Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

beba789 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitou na Asylum neměla, což se dalo čekat, ale stále se mi líbila o něco více než Murder House. Velice potěšil návrat Taissy a přibytí mnoho nových postav, ze kterých mi skoro vůbec nesedla Emma Roberts (spíše to bude otravnou postavou, kterou hrála). Příběh je rozhodně zajímavý a velmi odlišný od ostatních s dobrými nápady a zápletkami. Líbilo se mi, že konečně nějaká série AHS dopadla vcelku dobře. Samozřejmě nejlepší je opět Jessica a že tentokrát hraje opravdu velkou "bitch". Z nových postav stojí za zmíňku určitě Kathy Bates, který byla naprosto skvělá v roli rasistické masové vražedkyně, ale mrzí mě, že nedostala více prostoru, protože si ho rozhodně zasloužila. Konec sice něšokoval, jako tomu bylo v Asylum, ale nevadil mi jako některým. :-) http://www.youtube.com/watch?v=CIaSUNYzRDI. 98% ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Může obsahovat spoilery. Zhlédnuto jako poslední série z těch co jsou doposud dotočené. Do třičtvrtě série jsem se dívala s titulky , na poslední díly česky. Výjimečně musím konstatovat, že je lepší český dabing. Speciálně pro Jessicu se hodí dokonale. Od prvního dílu jsem si oblíbila Sarah Paulson, kterou jsem ve 4. sérii nemohla vystát a samozřejmě Jessicu. Intro série je jedno z nejstrašidelnějších, takže jsem ho většinou přeskakovala :D). Ve druhé sérii jsem nemohla vystát Lily Rabe ale zde zazářila i s tím svým super outfitem :) to samé Myrtle Snow - "rudá hlava" :D). Emma Roberts měla zajímavou roli a hrála to perfektně ale většinu času mě tam nezajímala. Děj se mi vcelku líbil i když bylo něco přestřelené ale na Asylum se to vůbec nehrabe. Závěr mě tedy docela naštval, čekala jsem nějaké mega drama rozuzlení, tohle bylo kapku předvídatelné. :). Nechci sérii shazovat, myslím že byla o kapku lepší než ta čtvrtá (i když ta končila dramatičtěji). Hudba byla perfektní jako vždy. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se poprvé seznámil s American Horror Story, tak jsem měl co dělat, abych dokoukal první díl. Přišlo mi to až moc ujetý a navíc mě nesedl jakým stylem jsou používány flashbacky a různé dějové linie. Pak asi po roce a půl jsem v televizi viděl znovu první díl a z nějakého důvodu mě bavil a tak jsem si sehnal celou první řadu a pak hned druhou. A když vyběhla třetí řady v televizi, tak jsem u toho nesměl chybět. Nejvíce mě vyhovuje, že každá řada je uzavřená a odehrává se ve vlastním zvráceným světě, což je úplně to nejednoduší řešení, ale ukázalo se, že je taky to nejlepší. První řada si vystačila s jedním strašidelným domem a duchy, druhá přinesla sanatorium a blízké setkání třetí druhu a mnoho dalšího a třetí ta přinesla čarodějnictví a voodoo. Na začátku jsem si říkal, že seriál nemůže unést takovou to kombinaci, ale vždy se mu to povedlo na výbornou a daří se mu v tom, že nesklouzne k lacinosti a předvídatelnosti. A kdyby se někdy stalo, že díl po příběhové stránce kulhá, tak se objeví precizní herci, kteří vytáhnou díl na správnou úroveň. Jessica Lange v každé sérii podává skvělý výkon a doslova je radost na ní koukat a čekat co bude dál. Sarah Paulson mě naprosto dostala ve druhé řadě, kde předvedla opravdu parádní výkon a i ve třetí se dařilo natolik, že rozhodně netahala za kratší konec. Evan Peters si také odmakal svoje. První řadě způsobil nejedno malé překvapení, ve zbylých dvou sériích zas byl skvělým teamovým hráčem. Taissa Farmiga podle mě nehraje nijak extra výrazně, ale svoje si odehraje, ale vždy se najde někdo kdo jí v dané scéně přehraje. Samozřejmě seriál nestojí jen na hercích co hrají hlavní roli, ale na těch ve vedlejších. Zachary Quinto, Denis O'Hare, Lily Rabe, Dylan McDermott, James Cromwell, Danny Huston či Kate Mara nebo Emma Roberts s Kathy Bates a mnoho dalších. Co se každý řadě povedlo je parádní intro, ze kterého mrazí pokaždé, když ho vidím. A nakonec jsem zapomněl zmínit to nejdůležitější a to je prvotřídní atmosféra jako z horroru, která má místy náznak černého humoru a jindy z ní mrazí. American Horror Story je parádní seriál, který dokáže pobavit, vyděsit, znechutit v jednom. Je to šílená kombinace, ale funguje to. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série: První dojem- ROZHODNĚ lepší než druhá série. Coven mrch různého kalibru, které si namísto rozumnější soudržnosti jdou po navzájem po krku, zatímco se jejich tajný svět rozpadá. Konkurenční voodoo parta, respektive pár anonymních, vcelku nepodstatných poskoků dávajících vyniknout charismatické "královně" Marie Laveau. A do toho Madame Delphine LaLaurie, více než stoletá psychopatka jako prostřednice zajímavého srovnání normálního života "kdysi" a "nyní". Mínusy: Ke konci série krapet ztrácí dech. Plusy: opět skvělé úvodní titulky (ten dvounohý "okřídlený" kozoid!!!); voodoo linka především v první polovině; jako obvykle backstory a kostlivci ve skříních jednotlivých postav Hodnocení/index děsivosti: 80 % ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria Coven odohrávajúca sa v škole pre čarodejnice v New Orleans bola príjemným prekvapením, aj keď v niektorých chvíľah pripomínala skôr Sabrinu, mladú čarodejnicu ako Horror stories. Avšak najmä vďaka Delphine a čiernej rasistke marie Laveauovej mala zaujímavý dej, tvorcovia si nedávali servítku pred ústa a kedže Delphine výborne sekundovali aj postavy Fiony, Kylea či Spaldinga možno Coven považovať za vydarené pokračovanie. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)
  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)
  • Axeman (Danny Huston) byl skutečný sériový vrah, který řádil v letech 1918–1919. (ICTS)

Reklama

Reklama