Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 107)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jedno je jasný, takovýchto filmových koncertů za rok moc nezažijeme. Pár hodin po premiéře se ve mně pořád ještě ozývají dozvuky, a tak vím, že je tady něco moc dobře. Dostatečně bondovsky cool, dostatečně napínavý, vizuálně velkolepý a překvapivě ještě plný emocí. Navíc to krásně splňuje to, co si žádá dnešní doba, aniž by to diváka otrávilo. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Film, který mě psychicky zničil. Ty 3 hvězdičky rozhodně nejsou finální, ale No Time to Die mě i několik hodin po projekci neustále nutí přemýšlet nad tím, co jsem to vlastně viděl. Skyfall to svými kvalitami rozhodně není, ale když to vezmu z obecného hlediska... Jsem spíše spokojený nebo zklamaný? Musím uznat, že tohle finále představuje naprosto špičkové osobnostní vyvrcholení Bondova charakteru, které v rámci celé historie 007 nemá obdoby, a navždy Craiga zapíše do historie jako „toho Jamese". Jako agenta, který krvácel, trpěl a budil emoce. Na druhou stranu se však jedná o film, který je v jádru neuvěřitelně povrchní, má nevýrazného záporáka a vyjma Blofelda, Palomy (Ana de Armas) a Madeleine jsou všechny ostatní postavy vlastně úplně zbytečné. Reálně jsem rozkročený někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu skvěle natočený akční film se špičkovými lokacemi, kamerou a triky (ale která z posledních bondovek taková není?), na druhou stranu pro mě velké zklamání. Přiznám se, že Daniela Craiga jako Bonda moc nemusím, nesedí mi do role typově (tím svým drsným a strhaným vzhledem) a ani mi moc nesedí ten směr, kterým se bondovky s ním vydaly. I přes to ale Casino Royale a především Skyfall řadím mezi to nejlepší, co v této filmové sérii vzniklo. To, jak je Není čas zemřít pojatý a kam celou dobu směřuje, se zdá být logickým vyústěním Craigových bondovek, ke kterých už James není jen věrný služebník jejího veličenstva s povolením zabíjet, který si rád povyrazí s každou krasavicí, kterou cestou potká. Je už teď také obyčejným člověkem, který začne přemýšlet, jestli takového života už nebylo dost a jestli není čas na změnu. Bohužel toho ale na mě v tomto vyvrcholení bylo tak nějak moc. I na tak dlouhou stopáž, jakou film nabízí, tam bylo strašně moc dějových linií, přesunů, akcí, prostě všeho příliš. Na druhou stranu film nabízí i několik luxusních scén (úvod v chatě a na zamrzlém jezeře, celá akce na Kubě - která by mimochodem zasloužila rozvinout a Ana de Armas měla skončit u Jamese v posteli :)). K tomu všemu přidáme ještě závěr, ze kterého i přes výše napsané nejsem ani trochu nadšená. No uvidíme, co bude dál... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

S Boylem jsme mohli mít "novou studenou válku", místo toho máme obskurního Lutsifera (!) v Jedovaté zahradě, který chce zničit svět prostřednictvím nanobotů. Chápu, že Bond nemusí být seriózní, což tady stvrzuje nečekaně uvolněný Craig, ale uvést v roce 2021 po časových kejklích v Tenetovi a splétání dějů v libovolné Mission: Impossible něco tak scenáristicky líného a rutinně zrežírovaného, kdy je divák vždy několik kroků před postavami (ano, na tom ostrově se ASI něco děje), mi přijde jako už opravdu příliš velké retro. Ten film si toho asi je vědom, takže si musí vypomáhat vyhroceným, na můj vkus trochu potupným rodinným melodramatem, po němž jsem ještě víc docenil, jak si střeba Skyfall poradilo s loučením M, nebo Spectre s "prázdnotou" svého protagonisty. Za tohle by ale měli dostat producenti Cifrou přes kule. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V olbřímí stopáži se ukrývá jedna celovečerní bondovka, která má skvělou akci, funguje v emocionální rovině a obsahuje nejednu pasáž řadící se k tomu vůbec nejlepšímu (nejen) z Craigova období. Zádrhel je, že se v té stopáži nachází ještě celá jedna celovečerní bondovka. Zdlouhavá, plná vaty i přes koleno lamaných uzavírání linií po Mendesovy, se záporákem do počtu a v nic nosného neústících náznaků. Solidní loučení, ale nikoli památné. Bezezbytku platí, že méně by bylo více. Mnohem více. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (60)

  • Okrem už štandardnej pištole Walther PPK používa James Bond aj pištoľ Browning Hi-Power a behom záverečnej akcie útočnú pušku Colt Mk18 Mod 0 s tlmičom. Behom prestrelky na Kube sa navyše zmocní pušky AKS-74U a pri boji v lese zase pušky Beretta ARX-160 A3 s granátometom. (ČSFD)
  • Když si tvůrci uvědomili, že úvodní sekvence v italské Mateře postrádá šťavnaté kaskadérské vyvrcholení, zavolali koordinátorovi Lee Morrisonovi a vymysleli společně dvacetimetrový motorkářský skok na náměstí Piazza del Duomo. „Mířili jsme vysoko,“ uculuje se Daniel Craig. „Ostatně k tomu máme nejlepší tým na světě. Míra jejich kreativity je nevídaná.“ Zapotřebí byl jen čtyřnásobný mistr světa v enduru Paul Edmondson, 40 let zkušeností v sedle, motokrosová motorka o objemu 450 cm³, osmimetrová rampa projetá v rychlosti 100 km/hod… a tanker Coca Coly. „Colu používám na kluzké povrchy odnepaměti,“ vysvětluje netradiční zlepšovák, zajišťující správnou trakci kol, Morrison. „Utratili jsme asi 60 000 euro, abychom s ní pocákali Matero. A když se po natáčení smyla, město se blýskalo, jak nikdy.“ (MatyM)
  • Poté, co Bond (Daniel Craig) na konci Spectre (2015) odjel do západu slunce s Madeleine Swann (Léa Seydoux), nikdo nepochyboval, že svůj Aston Martin DB5 bude řídit i v Není čas zemřít. Režisér Cary Joji Fukunaga ale potutelně upozorňuje, že s DB5 to není jen tak. „Q ji v průběhu Spectre poupravil, ale zatím jste neviděli, jak. A tak jsme si mohli pohrát.“ Za úpravy auta je zodpovědný Chris Corbould, vedoucí zvláštní efekty bondovek už od Špiona, který mě miloval. „Hrozně jsem si užil vrátit DB5 zpět do plné zbroje,“ libuje si. „Řešili jsme, jestli se vrátit ke klasickým hračkám z Goldfingera a Cary si přál malý update.“ Mezi udělátky Aston Martina, kterým předcházel pečlivý tvůrčí výběr, tedy nyní nechybí drony. Na natáčení se prohánělo celkem osm aut – dvě sériovky a šest modifikací s bezpečnostní klecí a hasičským zařízením. Po ulicích Matery se v nich svezl bývalý britský šampion rally Mark Higins. „Když jsme dotočili, z okolních střech, oken a balkonů se ozval aplaus jak v divadle. Bylo to super,“ vzpomíná Corbould s úsměvem. (MatyM)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama