Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (380)

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL JSEM ŽÍT JINAK A PROŽÍT NĚCO NEOBYČEJNÉHO. VSTOUPIT DO NEZNÁMÉHO. OBJEVIT ZTRACENÉ KMENY, SKRYTÉ POKLADY. NEJTEMNĚJŠÍ SRDCE DŽUNGLE. A PRÁVĚ PROTO JSEM SKONČIL V JIŽNÍ AMERICE…“ /// Ztracen v džungli je určitě víc psychologickej než akční thriller. Vo tomhle dobrodružství se prostě musela napsat knížka a natočit film. Člověk tady bojuje nejen s přírodou, ale hlavně sám se sebou. V reálu je předvedený, kdy má smysl bulet nad poraněnou nohou či naopak nemá smysl bláznivě křepčit nad nalezenou šlápotou. Navíc mi dává celkem jasnou odpověď na otázku, jak velkej jsem dobrodruh. Daniel Radcliff si boj o přežití a těžkej život dobrodruha vyzkoušel v bizarním Švýcaráku. Taky tady dokazuje, že od Harryho Pottera ušel obrovskej flák cesty (nejen džunglí). Často (vlastně furt) jde o život, takže ze všeho nejdůležitější je to realisticky předvýst a nechat obecenstvo uvěřit. Straší se prostředím, děsivý je vynucený sebepoškozování a pojídání kdejakejch sraček. Všudypřítomná kamera si libuje v detailech a spolu se světlem a zvuky džungle, úspěšně pomáhá zakrejt nízkej rozpočet. Vytknout můžu slabší úvod (neslaný nemastný navázání vztahů), možná i halucinogenní odbočky, který nás z napětí džungle odvádějí (stejně jako Yossiho) mimo realitu. Velkým kladem je, že tahle „one man show“ přesně ví, kdy skončit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Jungle: A Harrowing True Story of Survival“, kterou v roce 1993 napsal Yossi Ghinsberg, neznám. 2.) Chystám se ztratit a nechcu dopadnout jako v tomhle fóru. 3.) Thx za titule „Sarinka.luc a UniCorn“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vousatý Harry Potter a jeho boj o přežití v nelítostné džungli. Od dob Revenanta mám jasno v tom, jak má vypadat survival thriller a přestože Ztracen v džungli neurazí, zmíněnému filmu se ani nepřibližuje. Možná kdyby tvůrci více přitlačili na pilu, byl by výsledný dojem lepší. Takhle je to jen slabší čajíček. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film má čo ponúknuť ... nevyspytateľnú džungľu aj so všetkými jej zvukmi, peknú muziku, dobre hrajúceho Daniela a životnú skúsenosť jedného statočného dobrodruha. Až na pár momentov, celkom slušná záležitosť. Apropo ... mám pocit, že meno Harry Potter sa v komentároch objavuje častejšie ako Daniel Radcliffe ... sa spamätajte. 3,5* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film má jisté vypravěčské limity, jednak v dodání hloubky postavám a taky ve zhmotnění survival surovosti. Díky tomu se s postavama - s výjimkou pár scén - necítíme krajně ohroženě a coby diváci jsme spíše v “dobrodružném módu”. Ten relativně baví a především v druhé polovině přináší zajímavé věci (divoká řeka, indiánka, fire ants). Nejsilnější scénou ale pro mě zůstane rozdělení party na dvě skupiny, u kterého je cítit, že... Což pro survival drama z divočiny není nejlepší vizitka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Radcliffe se snaží vymanit z Rowlingové škatule dalším fyzickým, dá se říct až „revenantním“ výkonem, ale co mu je ta vehemence platná, když mu McLean hází pod nohy tolik klacků. Předlouhou expozicí nafouknutá stopáž, podivná realizace blouznění a flashbacků, prázdné dialogy zbytečně přehlušující hlas džungle a survivalová pasáž nefungující ani když se pojídají ptačí embrya a vymačkávají červí komedony. V takové situaci si může Hrnčířovic Harold chrastit kostmi jak Mechanik či vytáhnout ze zadku půlmetrovou tasemnici a se mnou to nehne.. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Film je věnován Marcusovi. (Wade)
  • Daniel Radcliffe se na roli připravoval tak, že denně jedl jen jedno kuřecí prso a jeden proteinový bar, doplněný velkým množstvím kávy a cigaret. (Delock)
  • Keď sa Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) nachádza v rieke po tom, čo ich raft narazil na kameň, vidieť, že rieka je čierna, kalná. V záberoch na Yossiho pod hladinou ako sa topí vidieť, že voda je čistá. (Van_der_Ovec)

Reklama

Reklama