Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aja zase nenatočil film z ktorého by som bol nadšený aj ja. Ale uznávam, že si neviem predstaviť, jak lepšie by sa dal spracovať námet o jednej osobe uväznenej v nejakej kapsuly, v ktorej sa nemôže ani poriadne pohnúť. Tento typ námetu mi proste nepripadá dostatočne nosný, aby utiahol film. Takže okrem toho jak sa má hlavná hrdinka z kapsuly dostať, kým jej dôjde kredit u nášho telefonického operátora, čo by v dnešnej dobe žiadny závislák nerozdýchal, jej scenáristi skomplikovali život tým, že nemá šajnu kto je a čo to je za kapsulu. Týmto detektívnym skúmaním, vďaka ktorému sa v spomienkach dostaneme aj z kapsuly, síce tvorcovia zabili trochu stopáže, ale aj tam som sa celkovo väčšinou nudil a dokukal som to iba preto, lebo som bol zvedavý na pointu. Ako fanúšika sci-fi ma potešila, tak to nakoniec preklopím na tretiu hviezdičku, ale druhýkrát si to nikdy nepustím. 5/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prostorově omezené filmy to mají vždycky těžké. Na jednu stranu si vystačí s minimem postav i nízkým rozpočtem, na druhou stranu musí vymyslet něco, čím diváka budou bavit. A bohužel ne vždy se to daří a stejně tak je na tom i Kyslík. Prvotní seznámení s postavou a prostředím je ještě fajn. Postupné zjišťování co a jak taky pobaví, stejně jako časový tlak. Od půlky už ale film jede na neutrál, nemá moc co nabídnout a konec je až zbytečně natahovaný. i přes krátkou stopáž, by zde zkrácení o 15-20 min vůbec nevadilo. 50% ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Nádech, výdech, žádný spěch... dýchej zvolna, když máš pech. Kdo jsi, kde jsi, kudy ven? Paměť zdechla, čert ji vem." Varování: v komentáři hrozí nebezpečí srážky s asteroidy, hemeroidy a spoileroidy! Nejprve test z učiva fyziky: Co obsahuje kosmické vákuum? A) minimálně 1% kyslíku, B) prd, resp. vůbec nic, C) cca 99% happy endu. A nyní matematické okénko. Kosmická loď letí 12 let, za tu dobu urazila 95000 kilometrů (info zaznělo ve filmu). Jakou rychlostí letěla? (12 let = 105120 hodin, 95000 km děleno 105120 = 0,9037) Raketa letěla rychlostí ani ne 1 kilometr za hodinu. Tvl, to by to kosmonauti urazili šestkrát rychleji pěšky :-)). A tak si tady matematicky, fyzikálně a momentálně mentálně zaostale blbneme, Na hraně logiky, ale dlužno říct, že docela zábavně a napínavě, při namáhání zbytků šedých buněk mozkových (ty při nedostatku kyslíku rychle odumírají) a pátrání po psychopatovi, který naši chudinku unesl, zdrogoval a šoupnul pod poklop, do techno rakve. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja už síce dávno nie je ten drsniak, ako v počiatkoch svojej režisérskej kariéry, ale stále si vyberá zaujímavé projekty, v poslednej dobe survivaly so silnými ženskými hrdinkami, s čím určite nepohrdnem, tentoraz navyše využíva atraktívny námet, extrémne uzavretého prostredia, jednej kryokomory a teda lepšie to už podľa mňa dopadnúť nemohlo. Film na prvý pohľad určite okamžite pripomenie Pochovaný za živa s Ryanom Reynoldsom, ale našťastie na to ide úplne inak, tu postava a ani divák vôbec netuší, kde sa vlastne nachádza a tak sa tu okrem tých klasických zoznamovacích scén, v ktorých sa postava len preberá a zisťuje, čo sa okolo nej nachádza a ako sa to dá využiť ešte dá tešiť aj na to, čo z toho nakoniec bude. Veľmi som si prial, aby to bola jedna z mojich obľúbených tém a našťastie nesklamalo, presne sa tu aj jedna z nich využije a tak som bol z toho zvratu v polovici filmu úplne nadšený, keďže to zoznámenie s ním bolo úžasné a tá v podstate najveľkolepejšia scéna z celého filmu bola nádherná a veľmi emotívna. Vo väčšine filmov s podobnou témou si tvorcovia vypomáhajú množstvom flashbackov, čím sa snažia natiahnuť celkovú dĺžku, ale tu skoro vôbec, dej mi prišiel stále dostatočne pútavý s dobre riešenou komunikáciou, aj keď v určitom ohľade aj trochu nelogickou a aj zvraty prichádzajú v pravidelných intervaloch, takže tu má stále čo baviť. A záver našťastie tiež nesklame, páčil sa mi. Takýto film nutne potrebuje toho správneho herca, ktorý to utiahne, keďže prakticky nezmizne z obrazu a Melanie Laurent bola skvelá voľba, vždy to bola dobrá herečka a s postavami silných žien už má svoje skúsenosti. Technicky je to prvotriedne zvládnuté, vizuál sa mi teda veľmi páči, kamera a použitý filter mi úplne sadli a Aja tu tiež odviedol skvelú prácu, je to napínavé, občas nepríjemné a aj emocinálne. A za to môže aj tá nádherná hudba. Takže na Oxygen som bol z viacerých dôvodov dosť zvedavý, ale predčilo to moje očakávania, lepšie to už byť nemohlo a určite si to ešte pozriem.  80% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Behom troch rokov Alexandre Aja uviedol do kín dve skvelé hororové lahôdky, a to Noc s nabroušenou břitvou a Hory mají oči. Od tej doby stále hľadá scenár, ktorý by znova dokázal pretaviť v niečo nadpriemerné. Čakanie trvá už 15 rokov. Pokusy typu Zrcadla, Rohy, Kořist boli s prižmúrením oboch očí maximálne tak zaujímavé. Kyslík sa snaží sériu narušiť, ale bohužiaľ neúspešne. Prináša dva wow momenty. Prvý je odhalený po prvých minútach. Stačí si uvedomiť žánrové zaradenie do sci-fi a hneď viete, že... Druhý wow moment bol v rámci sci-fi žánru použitý x-krát. To čím dokáže film zaujať je skutočnosť, že sledovať 95% času len jednu herečku nie je nuda. Čím však zráža všetky nazbierané plusové body je fakt, že odpočítavanie úrovne kyslíka je až trápne nerovnomerné. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)
  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)

Reklama

Reklama