Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (475)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Průměrný vymítačský horor. Technicky je to moc fajn, slušní jsou i herci, ale stokrát omletý příběh nic navíc nenabízí. Židovský exorcista se navíc dojmologicky v určitých chvílích pohyboval na hraně parodie. Finále slabší a "zlou" atmosférou z traileru film nakonec bohužel nedisponuje. U no-name řemeslníka rutinéra by to nemrzelo, ale Bornedal má na víc. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

světová kinematografie vyvrhla v posledních letech udivující množství filmů s exorcistickým námětem, ať už v to počítáme bezrozpočtový brak, kterému vůbec nemá smysl věnovat pozornost, nebo daleko ambicióznější hollywoodské zmetky lákající na zajímavé herecké obsazení. diváci jsou přesycení a žádají vysokou kvalitu. ovšem ani skromná Kletba z temnot z produkce Sama Raimiho nepřekonala prvenství Friedkinova legendárního Vymítače ďábla. nicméně, byl to obstojný pokus. představa, že pozadí judaistické démonologie vnese do hororového subžánru trochu svěžího a snad i mrazivějšího vánku, byla mylná, ostatně jako i naděje, že (jako vždy) pochybné výroky o inspiraci ve skutečných událostech přiživí atmosféru filmu. v té jako kdyby se tvůrci více zaměřili na líčení pocitů souvisejících s rozvrácenou rodinou, než aby se věnovali oparu hrůzy, bez něhož se horor nemůže obejít. přesto, odvedli slušnou práci a kupodivu ani nevadí absence jakéhokoliv ozvláštnění nebo inovace žánrové šablony. zamrzí snad jen snadná předpověditelnost jak ve smyslu předpovídání vývoje děje, tak také při očekávání lekaček. v druhém bodě velice prospívá místy až ohlušující hudba, kvůli které se vyplatí zhlédnout film v kině. dalším důvodem může být občasně zajímavý střih a vydařená kamera, která sází - jak bývá u hororů poslední doby obvyklé - na sterilní, chladně symetrické kompozice záběrů, kontrasty velkých bílých a černých ploch, zrcadla, pomalé nájezdy a nerealistické svícení a barevné provedení. tyto kvality povznášejí snímek na úroveň technicky velice dobře zvládnutého průměru, kterému však schází pravý um, mystické cosi, co by divákům dovolilo opravdu na okamžik uvěřit a následně se zhrozit do morku kostí. ()

Reklama

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Není pravda, že exorcismus je čisticí prostředek, který vyrábí Henkel. Je to prostředek vymítací, prostě když potřebujete něco vymést. Tydy vymetali ošklivého bubáka, kterého i s truhlou koupili za 55 dolarů. Je sice krize, ale i tak si uvědomte, že nejste tak bohatí byste si kupovali levné bubáky. Každopádně radím nekupovat žádného bubáka pod sto dolarů. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Talentovaný tréner basketbalu sa po rozvode presťahuje do nového domu. Jedného dňa keď berie k sebe deti na víkend, zastavia sa na dvore jedného zo susedov, kvôli výpredaju nepotrebných vecí. Tam jednej z dcér padne do oka starožitná skrinka s neznámymi nápismi. Toto však nie je len taká obyčajná skrinka. Úprimne??? Jeden z najslabších hororov o exorcizme aké som videl. Pamätať si budem max tri zábery. Samofackanie, samovypadávanie zubov otčima a dva prsty v hrdle mladej dievčiny. Nebyť zvukových efektov, len ťažko horko by na mňa niektorá z tých málopočetných hororových scén skutočne zapôsobila. Po prvej a dosť slušnej, nasledovalo hodinové kukanie do "blba", pozeranie na hodinky s občasným zívaním. Potom "hrr", všetko čo sme už niekde videli. A záver?? Neskutočne predvídateľný a miestami dosť vtipný vďaka židovskému kňazovi, ktorý by sa skôr hodil do filmu "Diktátor". Mrzí ma to, ale udeliť viac ako tri hviezdy by bolo z mojej strany veľmi trúfalé. Tak ako ma sklamal "Devil Inside", nepotešil ani "The possession". A čo to SKVELE dodal užívateľ - hygienik ! ! ! - 55% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kletbu z temnot bych rád uvalil na křupany a hovada, co předevčírem zabloudili do hradeckého CineStáru. Já nevím, kdo vám nakukal, že máte svoji super vtipnou a okouzlující povahu propagovat ve veřejných prostorách, ale příště bych prosil, abyste si doma dřív, než někam vyrazíte, udělali IQ test. A pamatujte přitom na to, že 37 neznamená jen zvýšenou teplotu, ale také poměrně výrazně rozvinutý stupeň debility. Jinak film postrádá větší atmosféru, za což může buď prostředí, v jakém se odehrává anebo to, že se mně během něho v klíně neválelo vystrašené rande. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je. (MikeCool)
  • Filmaři při natáčení použili živé můry. Velká scéna vyžadovala 2000 kusů tohoto hmyzu, který měl zaplnit dětský pokoj. Motýly museli přinést ve stádiu larev, aby se vylíhli na místě. (rafix)
  • Dybbukova skříňka skutečně existuje. Štáb ale odmítl se skutečnou skříňkou natáčet. Ozval se dokonce vlastník této skříňky, režisér však přesto schůzku z bezpečnostních důvodů odmítl. (MikeCool)

Reklama

Reklama