Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (614)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE MRTVÁ. NĚKDO JI ZAVRAŽDIL. V MÉM BYTĚ. MÁ TO VYPADAT, ŽE JSEM TO BYL JÁ. NEVÍM PROČ, NEVÍM KDO, ALE PŘIJDU NA TO…“ /// Tentokrát starýmu pardálovi Millsovi zavařila stará. Vytuhla na u něj na gauči a on se stává psancem (jasan, třeba jako Richard Kimble…). Optimisticky se vrhá do vyšetřování, úspěšně (a NESMRTELNĚ!) zdrhá pronásledovatelům a brzičko dejchá sráčům na hřbet. Navíc u toho stačí řešit rodinný problémy (ne se starou vole… čteš to vůbec?). Liam Neeson potřetí předvádí, že rodina je mu nadevše. Akční béčko, který neprudí víc než ty jiný akční béčka. Navíc má finální motanici, že by Korejci čuměli – ale srát na to. Další Bessonovka, která má zabavit. Vohranej příběh, kurevsky rychlej střih, drsnej Liam, neuvěřitelná (jako ne uvěřitelná!) akce – ovšem pro jednou se to s naprosto vyprázdněnou palicí klidně dá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem se chtěl projet autem (policejním) výtahovou šachtou. 2.) Olivier Megaton je můj TOP rejža. A Luc Besson scénárista. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Netvárme sa, že pri filmoch typu DIE HARD neumierali nevinní ľudia... Problém tretieho Taken je skôr v tom, že nemá taký spád, čím naplno odhaľuje svoju béčkovú podstatu. Dejová línia s detektívom je navyše dosť zbytočná. Keby išlo o Snipesovku chrochtali by sme blahom. Keďže išlo o film uvádzaný v kine, chápem isté rozčarovanie divákov. Znesiteľné akčné Europa corp. béčko... ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle už je slabší. Film chce zřejmě trhnout rekord v největším počtu střihů. Je jich tam totiž opravdu hodně. A díky nim jsou akční scény velmi nepřehledné. Liam Neeson nám opět dokazuje, že ještě pořád nepatří do starého železa. Tentokrát mu nikoho neunesou, ale zabijí mu jeho bývalou ženu. A nejsou to Albánci, ale Rusáci. začíná teda šílená honička jak před policií, tak po gaunerech. Opět dostanou co pro to. Liam opravdu přežije cokoliv. Po pár zvratech se vše objasní. Liam je prostě mlátička. A samozřejmě poté za své činy nenese žádnou zodpovědnost. Dcera Maggie Grace tu zase dělá jenom křoví. Pomůže mu i jeho parta kámošů. Policajti nemají šanci. "Ten polda je velmi mazaný" ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější film na světě - osobně mě prostě sere, že jakmile se povede natočit nějaký divácký hit, hned musí vzniknout dvacet navazujících pokračování. Jednička byla naprostá pecka, dvojka byla nastavovaná kaše - a trojka vůbec neměla vzniknout, alespoň ne v této hrozné podobě. Už samo obsazení je prostě trapas - 63 letému Neesonovi už tu akci prostě člověk nevěří a vypadá místy hodně unaveně; 31 letá Maggie Grace v roli vysokoškolačky je trapas jako svině, a jejího nevlastního otce pro změnu hraje úplně jiný herec, než v předchozích filmech... prostě všechno špatně. Nebavilo mě to, děj mi místy přišel nelogický, iritovala mě tam ta postava detektiva, a celkově jsem z toho měl pocit, že je to splácané z ohraných žánrových motivů, které jsem už viděl stokrát jinde. Ztráta času se o tento film jakkoli zajímat. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celý film je složený ze dvouvteřinových záběrů, veškeré akční scény z půlvteřinových. Má nám snad tato vlastnost dalšího celovečeráku z rukou talentovaného režiséra (dle presskitu) evokovat uspěchanou atmosféru Millsova honu za spravedlností? Možná - mně ale bylo zase většinou špatně. Megaton je vážně trapák a já se hrozně stydim za to, že mi těch 108 minut vlastně docela uteklo a zas tak úplně neurazilo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • V pôvodnom filme hral postavu Stuarta Xander Berkeley, ktorý si ju však kvôli časovej zaneprázdnenosti v tejto časti nemohol zopakovať, a tak ho nahradil Dougray Scott. (m.a.t.o.)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčení začalo 29. března 2014. Natáčelo se ve městě Atlanta v USA, ve městech Mazarrón a Torre Pacheco ve Španělsku a v Paříži. (willy1)

Reklama

Reklama