Reklama

Reklama

Charismatický Jean Reno jako Charly Matteï hraje ve francouzském thrilleru bývalého mafiána, který poslední tři roky vede klidný život v ústraní a věnuje se své rodině. Jednoho rána ho na parkovišti přepadnou maskovaní muži a zasáhnou 22 kulkami. On však střelbu přežije a jeho krutá pomsta na sebe nenechá dlouho čekat. Minulost Matteïa dožene, když se objeví jeho kamarád z dětství. Přísahali si věrnost na život a na smrt, ale věci se mají po letech jinak… Film vypráví o podsvětí francouzské mafie v Marseille. Režisér Richard Berry staví na části románu L´lmmortel. Film je fikcí založenou na faktech a realitě každodenního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (343)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Další film, od kterého jsem čekal víc. A o to větší je zklamání, že se jedná o francouzský snímek z prostředí mafie. Už úplný začátek se mi zdál celkem špatný. Jean Reno vysadí svýho kluka na ulici, kde se to jen hemží sračkama? To by normální člověk neudělal. Ale to jsem ještě nevěděl, že za pár okamžiků budu svědkem daleko většího průseru. V garáži pak nesmrtelný Jean schytá 22 kousků olova. A myslíte, že po tomto se zaručeně odeberete do věčných lovišť? Ani hovno. Za několik dní se uzdraví a nasraně likviduje všechny, kdo mu to způsobili. Tato část filmu (tedy zbytek bez těch 5 úvodních minut) je poklidnější, místami koukatelná, místami nudná. Jean Reno nehraje vyloženě špatně, jeho odplata je krutá a pomalá, ale žádná brutální akce, která by tomuto filmu velmi pomohla. On vlastně celý film má stoupavou kvalitu, kde konec je asi nejlepší pasáží. Takže tentokráte mě Frantíci zklamali, proto dám nejslabší 3* (50%), právě za ten dobrý konec, jinak by to bylo ještě o stupeň slabší. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Ale no tak čekala jsem to horší. Film nestojí za nic, o tom bez debat a je zcela zbytečný. Další z nekonečné řady podobných sr..., který zapadne do pohřebiště dějin, aniž by někoho víc oslovil, oslnil nebo alespoň zpříjemnil část večera. Nuda, nuda, nuda a pitomost čišící na sto honů. Nicméně hudba dobrá a s kamerou jsem také neměla problém. Jean Reno sice nemá skoro co hrát, ale jedna hvězdička navíc za snahu a za to, že to přežil. Ne Charly Matteï, ale Jean Reno osobně. Snad si pro příště vybere lepší projekt. Pevně doufám... Kdyby to byla sr... americká, tak neštěkám, ale moji "Francouzové"? Z toho bych si nakonec snad taky dala králíka na hořčici. Jo a slyšet hned za čtyřmi různými osobami Bohdana Tůmu, to je na panáka k tomu. Na čtyři... panáky. ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Dneska se hraje na ty špinavý a tvrdý gangstery a policajty, co všechno úplně děsně reálně řeší a je to prostě navíc úplně "cool" a takový. L'Immortel je přesný opak a obrací se k těm gangsterkám, co pracujou s takovou tou vzletnou idealizovanou představou mafiánů a gangsterů, což je možná ten důvod, proč se to setkává s tolika horšíma reakcema. Prostě je to film dělaný tak, že využívá charismatického hlavního herce, co zprostředkovává takovou tu klasickou idealizovanou představu o přátelích na život a na smrt a o rodině a o tom jak je nutný být pevnej ve svých zásadách a takový věci spíš než aby to zaplavil horou "fucků" a mrtvol. Tohle je potřeba vnímat spíš než porovnávat to s ostatníma zločineckýma filmama dneška, co kladou důraz na úplně odlišné věci. Tady si to prostě Jean Reno zaslouží, protože je to sympaťák a tenhle film není špatnej, jen jde jiným směrem než jak se to dělá dneska častěji :). Vždyť tu i ti staří mafoši mají dlouhý černý kabáty. :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli kdy nic nečekáte,můžeté být pouze překvapeni a v mém případě se tohle otřepané klišé projevilo právě u 22 výstřelů.Syrový a poměrně drsný příběh o pomstě,který sice nedisponuje zběsilým tempem,ale mě osobně to vůbec nevadilo.Po všech těch víceméně záporných reakcích sem čekal ještě méně akce a větší rozvlekost,ale skutečnost je naštěstí někde jinde.Jean Reno sice má svoje nejlepší léta za sebou,ale role unaveného mafiána v penzi mu celkem slušela.V rámci francouzské kinematografie,která poslední dobou prochází podobnou "krizí" jako ta česká je to nadprůměr a já jsem spokojen...80% ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrná báchorka o pomstě, které by nejvíce slušela televizní obrazovka. Standartně natočené, nešťastně napsané a s nevýraznými hereckými výkony. Jean Reno vlastně nemá co hrát. Jeho postava postrádá osobnost, nosný příběh a hlavně kvalitní repliky. Vystřílí se určitě víc, než dvacet dva nábojů. K čemu to ale je? Divák nemá komu fandit a přestřelky jsou natočeny hůře než v německém seriálu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Kad Merad hrá po prvýkrát v kariére „zlú“ postavu vo filme, pričom Berry o tom povedal: „Radšej som si vybral herca s vzhľadom sympatického chlapa a tlačil ho smerom k šialenstvu, než aby som si vybral tvár zlého chlapa, ktorému by som sa pokúšal dodávať ľudskú hĺbku. Je naozaj veľmi zaujímavé popísať všetky tieto fázy v jednej osobe. Kde si môžeme na sekundu myslieť, že sme s ním mohli byť kamoši predtým, a v nasledujúcom okamihu nás desí. Kad bol skutočne vhodnou osobou na zahranie tejto rôznorodosti pocitov.“ (Arsenal83)
  • Keď je Charly Matteï (Jean Reno) vo vile svojho nepriateľa má doráňanú tvár. V nasledujúcich záberoch však jeho rany miznú a znovu sa objavujú. (Johnny.ARN)
  • Karin Viard bola pôvodne najatá, aby hrala rolu Marie Goldman, ale kvôli problémom s plánovaním sa jej to nepodarilo. Namiesto nej rolu dostala Marina Foïs. (Arsenal83)

Reklama

Reklama