Reklama

Reklama

No moriré sola

  • angličtina I'll Never Die Alone

Obsahy(1)

Čtveřice mladých dívek jede po delší době z vysokoškolských kolejí domů. Po cestě narazí na brutálně ubitou dívku. Odvezou ji na nejbližší policejní stanici ve městečku Trinidad. Po pár hodinách výslechu se vydávají opět na cestu a za chvíli zjistí, že je sleduje auto, které viděli nedaleko nebohé dívky. Začíná tuhý boj o přežití a zachování si alespoň špetky lidské důstojnosti. (Chatterer)

(více)

Recenze (79)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru je to jeden z mála filmů u kterého má člověk pocit,že vznikl proto aby vyprávěl příběh a né jen pro předvedení několika "rape&gore"scének..Ty jsou zde sice taky a podané dost zdatně ale rozhodně by tak nefungovaly,kdyby nebyly zasazené do toho pooomalu se rozvíjejícího dramatu o prasatech,prasárnách,obětech a vůli k životu(potažmo pomstě)......Je docela těžké se na to dívat...jakoby nám chtěli tvůrci říct,že u tohodle filmu si moc popkornové zábavy s kámošema neužijeme.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal nářez, dostal jsem ale jen několikrát vyluhovaný čaj. Je mi jedno, že snímek nepokrytě vychází z kultovních a profláklých filmů žánru rape and revenge a vypadá, jako by ho natočili v sedmdesátých letech. Vadí mi, že není žánrově důsledný. Vždy lze zvolit dvě cesty (dají se ovšem i spojit v jednu) - buď chci šokovat, nebo napínat. Snímek ovšem ukazuje opravdu jen to, co musí, a tak řada záběrů jde mimo kameru. Dobře. Jenže kolísavé napětí a téměř chybějící mrazivá atmosféra sráží film dolů. Nebudu spekulovat o logice, ale pochybuji, že by dívky během mučení vydržely z větší části mlčet, nebo jen funět. Ne, hystericky by řvaly, prosily, ječely jak sirény - jelikož tváří tvář mučení a smrti je málokdo hrdina. Rovněž jejich chování mi přišlo místy nelogické (např. nepolezu do chaty blízko místa činu, když musím přeci tušit, čí asi bude), až jsem měl pocit, že dle scénáře nejspíš zařvou všechny. Pomíjím sáhodlouhé scény svlékání, oblékání a zahrabávání, které jako příznivec artu vcelku zvládám, filmu ovšem moc nepomáhají. Vše působí spíše jako hraný dokument (což byl možná záměr, nevím). Div, že nebyla alespoň část ve stylu FF, což bych ale nejspíš nedal vůbec. Příliš mírné! 2,5* ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Pod celkem lacinou slupkou, která ale naštěstí nezasáhla herce, se skrývá opravdu skvělý rape & revenge, který může směle a bez rozpaků konkurovat hitům z 70 a 80tých let, kdy tyhle filmy letěly. Nicméně nedoporučuju slabším povahám, sice mě celkem zarazila cenzura některých scén, každopádně zabíjení a znásilňování tomuhle filmu nevadí ani zadleka tolik, jako záběr na mužský péro. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Bola to docela sranda.Pri takýchto filmoch sa nemá riešiť logika-tak neriešim,Herecké prejavy boli katastrofálne-neriešim,totálne odpozeraný a nezaujímavý príbeh-neriešim.Keby som k všetkému v tomto filme pristupoval nerieš,tak filmu by som musel napáliť 5* no ale že mám zdravý rozum tak to riešiť musím.Ani neviem či som videl vo filme viac početné znásilnenie a práve v tom film u mňa vzbudil záujem.Je brutálny,je krutý ale hlavne je sprosto naivný.Príbeh je fádny,jednoduchý a totálne bez originality.Buchot srdca pri znásilneniach bol veľmi mrazivý.Ale film je točený nudnou formou,keby bol svižnejší určite by mu to pomohlo.Film dopláca na nezáživnosť a je celý ako sa hovorí bez gúľ.Tak Bogliano ma ešte nepresvedčil o jeho režijných kvalitách a dúfam že ten ďalší film od neho už áno. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oldschoolový rape and revenge stojící na explicitní znásilňovací scéně a řekněme dvou momentech během jízdy za pomstou. Pro mě byla přidanou hodnotou hlavní mstitelka, protože podobné typy mě berou. Člověk by asi neměl čekat od podobných záležitostí víc, ale tady je dohromady koukatelných nějakých 20 minut a to je dost málo. Zbytek je jen nuda s příšernou kamerou. 40% s hodně přivřenýma očima. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama