Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mně se tedy pokračování řádění Michaela Myerse líbilo více. Rozhodně však ne o mnoho. V minulém dílu se teprve zacvičoval a vraždění nestálo za moc. Teď je však zpět a je nasraný více než kdy předtím. Kromě dokonalé práci s nožem naši pozornosti neunikne ani rozšlápnutá hlava či průsek sekerou. Docela dost mi na filmu překážely ty posrané vidiny spojené se strašně blbým příběhem. Takže nakonec bude asi nejlépe, když zůstanu s hodnocením na té ubohé *. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak po velice slušný jedničce přišel Rob s plytkým pokračováním, který se zařadilo mezi "moderní hnusáckou podívanou". Nemám rád tyhle filmy, u kterejch přivírám oči nebo odvracim zrak ne zděšením nebo hrůzou, ale díky hnusu, kterej je na plátně k vidění, a toho bylo hlavně v první půlce filmu víc než dost. Takhle ne. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie v jedničce pouze načrtnul svou jedinečnou vizi, aby jí v tomhle pokračování dotáhl na samou hranici šílenství a absurdnosti. Michael Myers se tu hodně prochází po rozkvetlých loukách při západu slunce (trochu to budí dojem, že prožívá jakousi očistu), trpí haluškoidními představami, v nichž se mu zjevuje matka s bílým koněm a při těžce surrealistické pasáži spolu slavnostně večeří. Zdá se, že Zombie si během psaní scénáře dopřával nějakou bílou mňamku. Na všechny strany plive oheň a síru v podobě nadávek typu "Shit, I fucking kill you", ale to jsme si za tu dobu zvykli. Co se mu však musí nechat, tak je jeho apetit k nespoutané brutalitě. Michael se ve svém zabíjení tentokrát opravdu vyžívá. Kuchá, bodá, řeže, seče a drtí všechno, co se mu postaví do cesty a to s nebývalou vervou. Pracuje efektivně a hodně rychle, aby mu někdo náhodou neutekl. Myersovo odmaskování sice zapříčinilo ztrátu působivosti, jelikož přestal fungovat jako čisté a neproniknutelné zlo, ale samotný závěr, který si bere to nejlepší hned z několika původních sequelů, je nesmírně šokující a zanechává chuť po další filmové krvi. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Já vlastně ani nevim jestli se mi to líbilo. Bylo to takový divný, většina postav nesympatická (hlavní hrdinka z jedničky mi lezla na nervy neskutečně a Dr. Loomis se taky nějak nepochopitelně choval jako idiot) , ale přesto mě to zajímalo. Přišlo mi to jak nějakej zvláštní hororovej experiment v přelomu 80. a 90. let, ale něco na tom prostě bylo. 5/10. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuta DC (119 minut) verze. Tak tohle mělo krátký život. Pokud jsem u remaku chválil Roba Zombieho za patřičný odstup a přidání svého k tomuto proslulému vrahovi, tak tady se bohužel utrhl ze řetězu a přidal toho dost. Což by do jisté míry nevadilo, KDYBY respektoval sérii jako takovou. Bohužel, ne. Michael si zde několikrát sundá masku, poprvé promluví, nepoužívá jen nůž, není zde ani náznak Carpenterovy hudby, k tomu má halucinace o své (mrtvé) matce… Ne, takhle by to nešlo. Dá se říct, že v lecčem tento díl připomíná třetí díl originální série, který nesouvisel s díly předchozími a my, diváci, jsme museli čekat téměř 20 let na slušné pokračování. Naštěstí ne vše je na tomto pokračování špatně, takže ho neposílám přímo do odpadu, protože některé scény se povedly (Rob holt brutality umí a nejsou mu cizí) ale ptám se, jak dlouho bude trvat tentokrát, aby se (pravý) Michael vrátil v nějakém lepším pokračování/remaku? Nemyslím si, že by Hollywood nechal pana Myerse dlouho u ledu… 40 %. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama