Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja zaraďujem zmŕtvychvstanie Jasona za jednu z najkultovejších scén v tejto sérii a i keď je to strašná kravina, aspoň vyzerá efektne. To Jasona naštartuje a na svojej ceste zmasakruje 18 ľudí, čo je naozaj i v tejto sérii ohromné číslo. Trhá, reže, láme a seká, ale i tak je tu všetko podstatné mimo zaber a aj vraždy sú obyčajné a všedné. Postava šerifa bola ako to už u takýchto filmoch býva neznesiteľná a čakal som, kedy už konečne otrčí kopytá. Okrem efektného príchodu si Jason zo sebou priniesol aj hutnú atmosféru, keď sa tak rád motal temným lesom. Ale čo mna osobne najviac potešilo bol fakt, že sa veľmi nápadne podobal na gotické horory a to myslím hlavne ten začiatok na cintoríne z rozkladajúcou sa mŕtvolou. Nečakal som, že má ešte niektorí z dielov v tejto sérii môže prijemne prekvapiť a to keď som ho videl naposledy, som z neho nebol nejako nadšený, ale teraz som bol už na dianie vo filme pripravený, tak rozhodne prevláda spokojnosť. Slabé, ale 4*. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Prvý Piatok 13 ktorý som videl. Jason sa vracia z hrobu pretože ho dvaja mladíci vykopú a chcú ho podpáliť. Zhodou náhod ho trafí blesk ktorý je preňho ako resuscitácia , a je späť vo svojej plnej kráse. Zabíjanie pokračuje a chlapcovi ktorý ho vykopal nechce nikto veriť mŕtvol však pribúda. Je tu zopár fakt slušných originálnych vrážd na 80 slaher je to výborné jeden s tých lepších friday 13th. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dokonalý stroj na zabíjení a pro mnohé nejoblíbenější hokejista na světě Jason Voorhees to zase nějak zmáknul, žije a znovu dostal chuť na mladé maso. Ubylo nahoty (respektive úplně chybí), přibylo naivity. Jedničku, která stála naprostý pakatel, ale vydělala nehorázný balík, jsem si před časem zopakoval. I po šesté zůstává mnohé tak nějak při starém: scénář je dál mizerný, postavy pronášejí úsměvné dialogy a dělají vesměs jen samá špatná rozhodnutí, děvčata se neobtěžují nošením podprsenek a o technické stránce filmu moc mluvit nelze. Jeden z nejvýraznějších kosičů mladého masa se dostává do letního tábora uprostřed lesů, vraždí, odolává všemožným kulkám i řezným ranám, jsme zbytečně korektní (zmiňovaná nahota i uhýbající kamera), naopak místy netradičně pomrkávající (smrt do kmenu, agent 007, tvář vylisovaná do karavanu). Nutno závěrem připomenout, že kdybych měl srovnávat, víc než tuhle sérii budu mít vždy raději texaské řádění motorovou pilou nebo halloweenského Michaela Myerse. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 6: Jason žije“ má k dobru humor, který alespoň trochu nijak výrazně postupující sérii oživuje. Je tu pořád stejné schéma, ale právě ten humor, určité rozvíjení mytologie a celkem snesitelné postavy, tomu dodávají alespoň ten punc průměrnosti, který některým předchozím dílům výrazně chyběl. Jason zde není v ničem výjimečný, ale stejně vám jde o to, jak se mu bude dařit zabíjet lidi kolem sebe. A tady je to sem tam sranda. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jsem rád,že komediální náznak nedělá z Jasona blbce a nedělá nějaké trapné vtípky,jak to,už u komediálních hororů bývá. Přdvládá tu opět hodně postav na vyvraždění,na pár vražd si mákl. Rozmlácený obličej,tři hlavy sekne naráz. Konec se liší od předchozích dílů,žádné pobíhání po chatce,ale myslím,že jeden díl s komedíí bohatě stačí. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Když jde malá holčička (Temi Epstein) s mačetou k Paule (Kerry Noonan), množství krve na mačetě se mění. (Stocki)
  • Natáčení trvalo 40 dní. (Stocki)
  • Jedná se o druhý film série, který se odehrává v táboře Crystal Lake stejně jako první díl. Druhý díl se odehrává o kus dál v táboře Packanack (ačkoliv se dvě postavy v původním táboře na chvíli objeví). Třetí díl se odehrává v Higgins Haven. Ve čtvrtém pokračování se mluví o okresu Wessex (jedna postav se ptá po jezeře Point, byť v dabingu z Novy z roku 1997 se hovoří o původním Crystal Lake). Pátý díl se odehrává v Pinehurst Halfway House. Až v tomto díle se vracíme na půdu původního tábora. Kvůli jeho minulosti bylo jeho jméno změněno na Forest Green, ale v následujících dílech bude opět změněno na Crystal Lake. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama