Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 3

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (450)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Upřímně – čekal snad někdo, že Morbius bude dobrý film? Trailery nic takového nenaznačovaly a po tom, jak dopadl Venom, není od věci být obezřetný, když dojde na komiksovky čistě od Sony. Takže mluvit o zklamání by moc smysl nedávalo. Je to přesně tak mizerné, jak asi většina z nás čekala. Podobně jako Venom působí Morbius jako komiksovka z dob, kdy v kinech blbnul Ben Affleck jako Daredevil a Nicolas Cage jako Ghost Rider. Prostinká zábava s jednoduchým příběhem, reálně asi šesti postavami, bez překvapení, bez nápadů a bez ničeho, co by stálo za pozornost. Leto navíc není Hardy a i když tu nic regulérně nekazí, jeho Morbius jednoduše není zajímavá postava, za což ovšem můžou spíš scenáristé, kteří občas zkusí nakousnout nějaká atraktivní témata, antihrdinství a potenciálně zajímavý vztah hlavního hrdiny a zloducha. Ale ve výsledku na to všechno kašlou a servírují znuděně odvyprávěnou podívanou, která reálně nemá co nabídnout. A když se na konci začne pokoušet o jakýsi větší příběhový záběr, tak to stejně nefunguje. Jo a ty upírské ksichty jsou dost hnusné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Scifíčko "Life" od Espinosu malo snáď všetko, čo sa od dobrého scifíčka s hororovým nádychom očakáva. "Morbius", má zas všetko, čo by film obsahovať nemal. Celkom dobrá, digitálna sračka, i keď na druhú stranu, v rámci nejakého nulového očakávania, na jeden krát pri špáraní v riti, dostatočne postačí. Na záver len jedna vec. Je to fakt "horor". Za tie tenisky čo zajebali Smith-ovi na nohy, si tento film iné označenie ani nezaslúži .. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to z donucení, protože komiksovky už mě regulérně serou ….. a jak to říct, nějak jsem to přežil bez úhony. Většinou překvapivě komorní, držící se zpátky, odehrávající se převážně mezi interiérovými zdmi na ploše několika místností. Nemá to žádný eye-candy momenty, díky kterým byste si to zapamatovali, prostě je to celý taková ničím neurážející definice průměrnosti. Jared Leto byl o.k., pokud se zrovna díky šerednýmu CGI nepitvořil jako upír, hrál uměřeně a nebyl nejslabším článkem. Jenže má to bohužel i směšně křenícího se Matta Smitha a má to Tyrese Gibsona, který se celou dobu tváří, jakoby každou chvíli čekal průjem. Závěrečný trikově hnusný souboj, utopený ve tmě, do pěti minut zapomenete. Vlastně jako celý film. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Homožared chce být Betmen, taxi píchá netopýra, však v Mrvelu se cosi zvrtne a změní se na üpíra. Kupodivu nechyt kovid, asi ňáký čínský šmejd, tudíž místo chiroptera je z něj trapný Homoblejt. Snaží se to být temnější a krvavější než obvyklé homixové buzní šplechty pro přecitlivělé ožužlávače leporel, ovšem satanžel marně, protože si zase nechali nakopírovat scénář nějakým svištěním v elasťácích vyhořelým dementem. A tak tu po sto prvé máme další plagiátorskou, klišovitou a plytkou nudu k posrání o dvou nejlepších hemiplegicích z dětství, kteří se snaží experimentálně odkriplovat, přičemž jeden z nich propadne teplé straně, druhý studené a vzájemně se naprosto neinventivně a neefektně koxují. Místy se mi opravdu zachtělo Blade. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Studio Sony po druhém Venomovi dál pokračuje v ohledávání dvacet let starých slepých uliček kinematografie a sází jen na to, že výslednému produktu může dát nálepku populárního Marvelu. Když si však od Morbia tuto nálepku odmyslíte, zbude vám z něj jen ekvivalent všech těch laciných direct-to-video upírských braků se špatnými herci a ještě horšími efekty, které kolem roku 2000 po úspěchu Bladea zaplavily trh s levnými DVDčky a na které jen málokdo byl zvědavý tenkrát a rozhodně nikdo není zvědavý dnes. Ve svých lepších momentech je Morbius jen fádním, mnohokrát viděným komiksovým originem naplňujícím jen to nejjednodušší myslitelné dějové schéma. Ve svých nejhorších momentech je to totální cringefest se speciálními efekty a digitálními maskami připomínajícími pixelový holokaust. Uwe Boll by zatleskal. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Ve 2. traileru hraje remix na píseň „People Are Strange“ od The Doors. (Knowho)
  • Postava Morbia se také objevila v bonusech na DVD k filmu Blade (1998) mezi alternativními konci. (ČSFD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama