Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vysoké škole se znenadání začínají objevovat tajemné vraždy. Pár studentek se tedy ze strachu rozhodne odjet do starého domu daleko za městem. To ale nepočítaly s tím, že vrah udělá to samé. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Slušný slasher/giallo který schazují jen typické italské wtf scény (pantofle). Na giallo chabý příběh, na slasher zase malá glorifikace zabijáka... namísto kvalitního příběhu je tu však spousta nahých lidí, což, světe div se, docela funguje. Martino je většinu stopáže režijně zručný, demenci v rámci žánru odpouštím a chválit hudbu je nošením dříví do lesa. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Výborné giallo s prvky slasheru. Snímek už od začátku nešetří mrtvolami, napětím a funkčními lekačkami. Martino sem obsadil samé krásné dívky, z nichž pouze jedna se nesvlékne, a to samozřejmě hlavní hrdinka, aby přežila do nervydrásajícího finále. Hodně potěší, že její postava se chová přirozeně a logicky uvažuje. Kromě tolikrát zmiňované poslední třetiny, kdy se dívka ukrývá před vrahem v domě, musím ještě zmínit mrazivou scénu v mlhavém lesíku. Dobrá hudba, trocha gore, snad jen vrahova teleportace a jeho pohnutky jsou menšími kazy jinak parádního celku. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Žádnej masakr, ale starý poctivý giallo. Bez gore za to s notnou dávkou napětí. Jediným mínusem je že vrah pro mě nebyl překvapením, protože jsem to tušil už po pár minutách. Na rok vzniku je to ale prvotřídní práce. Řezání nožem, porcování pilou, krev, dloubání očí, pěkný nahý ženský, všudypřítomný napětí a to vše za doprovodu skvělé hudby a podporováno perfektní kamerou. Co víc si přát ? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Solídne giallo s bohovskou cca 15 minútovou scénou v dome v závere filmu, ktorá je úplne minimalisticky nakrútená a poväčšinu nehrá žiadna hudba - napriek/vďaka tomu je neskutočne napínavá. Záverečný flashback a odhalenie vraha je trochu sklamanie (ale v rámci žánru ešte celkom ok). Čo prekvapí, to je osadenstvo, resp. materiál na vraždenie (ceckaté študentky na univerzite), ktoré svojou tuposťou, sexuchtivosťou a chuťou odhaľovať sa nemajú ďaleko od postáv v slasheroch. To vlastne platí aj na celý film, keďže vrah tu má väčší priestor ako v iných giallo (má aj výraznejšiu masku/šatku...) a úplne absentuje línia s vyšetrovaním. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno nejde o tak strhující giallo, jak vyplývá z některých nadšených komentářů. Napětí je přítomno ve scénách pronásledování obětí a jejich vraždění, zbytek vyplňuje vata. Nevadilo by to, kdyby film jako celek držel pohromadě. Režisér se sice snaží vytvářet dusnou atmosféru, ale z větší části nepříliš úspěšně - takový Argento je zdatnější. Velkou vinu na roztříštěnosti nese nekvalitní hudba a mnohdy ledabyle poskládané scény, zřejmě odbytá práce střihače. Na druhou stranu je zde několik výborných scén - březový háj, mlha, bahno, zhulená dívka a silueta v dálce mezi stromy! Poté následuje poslední třetina filmu odehrávající se ve vile nad městečkem, kde vrah chystá rozpoutat krvavé orgie. Pozoruje, plánuje a divák si v duchu říká, ať se do opevněné vily nedostane, a současně kdesi ve skrytu duše chce, aby ty dlouhonohé chudinky pěkně naporcoval.... Nahota dívek (Italky jsou prostě krásné), krev, kožené rukavice a černé boty nesoucí psychopatického vraha ke svým obětem s jistotou nejlepšího lovce... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Počet mrtvých osob ve filmu: 9. (Karlos80)
  • První polovina filmu byla natáčena v umbrijském městě Perugia a druhá polovina filmu byla natáčena ve městě Tagliacozzo, které se nachází v italské provincii L'Aquila. Interiéry se dotáčely v římských ateliérech DEAR. (Trajektt)

Reklama

Reklama