Reklama

Reklama

Killing Ground

  • Slovensko Killing Ground (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto. Tomuto faktu však nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú iných táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (101)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Velice slušný survival mi Australané připravili. Zpočátku jsem měl o filmu velké pochybnosti, bál jsem se, že půjde o australskou variaci na americké rádobyhorory s vidláckou tématikou, ale byl jsem překvapen hned několikrát. Snímek se nečekaně podrobně věnoval jednotlivým postavám, nebyl postaven na zobrazení tupého násilí, tvůrci si velice dobře poradili se dvěma časovými osami a finále mě opravdu potěšilo. Jen by mě zajímalo, jestli měla Sam u sebe v poslední scéně svůj "švýcarák". Doufám, že ano... ()

stration 

všechny recenze uživatele

Já takový filmy nemám moc rád, protože jsou takový reálný a hnusný. Takže je hodnotím podle toho, jak moc jsem se strachoval o hlavní hrdiny a jak moc jsem zhnusen předvedeno brutalitou, atmosférou a celkovým depresivním vyzněním. Tady se to australanům povedlo tak napůl, nebyl jsem ani otráven ani ohromen. Takže průměr a na chvilku pryč od odlehlých končin a tamních buranů s puškama. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Lesní naháněcí explo-thriller jsem neviděl ani nepamatuju. A toto mi nečekaně sedlo, i když jsem myslel, že mě tento žánr už nemá čím překvapit. Možná to bylo tou pauzou, ale opravdu jsem se bavil. Líbilo se mi vcelku netradiční a tajemné propojení dvou časových linií, solidní napětí a brutalita, která se nedržela zbytečně při zemi a působila reálně. Jasně, místy bylo chování postav trochu pochybné, ale nijak závažně mi to nevadilo. Cesta zpátky do minulosti, kdy byly takové filmy na pořadu dne mnohem častěji, se vydařila. 75% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto, ale tomuto faktu nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú nových táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. - V Austrálii už viac ako 10 rokov vznikajú bezpochyby najlepšie Hixploitation horory a Killing Ground je výborným subžánrovým príspevkom, ktorý skráti dlhé čakanie na Wolf Creek 3. Hlavné postavy sú sympatické a dokážu konať v rámci možností inteligentne, takže sa s nimi dá súcitiť. Natočené je to slušne, a aj keď si kvôli nízkemu rozpočtu tvorcovia nemohli dovoliť vela rekvizít, úplne si vystačili s príbehom, ktorý sa odohráva z velkej časti len na niekolkých kilometroch štvorcových. Musím pochváliť ešte aj zaujímavé a odlišné postery, ktoré pekne lákajú. Tvorcom sa nepodarilo priniesť nič nové, ani nič, čo by urobilo perfektný dojem, ale ako subžánrový kúsok to funguje perfektne. + herec z Scare Campaign ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Za dob Krokodýla Dundeeho byla v australské buši aspoň sranda, dneska se tam na potkání zabíjejí lidi. A hůř natočit už to snad ani nešlo. Film má standardních cca 90 minut, do poloviny se v něm nic neděje, zhruba v půlce se začne cosi dít, pro mě velmi neidentifikovatelné "cosi", kdy vlivem strašlivého střihu a nenávaznosti scén, nebylo o co stát. První utahaná půlka představuje rodinku, milenecký pár a párek primitivních maniakálních lovců vidláků, kteří si všichni dali spicha v divočině. Ti hodní šli kempovat, ti zlí sadisticky vraždit. Na všech prd záleží. Jen málokdo je sympatický a jakkoliv zajímavý. Čtyřčlenná rodinka to už má za sebou, to jsem ale hned nepoznal, že v podstatě sleduji "flashback" s událostmi, kdy už jsou dávno zmasakrováni. respektive ty samé postavy se na scéně objevují souběžně, jen na jiném místě a v jiném čase. Ano, tak příšerně nepřehledně to bylo vystavěno. A na scéně zůstal jen milostný pár, který zmasakrované táborníky najde, a zbývající čtvrthodinku se musí utkat s těmi ukrutně nehodnými pány. Finále se komplet odehrává ve tmě, ne ve tmě, kdy bezpečně ještě poznáte kdo je kdo, ale fakt v černočerné tmě, co by se dala krájet, takže píču bylo vidět. Z herců zapůsobil jen zlověstný Aaron Pedersen, ale film ho následně necitlivě vyřadil, tak už nezbyl nikdo pořádný. Střih, scénář a režie, nic z toho nefungovalo. Nuda, nulové napětí nulové gore, bez jiskry. Potenciál by možná byl, film by potřeboval dostat pořádnou fazonu. Tenhle slaboučce inscenovaný a nedomrlý mix survivalu a exploitationu na mě žádný kvalitní a zajímavý dojem neudělal. 2/10 ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno