Reklama

Reklama

Trauma

  • USA Trauma
Trailer 1

Obsahy(1)

Štyri dievčatá zo Santiaga sa vyberú do vidieckej oblasti, kde chcú stráviť víkend plný zábavy. Bezbranné slečny sa namiesto príjemného víkendu dostanú do spárov miestnych buranov, ktorí využijú ich príchod pre svoju vlastnú potrebu a dievčatá brutálne prepadnú a znásilnia. Pomoc je vzdialená na míle ďaleko a preto sa ženy musia spojiť a nájsť cestu, ako sa pomstiť za tento ohavný čin. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Stupidní sračka s extrémně nudným a nechutným dějem. U takových filmů si vždy říkám, že je nemohl natočit nikdo psychicky normální (o lidech, kterým se líbí na to koukat, radši ani nemluvě - dekadence této civilizace podle všeho nemá dno). Hlavní čtveřice postav je extrémně nesympatická a obsazená samými hnusnými herečkami (s výjimkou jedné), ta lesbická milostná scéna je tam zcela samoúčelná, a celé je to amatéřina nejhrubšího zrna, příšerným herectvím počínaje a krajně dementním scénářem konče. Film je navíc strašně natahovaný, nevěrohodný a skrz naskrz zbytečný, za mě naprostá ztráta času. A fakt by mě zajímalo, co je ta skutečná událost, kterou se to prý inspirovalo. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rojas u mňa stúpa každým snímkom, a v tomto prípade som mal v hodnotení jasno už asi po 6 minútach. Dievčatá boli síce škaredé ako noc (tri z nich by potrebovali plastiku nosa), takže ma trochu prekvapilo, že sa im neľúbilo, keď ich znásilňovali, ale čo už. Je tu samozrejme zopár nelogickostí (traja na to hovado mieria a nikto ho aj tak nikdy netrafí, hlavný záporák sa zase raz ukazuje ako nesmrteľný), plus celá tá snaha o pomstu a vyslobodenie nejakého otravného dievčiska stojí len na veľmi nízkointeligentnom podklade, ale divák bažiaci po poriadnej brutalite dostane presne to, čo chce. A Trauma je z hľadiska gore to najintenzívnejšie peklo, ktoré tento rok vzniklo, a ja som len kričal, že je to ďalší horor, ktorý milujem a mnoho krát sa k nemu budem vracať. Francúzi poľavili, severná Európa stále drieme pod ľadom, Američania sa poriadneho masakru stále boja a Srbi svoj top debut asi ťažko zopakujú, takže Chile sa stáva v mojich očiach novou modlou. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ujetý otec a syn unáší, znásilňují, vraždí a mučí všechny kolem sebe včetně turistů i sousedů. Nudné téma, průměrné zpracování, ale povedené gore, kterého je ve filmu požehnaně. Kromě něj ale film nestojí za nic, po hodině jsem to už přetáčel na konec. Tyhle exploitation gore filmy prostě musí něčím zaujmout a nutit diváka sledovat film, tenhle to bohužel zvládl tak na 45 minut a pak už to byla jenom táhlá, nezajímavá nuda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku zrežírovala Pinochetova soldateska sexuální hrátky pro matku a syna, u kterých jsem si říkal, jestli už to není trochu moc. Hned další scéna ukázala, že vedle gore budou důležitým prvkem i kozy, proti čemuž se také nedá nic namítnout a to i přesto, že holky měly divné hlavy. A nutno uznat, že pokud se Rojas věnoval výše zmíněným prvkům, bylo se na co dívat a povedla se i znásilňovací scéna. Jenže jak už to tak bývá, opět se nedařila mezihra. Jakmile se nesvlíkalo a nevraždilo, byla to přinejmenším nuda vystavující na odiv debilní chování postav. To platí zejména pro dva ultratupé policisty. Nicméně i tak se jedná o mile zvrácenou jednohubku, která mi jen potvrdila, že exploiťáky z Chile patří vedle těch japonských k nejúchylnějším. 60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tuhle chilskou údajnou brutalitu hodně zvědavý a natěšený, o to větší je teď ale moje zklamání. Zápletka, scénář a jednání postav jsou standardně dementní, jako ostatně v každém standardním exploaťáku, jaký jsem zatím viděl. Aby na mě filmové násilí zapůsobilo, musí být realistické, věrohodné. A nebo podané s nadsázkou a tedy zábavné. Tady ovšem z obrazovky od prvních minut čiší křečovitá vyumělkovanost, jako by režie chtěla divákovi neustále připomínat, že "...no je to jenom film, lobotomizovanej exploaťák, je ti to jasný, ne?". Incestní otec a syn Zabijákovi působí trapně a komicky, tedy působivost jejich počínání je hodně slabá. Toporně napsané, toporně zahrané, špatně natočené, nechápu že tahle teatrální fraška spoustu lidí tolik nadchnula. Navíc kecy o "skutečných událostech" a 'angažované' otírání se o pinochetismus působí poněkud vyčpěle. Slabší druhá za dvě hodně hezké ženské (ty tmavovlasé) a za nějaké to občasné průměrné gore, i když mizerně natočené ruční vyzoomovanou třesoucí se kamerou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na skutečné události. (ARI50)
  • Německá verze byla zkrácena o více než 12 minut, aby se zajistil Rating „pod 18 let“. (Kudly4)

Reklama

Reklama