Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

demented 

všechny recenze uživatele

Najhorší piatok :( Crystal Lake je pre fachmanov Jasonovho kalibru malé, to bolo jasné už dávno, ale jeho exkurzia do New Yorku sa fatálne nevydarila. Pri podobných filmoch na logické prešľapy kašlem a snažím sa ich nevšímať, ale tu sa to jednoducho nedalo (čo je veľa, to je veľa). Ani transformácia vraždiacej mašiny na cieľavedomého rádového zombíka v hokejovej maske mi neprišla ako dobrý nápad (čoho sme sa to dožili - Jason Vorhees prenasleduje ústrednú dvojicu v metre a necháva všetkých, po brutálnej smrti priam bažaiacich, cestujúcich na ocot). No a tie flashbacky fakt nemali chybu - wtf? Vážne bolo nutné pchať Jasona do traumy z detstva hlavnej hrdinky? To iba mne pripadá tá zápletka totálne dementná a vycucaná z prsta? Keď Jasonovi nezlomil väz ani piatok č.8, určite tu bude s nami navždy :) ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jason má opravdu úžasné schopnosti. Na to, že už tři díly pěkně hnije, asi vůbec nesmrdí. Dokonce oproti předchozímu dílu, kde byl skoro olezlá kostra, mu na těle přibylo dost tkáně, asi regenerace. Potom už jen takové drobnosti jako neprůstřelnost, nehořlavost, teleportace, mistrovské ovládání chladných zbraní. Jason nemá rád feťáky, motorkáře, psychicky narušené teenegery, táboření, koupání (ale to jen někdy, jak se to hodí scénáristovi), disco hudbu a předmanželský sex. A takovýhle namakaný maník, kterého by nemrtví X-Meni určitě hned brali mezi sebe, dostane takovouhle podprůměrnou hororovou sérii. Jo, a v tomhle dílu dokonce Jason řekne jednu větu. Má opravdu hluboký a sytý hlas. No a ještě k tomu koupání. To snad v tomhle díle byl scénárista na fetu, nebo jak si mám vysvětlit, že Jason je skoro půlku filmu ve vodě a vůbec mu to nevadí a na konci... (nebudu spoilerovat, ale je to totální příklad scenáristovy demence, a proto si tento díl nezaslouží víc než jednu *). ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Divnej díl, je jasné, že tvůrce už asi nebavilo se poosmé vrátit do kempu Crystal Lake a tak to vzali za jinej konec, s vizí zkusit tuhle sérii nakopnout a dostat Jasona někam, kde ještě nebyl. Třeba do města. A když už do města, tak do toho nejživějšího (udělat ho o trochu mrtvějším), New York City calls. Což by sám o sobě nemusel být špatný nápad, kdyby se však ve Vorheesovi nepohnulo svědomí (či co) a on nenechával všechny přítomné newyorčany (s menší výjimkou) bez povšimnutí. Nebo má snad spadeno jen na ty, co jejich noha pošpinila hlínu Krvavého tábora? No to už je fuck, už plavba na výletní lodi byla zábava (vlastně ještě větší než závěrečný děj ve městě), atmosféra prvních dílů sice nenávratně v pr..., ale pohled Jasona na billboard s brankářskou maskou vážně pobavil. Tak jako celá tahle série. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Určitý potenciál nad tím visel. Na lodi to mohla být slušná vyvražďovačka. Celé se to však zvrhlo v něco slovy nepopsatelného. Přál jsem si, aby všichni co nejdříve zdechli a tenhle debilní díl co nejdříve skončil. Hrozná nuda. Jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděl a do téhle doby vůbec najhorší Pátek třináctého. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dokud se tento díl odehrával na lodi, tak to byla mírně nadprůměrná podívaná. Jakmile se ale hlavní hrdinové a s nimi i Jason dostanou do NY, zábava a nějaká ta atmosféra naprosto zmiznou. Teda, zábava ne, například pohled na plakát s jistou maskou je zřejmě nejlepším okamžikem celé série, ale víte, jak to myslím. Jasonovi sluší Crystal Camp Lake, lesy, rodinné domky. Ale prostředí New Yorku fakt ne. Z tohoto dílu mi nejvíce utkví v hlavě (pokud nepočítám plakátovou scénu) střešní souboj s boxerem. Ale jinak - čistý průměr a zřejmě zlomový bod pro tuto sérii. 50 %. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • S délkou 100 minut se jedná o nejdelší díl původní série, kterou distribuovala společnost Paramount Pictures. (Stocki)
  • V závere, keď sa Jason (Kane Hodder) dostane na Manhattan, je možné si všimnúť na jednom z mrakodrapov obrovský plagát k filmu Batman (1989). (Jello Biafra)

Reklama

Reklama