Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minimum mužských postav, sarkasmus kapající z každého dialogu, módní výstřelky, nenapodobitelný styl - a Stevie Nicks. Jestli je na třetím příběhu z horrorové sbírky něco jasného, je to fakt, že si ho Ryan Murphy užil jednoznačně nejvíc. Ta girl power, která z čarodějnic čiší, je až nakažlivě opojná a přináší spoustu momentů, kterými se plní divácké sny. Samotná bohatě nadpřirozená zápletka má ale jeden zádrhel. Přináší sebou občasné oživování mrtvých, čímž dramatický efekt mnohdy těžce utrpí. Scénář tak v polovině začne působit až trochu povrchně, ale včas v podobných veletočích zabrzdí, aby se rozjel vstříc velkému a patřičně osudovému finále. A protože byl tenhle pobyt v New Orleans hlavně hitparádou o nejúžasnější, nejkomplikovanější či nejuhnutější charakter, tak přiznávám, že jsem kroutil očima u Marie Laveau a její kadeřnické party a naopak hltal každou vteřinu s Cordelií, Zoe a Misty. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voodoo, černá magie, smrtící očarování, probuzení ze světa mrtvých či zaprodání duše. To zní jako skvělý námět na další American horror story a dokonce to má i velký potenciál, ale nakonec z děsivého prostředí čarodějnického covenu vzniká povedený Twilight. .. Škoda, protože to má z velké části našlápnuto na parádní sérii, ale jen našlápnuto. Dávám hodně těsné čtyři hvězdy. .. P.S.: Doufám, že se v nějaké další sérii AHS objeví Papa Legba, protože to byla zajímavá postava :).... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Surprise, bitch. I bet you thought you'd seen the last of me." Po druhé řadě pro mě přišel obrat o stoosmdesát stupňů. Buď je to tím, že mě příběhy o čarodějkách a girl power vždycky bavily, nebo to bylo přítomností Emmy Roberts (a dokonalé mrchy Madison Montgomery) a nebo snad navrátilou Taissou Farmigou. Ať tak či tak, po jednom díle jsem byla až nekriticky nadšená a to nadšení mi vydrželo až do konce. Díly mi utíkaly až moc rychle a můžu říct, že mi tahle řada bude neskutečně chybět, s chutí bych zhlédla v další řadě pokračování. Rozhodně 5*, škoda, že nemůžu dát víc... ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coven je těžké milovat, ale zároveň příliš snadné nenávidět. Můj původní komentář byl plný nenávistí a zklamání, ovšem po druhém shlédnutí musím svůj pohled na věc značně poupravit. Aspirant na nejlepší sérii utrpěl především závěrečným dvoudílem v němž twisty vytáčely a gradace či nějaké tempo se vytratilo do neznáma. Což vzhledem k snadno zamilovatelným postavám zabolelo trojnásob. Třetí řada začínala přímo raketově. Počínaje propracovanou psychologií, vztahy mezi postavami, mytologií dvou odlišných čarodějnických etnik, odkazy a citacemi jiných děl (např. tolik kritizované zombie), ale ve výsledku nám zůstává na jazyku trpká pachuť. Ústřední linie s Delphine, Marii Laveau či Misty Day bolestivě vyšumí do prázdna. Po gotickém, morbidním, úchylném, ale zároveň "oduševnělém" a ve výsledku na srdci hřejivém psychopatickém Asylu Coven klame tělem. Vše je zabalené v precizně promyšleném módním světě, kde veškerá barva má své místo. Každá předem zvolená hudba něco symbolizuje a jednotlivé cynicky-sarkastické hlášky tnou natolik do živého, že se budete řehtat na celé kolo. Hřebíčkem do rakve ovšem zůstalo doslova mrtvolné tempo v poslední epizodě, kterou zachránila především druhá polovina. Je mi líto tolika skvělých postav, humoru a propracované mytologie. Tohle si čarodějnice z New Orleans nezasloužily. P.S. Ať Coven haním sebevíc, díky postavám a uvolněnosti se k ní budu vracet pravděpodobně nejvíce, ač to finále bude utrpení stejně velké jako poprvé. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“Čáry, kouzla, magie”. “Coven” je taká čisto dámska jazda, počas ktorej si feministky, lesby, či kurvy, dokazujú, ktorá ma lepší kabát do dažďa, lepšiu riť v topánkach na opätkoch, či silnejšie ego. Nečudujem sa tomu “nižšiemu” hodnoteniu, i keď táto séria ani zďaleka nie je tak zlá, ako sa môže zdať. Problém netkvie v príbehu, ale v stopáži. Tie lepšie epizódy striedajú tie horšie a naopak. 13 častí je proste vražda, a tak ma napadá jediné. To chcú diváka umučiť na smrť kurva? Lebo potom by to dávalo zmysel .. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)
  • Stevie Nicks se objevila v seriálu proto, jelikož se o ní říkalo, že je skutečná čarodějnice. (ICTS)
  • Madame Delphine LaLaurie, ktorú stvárnila Kathy Bates, bola skutočnou žijúcou osobou. Madame LaLaurie bola známa ako vysokopostavená žena a pohybovala sa v tých najvyšších kruhoch až do dňa, keď na jej panstve hasiči objavili veľké množstvo uväznených otrokov, ktorí boli kruto a dlhodobo týraní. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama