pravý biceps mi dvakrát kmitl a boltec levého ucha se natočil o 8 stupňů, tak by to měla být pravda. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)

Reklama

Reklama