Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (596)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po roce konečně dočkali. Film navazuje přesně tam, kde ten minulý končí. Naše rodinka se vydává hledat bezpečné útočiště. V depu narazí na starého známého. Ten jim ale moc nechce pomoct. Dozvíme se i, jak probíhal začátek invaze. Svítá naděje na záchranu lidstva skrz ono naslouchátko, a tak se skupina musí rozdělit. Podíváme se na mnoho nových míst a celý svět se tím dost rozšíří. Lidé jsou poznamenání apokalypsou, a proto si i na ně hrdinové musí dávat pozor. Naděje ale neumírá a pořád je tu šance na záchranu. Film opět skvěle pracuje se zvukem a díky triku s naslouchátkem mohou s monstry konečně efektivně bojovat. Určitě toto rozšíření světa vítám a nebál bych se ani dalšího pokračování. "Šli jste za signálem." ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Atmosféra domácího kina byla skvělá. I když jsem vážně uvažoval nejít-li na svůj oblíbený film do Cinestaru, tak domácí popkorn, velká obrazovka a hudba na plné koule byla ve výsledku více než dostačující. To vše navíc bez filmových otravů se kterými jsem se již v kinech mnohokrát setkal. Zpět k hodnocení: Na úvod jsme se v perfektním flashbacku dozvěděli něco nového o minulosti a bylo nám naznačeno odkud záhadné bytosti pocházejí. Přestože jsem měl od dvojky ohromná očekávání a v takovém případě je vždy těžké dosáhnout stejného nebo lepšího hodnocení, byl výsledek takový, že dvojka v mnoha ohledech dokonce jedničku předčila. Prvním krokem bylo, že se hlavní postavy vydaly do světa a opustily tak relativně bezpečné zázemí farmy. Dále přítomnost Cilliana Murphyho byla pro dílo velice obohacující, jelikož ten chlap má neuvěřitelné charisma a v průběhu sledování si krůček po krůčku získává divákovo srdce. Dále jsem byl nadšený v jakém stylu zde Krasinski budoval atmosféru a přestože nejsem fanouškem rozdělování klíčových momentů a jejich gradaci do 3 různých rovin a míst, tak zde to fungovalo perfektně. Dvojka tak byla o mnoho lepší a o poznání strasidelnější než jsem vůbec mohl očekávat. Závěr pak optimisticky nasměrován a klidně bych dal za pár let další díl. 83% ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Byl jsem v kině na dvouprogramu první a druhé části Tichého místa. Pokud někdo za ten tři a čtvrt rok zapomněl, tak kino - míní-li se tím multiplex - je to místo, kde si lidi povídají a jedí popcorn při filmu, který staví svou emocionální působivost na tichu, a sundávají si boty a dávají si nohy na sedačky těsně vedle vás. Co se týče děl samotných, premiérová dvojka se má k jedničce stejně, jako se má druhý Jurský park s podtitulem Ztracený svět k prvnímu Jurskému parku. To znamená, že pokračování je filmařsky mnohem důmyslnější, přičemž tuto svou promyšlenost na úrovni postupů dává více najevo, ale ve srovnání s předchozím dílem právě kvůli soustřední se na izolované bloky/způsoby návazností mezi nimi jednak nefunguje moc jako celek, jednak ani téma film nijak náležitě nezastřešuje._____ Druhá část má výborné celé pasáže: zejména prolog, v rámci kterého se proměňuje zvuková perspektiva odvisle od přepínání mezi hledisky postav, či všechny montáže spojující prostřednictvím tu křížového, tam paralelního střihu několik postupně gradovaných dění. Má skvostné nápady: zejména několik vyhrocených scén inscenovaných konvencím navzdory jako tiché, bez doprovodné hudby a zvukových efektů prostředí, či způsob propojování jednotlivých linií pomocí zvuku a vizuálně podobných prvků mezi záběry. Nemá ale oproti první části sjednocující téma rodinného traumatu, vyrovnávání se s ním a otázku rodičovství. Svým prologem ustanoví téma spojení rozdělené rodiny, ale vzhledem k plánovaným dalším dílům a různým rozšířením toto není nikterak uspokojivě rozřešeno, spojení oddělených postav a linií spočívá pouze v provázání pomocí zvuku._____ Na to, abych Tiché místo vnímal jako sebeuvědomělou hru s konvencemi, vyprávěním, žánrem i různými tradicemi (a tudíž mi nevadila nekoherentnost, tematická rozplizlost a fakt tupá žánrová klišé a brakování visících příčin), tomu chybí závěrečná čtvrthodina druhého Jurského parku, ve které se Tyranosaurus a s ním i tvůrci definitivně utrhnou ze řetězu. Krasinski může sebevíc odkazovat ke Spielbergovi (především Čelistem, Jurskému parku a Válce světů), ale cinefilové by říkali, že Spielberg, jó Spielberg je někde jinde. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jediný, co mě trošku mrzí, že byl prolog, pak střih a hlavní děj, ale mě by docela zajímalo, jak se přišlo na to, co těm hnusům vadí, jaký byl boj lidstva proti nim, jestli napadli jen USA nebo celou planetu, prostě hodně otázek bez odpovědi. Ovšem tihle extremní vyznavači ticha maj něco do sebe. Naučí se řídt pářátama dlouhejma jak tejden loď, kolektiv jim zjevně taky nic neříká, na druhou stranu stačí si prdnout a tutově jeden z nich odněkud vyleze, kam se serou pejsci. Jo dobrý, mělo to tempo, napětí, ačkový hlavní představitele. Možná po tý óóbr kino abscenci jsem změknul ve svých nárocích, ale jsem spokojen. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Všechno (a vlastně i všichni), co se nám minule líbilo, je zpět a je to pořád skvělá podívaná i poslouchaná. Hlavní novinka Tichého místa: Části II se pak jmenuje Cillian Murphy a je to snad ten nejlepší možný herec, kterého mohl John Krasinski obsadit, protože z něj prakticky není možné spustit oči, ať dělá, co dělá (nebo nedělá). Druhé Tiché místo těsně navazuje na první, takže jsem měl pocit, že se dívám na další díl výborného seriálu a rád jsem se setkal se známými postavami, během následující, příjemně střídmé hodinky a půl jsem se navíc dozvěděl víc také o celém tom podivném ztichlém světě... Závěr filmu opět jasně ukazuje směrem k dalšímu, což mi ani v nejmenším nevadí. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 160,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 297,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama