Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (596)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se nudil, takže slabší než jednička - tedy 50%. Stará je bez manžela a tak se do hlavní role dostala ta hluchoněmá blbka, co mi lezla krkem už v jedničce. Škoda, že jsme se nedozvěděli více o těch mimozemských tvorech. Každopádně opět jsme se ségrou řešili, to co v jedničce - vidí co se děje, svět je napaden příšerami a stará se nechá naprcat!!!! Ještě říkám: "Ty podívej, ona je zase naprcaná, koukej na to břicho!" A ségra:" Bože, však nedávno rodila, to má břicho po porodu!" Tak hned reaguji:" Jak nedávno, kurva před 2 roky!" (Jednička je z roku 2018) :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Všechno (a vlastně i všichni), co se nám minule líbilo, je zpět a je to pořád skvělá podívaná i poslouchaná. Hlavní novinka Tichého místa: Části II se pak jmenuje Cillian Murphy a je to snad ten nejlepší možný herec, kterého mohl John Krasinski obsadit, protože z něj prakticky není možné spustit oči, ať dělá, co dělá (nebo nedělá). Druhé Tiché místo těsně navazuje na první, takže jsem měl pocit, že se dívám na další díl výborného seriálu a rád jsem se setkal se známými postavami, během následující, příjemně střídmé hodinky a půl jsem se navíc dozvěděl víc také o celém tom podivném ztichlém světě... Závěr filmu opět jasně ukazuje směrem k dalšímu, což mi ani v nejmenším nevadí. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $61miliónov║ Tržby USA $160,072,261║ Tržby Celosvetovo $297,372,261▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,360,634║ Tržby za predaj DVD v USA $5,631,769║ Na pokračovanie to dosť obstálo a trocha to príbehovo rozširuje a obohacuje túto rozbehnutú tému o invázii podivných príšer. Technicky za ten rozpočet výborná práca, dej stále pútavý, dusná atmosféra delikátna, jediná škoda je že tam je miestami príliš tých naivných scén tam sú tie nešťastné rezervy filmu. Ináč spokojnosť a kľudne môže séria pokračovať ďalej, túto tvorbu Krasinskému kvitujem. /80%/ ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní pokračování, v němž se sice jen variuje všechno to, co už nastavil první díl, nicméně stále ve velmi poutavé formě a bez hluchých míst. A Cillian Murphy byl  výborně zvolenou posilou obsazení. Jen teda musím přiznat, že ač jsem nějaká pochybná rozhodnutí postav v jedničce relativně přijímal, zde už jsem párkrát opravdu musel kroutit hlavou. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Kdyby všechna "zbytečná" pokračování vypadala takhle, vůbec bych se nezlobil. Je na tom vidět, že Krasinski je naštěstí o trochu lepší režisér než scenárista, když svoje postavy sice trochu krkolomně rozpojí, aby ale z jejich sólových epizodek složil jednu mistrně gradující a sestříhanou koláž, která je vrcholem filmu. Sice mě trochu překvapilo, že to upozadilo Bluntovou na úkor coming-of-age, díky své poctivosti, preciznosti a nápadům ale tenhle film stoprocentně patří do kin. Na stream ať si jdou Láska a monstra a další generická post-apo. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Z důvodu celosvětové koronavirové pandemie byla zrušena celosvětová premiéra filmu, která byla plánována na březen 2020. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a Buffalu. (Kuzmik)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama