Reklama

Reklama

Malá Marisa si nejraději hraje s malým aligátorkem. Jejímu tatínkovi se to ale moc nelíbí, a tak jednoho dne spláchne aligátorka do záchodu. Děj se posouvá o několik let. Městem se rozšíří zpráva, že v čističce se našly ukousnuté části těla. Kdo je ten brutální vrah? Neuběhne ještě tolik času, abychom zapomněli na slavný Spielbergův mořský thriller Čelisti. Nyní se představuje další zvířecí zabiják - obrovitý aligátor. Neohrožený detektiv sleduje nejen stopu příšery, ale přijde i na stopu nekalým pokusům s hormony. (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Takové filmy je těžké brát jen z poloviny vážně. I tak se ale Aligátor neřadí mezi ta typická B-čka, kde padají všechny tyhle zvířecí horory. Natočeno je to velmi symapticky, ale právě povedené záběry nejen aligátora prostě sráží tak nelogická a doslova sebedestrukční rozhodování všech postav, že fakt už nevím, proč to někdo točí... Škoda. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu dobrý film, který ale postrádá určitou nadčasovost (na rozdíl třeba od rok staršího Aliena, ze kterého jde mráz po zádech pořád, což je jen důkazem toho, že ne všechno stojí na super počítačové animaci a moderních technologiích vůbec). Pokud tady místní ČSFD škatulky řadí Alligator mezi Horor / Sci-Fi / Komedie, tak dneska už z toho zbývá snad jen to poslední. Ovšem zábava je to vcelku dobrá. Řadím se mezi ty, kteří na tomhle béčku vyrůstali společně s Critters nebo Gremlins, které jsou podle mě zhruba na stejné úrovni. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z prvních hororů na VHS, který jsem na začátku devadesátých let viděl. V té době to samosebou byla pro většinu západní filmovou produkcí nepolíbených videonadšenců naprostá pecka. Od té doby jsem si však tuhle filmovou vzpomínku nikdy neoživil. A hm, žádné velké zklamání či prozření se nekonalo. Povedené hororové béčko až tedy na trapně přestřelené grande finále, kde prostě musel sežrat či svým ocasem umlátit zejména všechny sviňáky. Do té doby plynul příběh jen s několika málo ee výstřelky (lovec Pampalini) vcelku záživně, místy i napínavě, někdy svou krutostí dokonce překvapil (dítě!), Nebýt onoho zbytečného "masakru" na svatbě, vyvěsil bych i čtyřhvězdí. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Klasika nad klasiku, film, který byl ve své době trhákem a učit se od něj mohou i současní režiséři. To, co dnes z našeho pohledu působí jako hororové béčko bylo původně plnohodnotným filmem. Zápletka o zmutovaném aligátorovi byla tehdy ještě originální a reagovala na tehdejší strach veřejnosti z úniku chemikálií či radiace a následného zmutování čehokoli. Což byl výborný tah. Herci působí dostatečně přirozeně a spolu s povedeným modelem lidožravého ještěra vás vtáhnou do realistického děje a napětí postupně mile graduje. Kam se na tenhle starý dobrý film hrabou dnešní aligátoři. Film mého dětství a prostě masterpiece své doby. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Desetimetrový aligátor v ulicích velkoměsta - co víc si přát. Objektivně je to za tři hvězdy, jenže na tomhle jsem spolu s Piraňou a Nočníma můrama a Critters vyrostl a je to tak trochu moje srdcovka. Když oni to tak před 10-15 lety dávali na Nově furt dokola a já si to furt dokola nahrával na video. Klidně mě ukamenujte. A poznámka na konec. Neznám roztomilejší zvířátko, než byli ti malincí krokodýlci. 71% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Model aligátora použitý ve filmu nepřišel nazmar - byl věnován fotbalovému mužstvu Miami Gators, Kteří jej použili jako svého maskota. (Avalon820)
  • Zhruba v čase 46:33 si lze v pozadí všimnout člověka oblečeného do svetru, který vypadá jako svetr Freddyho Kruegera z filmu Noční můra v Elm Street (1984). (Klokly)
  • Robert Forster vtipkoval na scéně ohledně jeho řidkých vlasů. Jeho počínáním se nechal inspirovat John Sayler a zahrnul jeho narážky do scénáře. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama