Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlouho utíkala před tichým vraždícím monstrem jménem Michael Myers, až se rozhodla změnit taktiku. Přestala utíkat, začala bojovat. Nalákala Michaela do dokonalé pasti. Ta sklapla, jenže… Příběh filmu Halloween zabíjí začíná v okamžiku, kdy předchozí film skončil. Těžce zraněná Laurie odjíždí v doprovodu dcery a vnučky do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. V jeho útrobách je v ohnivém pekle uvězněný zabiják, který ji pronásledoval celý život. Bohužel, nejen kočky mají sedm životů. Uběhne pár minut a Michael Myers už zase chodí ulicemi města, které se připravuje na halloweenskou noc, a úspěšně zvyšuje počet svých obětí. Zpráva o tom, že z její pasti unikl, se dostane i k Laurie, která si je jistá, že když Michaela porazila jednou, porazí ho i podruhé. Jen bude potřebovat pomoc. Bude ale nutné přesvědčit obyvatele městečka, aby se Myerse přestali bát. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (363)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $20miliónov║ Tržby USA $92,002,155║ Tržby Celosvetovo $131,647,155▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,703,859║ Tržby za predaj DVD v USA $1,969,676  ║ Nový Halloween to teda riadne zabil! To ako takéto bezduché samoúčelné výplachovky "horor splašky" ešte niekoho bavia? Bez poriadne atmosféry bezducho naservírovaní splasch či slash hnoj. Nepomôžem si ale na čo je dobré takéto ako x-té pokračovanie, ktoré sa nevie pohnúť z jedného miesta. V tej nemocnici tá hystéria to úplne s prehľadom dala maximálne dole, to bola ale riadne primitívna tukačka na čelo, ten ako že príbeh, heh.  Čistá tragédia. Kedy tomu bude koniec? Normálne mi zhnusia pôvodný horor z 1978. /5%/ ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Michael Myers uniká z ohnivého pekla a jde zase kosit lidi. Tentokrát proti němu však nestojí Jamie Lee Curtis, ale město plné lidí, kteří si náhle vzpomněli, že tenhle sériový vrah existuje a všem jim nějak ublížil. A tak Myers kosí jednoho anonymního člověka za druhým, aby to pak celé skončilo. A zanechalo dost nepříjemný pocit, že Green s McBridem to možná mysleli dobře, bohužel při realizaci popřeli celý předchozí díl a natočili přinejlepším průměrnou vyvražďovačku postavenou na ambiciózním, ale naprosto nezvládnutém nápadu. Tahle série má na víc. A tihle tvůrci taky. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to tak, že "Halloween Kills" bude pre viacerých celkom slušná dávka sklamania na tento rok. A niet sa moc čomu diviť. Ja osobne asi nie som s filmom až na tak negatívnej polohe, no je pravda, že určité elementy mi bránili si film užiť poriadne. Pretože reálny potenciál tu je. Občas inak rozmýšľam, že či je už Michael Myers nejaký superzloduch, ktorý je nesmrteľný, alebo čo sa s ním dá reálne spraviť. Narodil sa ako človek, ale nie je možné ho ničím a nikdy zlikvidovať... a nič nikdy necíti, a každý zásah zvládne bez toho, aby z neho vyšla čo len jedna slabika... to už pre mňa nie je otázka, kto je Michael Myers, ale čo je vlastne Michael Myers? Ale okey... keď toto nechám stranou tak môžem povedať, že film má svoje vizuálne krvavé momentky, Michael tu prinesie asi väčší masaker než Cletus Cassidy vo "Venom: Let There Be Carnage". Minimálne pocitovo. Mne osobne ani nejako vysoko nevadí, že v tomto filme sa mestečko rozhodne postaviť Michaelovi a s heslom "Evil dies tonight" začnú reagovať ako úplne šialení. Je to niečo nové, celkom riskantné a opäť nejakým spôsobom reflektuje súčasné roky. A nielen v Amerike. A myslím, že to tvorcovia často nejakým spôsobom chcú. Takže fajn. Nie najlepšia časť filmu, ale nejaký zásadný problém tam nemám. No sú tu miesta, kde film trošku zabíja čas. Jamie Lee Curtis je vyslovene nevyužitá v tomto filme, no vezmime si aj fakt, že už má po šesťdesiatke a okrem toho po minulom filme zranená. Pocitovo mi však kvôli tomu vadia dve veci. Prvá - 2018 "Halloweenmal byť očividne len jednorazová záležitosť a miesto toho to bolo obnovené na trilógiu, lebo film zarobil prachy. A úplne umelo sa to teraz naťahuje a splieta. Druhá - Je to len vyslovene stredový film, ktorého momentálna výpovedná hodnota je veľmi chabá. A pôsobí len ako zbytočná medzizastávka medzi "Halloween" "Halloween Ends". Lenže sám o sebe tento film toho moc nespraví. Scénky s vyvraždením hasičov a časti pri kolotočoch ma bavili, no to sme mali skutočne Michaela Myersa, ktorý bol proste tým, čím bol vždy. Neviem. Kdesi ma ten film stratil, no nemôžem povedať, že by ma začal v niečom frustrovať. Takže vo výsledku je to skôr priemer. Hodnotenie: C+ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to celkově strašně debilní, ve dvou scénách dokonce nezáměrně vtipné a jako prostřední část trilogie vůbec nikam neposouvající hlavní dějovou linku (s výjimkou úplně poslední minuty, kdy konečně zařve jedna z hlavních postav). Jenže na straně druhé... na té je tu mistr Carpenter s nadupaným soundtrackem, s naprosto luxusním retro intrem, vracející nás do roku 1978, a hlavně nesmrtelným Myersem, co po vzoru Terminátora vykosí třetinu Haddonfieldu, aniž by se při tom jenom zpotil. Největší průser filmu zcela určitě vězí v pojetí tolik diskutovaného lynčujícího davu. Ten se vymkne kontrole a pro vytouženou pomstu se nebojí jít přes mrtvoly dalších nevinných lidí. Chápu, o co Greenovi šlo a ve filmu ta myšlenka jasně zazní, ale proč věnovat tolik pozornosti vedlejším postavám, aby se v závěru stejně ukázaly jako neschopná hovada, to mi hlava nebere. Odsunutí Laury Strodové na vedlejší kolej mě překvapivě tolik nesralo, ono už něco podobného bylo v Halloweenu z roku 1981. Pořád je tu totiž Mike - hrůzu a respekt budící zvíře, nezastavitelný kombajn a chodící mlýnek na maso, který když se objeví na scéně, prostě víte, že to pro zúčastněné nedopadne dobře. Ale jako celek má tenhle Halloween zkrátka až moc velký masařky, díky nimž svoje hodnocení nedokážu vytáhnout z průměru. Takže asi tak. P.S. Bojový úkol pro nadšence vysokých bodycountů. Dokáže mi někdo z vás spočítat celkový počet killů? Třeba se mýlim, ale při klasickém postupu  jsem napočítal 10 mrtvých, plus 12 hasičů a dalších nejméně 10 při závěrečné férovce, to jest nejméně 32 mrtvých. Ale pravděpodobně jich bude o něco víc. Prostě JATKA! :) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Evil is not dying Tonight. Hmm no nejsem tak naštvaný jak ostatní, ale rozhodně jsem čekal více. Halloween z roku 2018 byl o level výše téměř ve všech ohledech. Když je Michael Myers na scéně, tak je film efektivní hororový Slasher s cool vraždy a obstojným Gore a je to podívaná na 4, avšak když na scéně není a to je bohužel většina času je to docela nuda za 2 hvězdy. Spousta nezajímavých divných postav řešící jakési městské trauma, které mne teda absolutně nezajímalo, raději bych sledoval mladé teenagery, kteří chodí od domu k domu a Myers je jednoho po druhém zabíjí než sledovat tuhle bandu dospělých lidí řešící nudné dospělé věci, ach jo Drama je už i ZDE! To že, Myers ožívá a přichází zpátky k životu víme už 40 let, takže je až s podivem, že se tomu dneska někdo diví, to je jak přijít do stripbaru a divit se, že tam jsou tyče a striptérky LoL. A nelogické chování postav, tak to k Slasherům patří odjakživa, Původní film ze 78 taky nebyl žádný hlubokomyslný příběhový Mindfuck s filosofickým přesahem a abstraktním myšlením, vždyť tam ženská řve ještě dřív, než Michael vytasí z kapsy nůž, takže Jokes on you Bitches. Já si naopak budu stěžovat na nedostatek vražd a Myerse, který všehovšudy svým řáděním stráví možná 30 minut a finále je teda vyloženě neuspokojivé bez atmosféry i napětí. Na atmosférické finále v baráku zminula vzpomínám doteď. Paradoxně nejlepší gore scéna filmu je od týpka, který sám skočí z okna hm a hasiči měli větší koule v Traileru. Malignant je teda zatím neohrožen v letošní příčce, tak snad Antlers, nebo Soho?!:) Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 2/5. 6/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Postava Doktora Loomisa (Donald Pleasence) sa niekoľkokrát nanovo objaví vo flashbackoch a dokonca má tiež niekoľko riadkov dialógu. Zaujímavé je, že jeho vzhľad nebol dosiahnutý pomocou CGI ale prácou SFX make-upového tímu na inom hercovi. (Zupan_)
  • Věta: „Evil dies tonight,“ je ve filmu vyslovena přesně 29krát. (Takeshi666)

Související novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (více)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama