Reklama

Reklama

Malá Marisa si nejraději hraje s malým aligátorkem. Jejímu tatínkovi se to ale moc nelíbí, a tak jednoho dne spláchne aligátorka do záchodu. Děj se posouvá o několik let. Městem se rozšíří zpráva, že v čističce se našly ukousnuté části těla. Kdo je ten brutální vrah? Neuběhne ještě tolik času, abychom zapomněli na slavný Spielbergův mořský thriller Čelisti. Nyní se představuje další zvířecí zabiják - obrovitý aligátor. Neohrožený detektiv sleduje nejen stopu příšery, ale přijde i na stopu nekalým pokusům s hormony. (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Začala osmdesátá léta a na stříbrná plátna se dostavil další zvířecí hromotluk. Aligátor. Oběť výzkumů, který dal člověku náležitě co proto. Není tajemstvím, že takovéto snímky odstartoval pět let předtím Steven Spielberg svým počinem ´Čelisti´. Vzniklo volné pokračování a pak někoho napadlo použít i nějaké jiné zvíře. Šablona zmíněných Čelistí, se nezapře, přesto se jedná o skvělý, dnes již klasický ekohoror, který se stal dokonce i inspirací pro další. Děj je jednoduchý a na svou dobu tu jsou ty nejlepší vizuální efekty, jaké mohli být. Zub času samozřejmě udělal své, ale to nemění na faktu, že se jedná o výbornou béčkovou klasiku, na kterou se bohužel nějak pozapomnělo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Stará klasika ještě z doby, kdy se točila poctivá práce, je prostě stará klasika. Ve svém žánru dosud nepřekonaný zubatý ještěr. Trikově, scénářem (i když tedy uznávám, že masakr svatební oslavy a dvou nejzápornějších postav působí dost silně jako jakési zadostiučinění či nutné vítězství dobra nad zlem, ale budiž), akčně, atmosférou, herecky, slušná práce. Užíval jsem si to stejně, jako náctiletý počátkem devadesátých let. Současným digitálním krokodýlům se člověk spíše zasměje, z tohohle, z dnešního pohledu po technické stránce předpotopního, jde přesně ten respekt a strach, jaký má. A to se cení. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ač je ranně osmdesátkový Aligátor hororem a scéna s dítětem u bazénu mi pokaždé znepříjemní požitek z filmu, jsou v něm i dvě skvělé, sarkasticky odlehčující hlášky. Ta první je skoro v úvodu filmu, když je ve stoce, pár dnů po odtržené ruce, nalezeno i torzo lidské nohy. Policejní doktor prohlásí - jestli to takhle půjde dál, otevřu si obchod s náhradními díly. Druhá pak téměř v závěru, kdy hlavní hrdina Madison, společně s doktorkou Marisou, vymýšlí, jak na krvelačné zvíře vyzrát. Zástupkyně něžného pohlaví utrousí - možná na něj pošlu svou matku a ona ho umluví k smrti. Aligátor prostě i po těch letech baví a ani po trikové stránce příliš nezestárl. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Toto je hodně silné hororové béčko. Aligátor vyrůstá ve stoce a po několika letech vylézá a zabíjí lidi na potkání. Když jsem byl malý kluk a díval jsem se na tento film, strašně jsem se bál. Potom jsem nechodil ani k nám do sklepa, protože jsem myslel, že tam něco bude. Dnes se jen směji. Nicméně ten pocit strachu tady stále je, ale pouze kvůli hudbě, která je opravdu děsivá. Nemůžu jinak, ale viděl jsem teda horší hororový filmy 80. let, proto 50%. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Krokodýle, krokodýle, chodíš po dně z dlouhé chvíle. Hlava z vody, to je chyba, koukej plavat jako ryba. Bacha SPOILERy. Poctivá mňamka, u které jsem se v ranném mládí (angl. tween) dosti nudil, páč mě pochopitelně víc zajímala hl. NElidská postava, než plkání a milostné tokání. Dnes je tomu naopak. Ne, dělám si prdel. Přerostlý krokodýl byl udělán dosti efektně (scéna proražení chodníku a špacír po Chicágské noční ulici patří k TOP) a dodnes za ty předlouhé roky, jsem si jen pamatoval sequenci na svatbě, která byla sice z mého dnešného pohledu dosti dietní, leč i tak velmi efektní. Já bych ji samoz. prodloužil. Úvod z r.1968 v Pasti na Turisty byl docela úlet, ale patří k dobrému a lehce bizarnímu tónu celého filmu. O 12 let později pak sledujeme jak se z knedlovité holčičky stala již neknedlovitá a docela fešná herpetoložka (zrzka, co věděla, že zelená je prostě k jejím vlasům a očím TOP) která se v průběhu děje (jak to tak bývá ve filmech, zvláště emerických) sblíží/seznámí s det. Madisonem v podání herce o kterém dodnes nevím, zda byl nadrůměrný či podprůměrný. Hl. padouch sice dopadl po zásluze jako jeho následovník ve II, leč k mému zklamání nebyl vyloženě rozžužlán, alébrž rozezleným ocasem slisován, ve své limousíně. Jo a vadilo mi (já bych to tam rozhodně napsal) že se dívka Marisa (ona herpetoložka) v dospělém věku nikdy nedověděla, že ten její Ramón je právě TEN. Vzniklo by tak klasické pouto mezi hl. monstrem a jeho protivníkem, jak se to někdy násilně a zbytečně dělá ve filmových comicsovkách. Zde by to ovšem bylo žůžo a celý film by to posunulo na novou úchylnou úroveň. Aspoň ta její máti jí mohla prozraditi, že toho jejího jošťomilého minikrokodýlka spláchl do záchodu její papá, páč mu děsně vadily krokodýlí hovínka za košem s prádlem. Jo a a technická na závěr...zde jest Alligátor zlikvidován pomocí svazku dynamitu, což ovšem na jeho kolegu ze II už neplatilo a to včetně granátů aj. Chramst! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Policie v Chicagu zaznamenala několik telefonátů poté, co lidé viděli ze zdejších stok utíkat jednotku SWAT. Samozřejmě se jednalo pouze o herce/komparsisty. (Avalon820)
  • Zhruba v čase 46:33 si lze v pozadí všimnout člověka oblečeného do svetru, který vypadá jako svetr Freddyho Kruegera z filmu Noční můra v Elm Street (1984). (Klokly)
  • Model aligátora použitý ve filmu nepřišel nazmar - byl věnován fotbalovému mužstvu Miami Gators, Kteří jej použili jako svého maskota. (Avalon820)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama