Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První série - 80% Druhá série - první dojem - 70% Lie to me je seriál jasně založený na tom, že v něm hlavní roli má Tim Roth. Neříkám, že nikdo jiný by ji nezvládnul, ale charismatický člověk byl nutnost. Jeho roztěkané herectví poprvé dokážu ocenit a i když v některých filmech mě vyloženě otravuje, sem se skvěle hodí - bez Rotha by to zkrátka nebylo ono. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Jsem upřímně šokován, jak dokázali v rámci formátu kvazivědeckého kriminálního seriálu natočit něco tak otevřeně - a zároveň decentně - kritického vůči Americe. Většina CSI-model napodobujících seriálů naopak potvrzuje jistoty amerického systému, Lie to Me tyto jistoty (a obecně hodnotové systémy) velmi systematicky nabourává. ()

Reklama

made1 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Mentalistou se člověk asi těžko ubrání, ale tady mi chybí hlubší charaktery hlavních protagonistů. Kluk co říká pořád pravdu? Fajn, ale co dál. Jedna ABSOLUTNĚ pozitivní věc, Tim Roth a jeho přízvuk. Díky Bohu. ....Dokazuje ale tento seriál, že amíci opravdu neumí natočit film bez neamerického hlavního herce? PS. Vzhledem k rychlému sledování jednoho dílu za druhým, získává si tento seriál u mě další hvězdičku a možná, ale opravdu jen možná, vyhoupne se i na maximum. PS2: Je zázračnou mocí seriálu, pokud v něm dovede divák oddělit jednu rovinu příběhu od druhých. V tomto případě je to pro mě vztah Dr. Lightmana a dcery Emily. Za dokonalou shodu těch dvou, a že těm se povedlo něco opravdu neuvěřitelného, přidávám hvězdičku. (HUPS - Kolik, že jsem dala Mentalistovi?) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velke stastie, ze tendencie ukazujece sa v uvodnych epizodach a vrcholiace asi okolo tej piatej, sa dalej nerozvijali a serial presiel do trosku "uveritelnejsej" roviny. Aj tak ho vsak treba brat so znacnym odstupom, pretoze dedukcne schopnosti Dr.Lightmana prekonavaju moje najskrytejsie obavy, ze by mohlo byt prekonane inteligencne bozstvo Dr. Housea :) Lie to me sa vsak sleduje naozaj dobre, za co moze jednak skvely Tim Roth a jednak velka rozmanitost epizod. Uvidime, co ponukne druha seria...zatial 3,5/5* Druha seria je vyrazne lepsia ako ta prva a to nielen vdaka uz skutocne perfektnemu Rothovi, ktory si svoju postavu mimoriadne uziva a ked je na scene, strhava vsetku pozornost na seba. Skoda niekolkych podla mna zbytocnych epizod, ktore inak fakt kvalitnu seriu zaplnaju zbytocnou vatou. 4* A tretia seria? Pre mna jednoznacne posledna, pretoze aj Dr. Calla Lightmana sa da prejest a co tu stvara Tim Roth a spol. uz nestoji ani za stary deravy prezervativ. 1/5*. Ak aj tohto serialu bude viac, nemam zaujem a po tretej serii jeho hodnotenie ustalujem na pre mna defititivne 2,5/5* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

první,co mi vyrazilo dech,bylo zjištění že tim roth hraje v seriálu.paráda!to zkoumání lidského xichtu je perfektní,kdy člověk lže a kdy mluví pravdu poznáte podle pohledu,posunutí obočí a tak!doufám že to moc lidí nekoume,páč lhaní je prostě jediná přirozená obrana:-)český dabing opět zazdí všechno nejlepší,doporučuju originál,tim roth je pak úplně jiná postava. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno