Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (293)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pozor možný spoiler.Tak tohle trochu bolelo. Na rovinu říkám že tohle není nejhorší Halloween co jsem viděl. To ale nemění nic na tom že to není moc dobrý film. Bavilo mě to o trochu více než Halloween Kills. Co ale zabolelo je hloupost kterou film provází. Hlavně co udělaly s postavou Allyson. Ta je v tomto dílu tak hloupá že mě to fyzicky bolelo. Hlavně na konci když pošle Laurie do prdele s tím že zabila Coreyho, To jsem nepochopil, maska ležela vedle něho, a ona svojí babku pošle do hajzlu s tím že ho zabila? No a Corey...... Ono by to bylo v pohodě kdyby to nebyla součást Halloweenu, vůbec jsem nepochopil proč ho Michael nezabil. A to mu jako v tom kanále předal nějakou schopnost, či co? Co to do háje bylo. Pak jsem moc nepobral jak mohla přežít ta ženská co měla žárovku v krku v předešlém díle. Navíc Michael se objeví v nějaké 50 minutě. Vražd není tolik jako v předešlém díle ale to nebylo na škodu. Vražda DJe byla docela komická. Nejvíce filmu škodí že je to série Halloween, bylo by lepší udělat separátní scénář, to by možná fungovalo lépe. Chtěl jsem dát 2* ale film zachránila aspoň konečná skladba od Blue Oyster cult a to že film vypadá zatraceně dobře po produkční stránce. Jinak ale poměrně slabota. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Chápem, že to mnohým nesadlo, ale ja som si to užil práve vďaka novátorskému prístupu. Green a McBride k tomuto ostatne mali našliapnuté už v „jednotke“. Pamätáte na postavu psychiatra? Nakoniec od tohto skvelého nápadu v poslednej chvíli upustili. Škoda. Ale v „trojke“ sa v tomto smere konečne utrhli z reťaze a tak sa na scéne zjavuje „nový“ Myers, ktorý teoreticky zabije viac postáv, ako samotný originálny Myers! Skvelé je aj to, že Myers sa celé roky (!) ukrýval pod Haddonfieldom. Bál som sa, že scenár bude variť z vody. Že na ňom bude poznať, že vznikol len preto, že „jednotka“ bola komerčný hit a tvorcovia nemali vopred naplánované, akým smerom to v ďalších dieloch nasmerujú a tak narýchlo varili z vody a bude to zlé. Našťastie nie je a skutočne to posunuli zaujímavým, sviežim, miestami nebál by som sa použiť až slovo revolučným smerom. Súhlasím s JohnnymD, že mohli (a mali) lepšie zapracovať na deštruktívnom vzťahom Allyson k mužom. Lebo takto, ako je to napísané a sfilmované teraz, to pôsobí mierne neprirodzene. Ale inak fakt skvelá jazda. Ja sa fakt teším na to, ako budú na TOTO preboha nadväzovať. Žeby zase raz prídu s dielom, ktorý bude väčšinu ságy ignorovať? ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Verejnosťou neakceptovaný koncept záverečnej časti novej trilógie mi príliš nevadil, skôr spôsob jeho spracovania. Ends má odlišnú atmosféru ako predchádzajúce Greenove časti a v tomto smere akosi nezapadá ani do nekonečnej série ako celku. Pred samotným finále sa dej vlečie, občas film pôsobí ako televízny, sem tam sa Greenovi látka rozpadá pod rukami. Je to škoda, pretože záverečné desiatky minút rozpačitý dojem napravujú, ale pachuť neustále zostáva. Pokiaľ Halloween nerdovsky neprežívate, tak si film môžete užiť ako slušný, priemerný slasher. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Viděno v kině. No, říkal jsem si jestli na to vůbec mám jít, na špatné recenze nikdy moc nedám, už i předchozí díl nesoucí název Halloween Kills byl hodnocen špatně, ale mě se líbil a i ta dějová odlišnost. Ale tento nový film uzavírající novou trilogii? Jako po skončení kina jsem z toho nebyl až tak znechucen, spíš zmaten, že jsem vůbec nevěděl jak to ohodnotit. O pár dní později jsem hodnocení nadobro ukotvil na 2*. Celé je to prostě neuvěřitelně odfláklé. Ani nevím kde začít. Jako po prvním dojmu jsem si řekl ok bylo to slabší, než bych očekával, ale těch chyb tam bylo prostě mraky. A to nemluvím už vůbec o nelogickém chování jistých postav, zejména té Alyson (vnučky Laurie). To jak se snadno až pubertáckým způsobem zamilovala do toho psychopata … Jinak, Meyers tu hraje druhé housle, vražd moc nevykoná a především až po více jak hodině dostane trochu prostor. Postava toho Coryho, což je mimochodem asi hlavní postava tohoto filmu mě docela bavila, i když se mi nelíbilo, že měl ve filmu s názvem HALLOWEEN největší prostor. No, kde mám dále pokračovat? Úvod nás seznámil s tím Corym (asi jeho jméno špatně sklonuji, ale co už) a ta tragická událost co se stála na začátku mě nijak nezásahla, poté začne Halloween theme s dýněmi a dobrou Carpenterovou hudbou, ale už tehdy jsem si říkal, šel jsem do kina vůbec na halloween? No a pak se film docela táhne a to až do konce. Ani to finále mě moc nebavilo, ale ukončení Meyerse nebylo nejhorší. Má to i pár dobrých nápadů s tou podstatou zla atd. Vražd je tu méně, ale jsou docela dobré. I když ne takové jako třeba z r 2018. Carpenter svoji hudbu s pomocí ostatních dvou pomocníků zvládl opět dobře, ikdyž to byla už taková spíš kopie starších dílů. Já nevím, nejvíc mi vadilo to nelogické chování postav, málo prostoru Meyerse a celkově bych očekával velkolepější konec. Co jsem četl, tak natáčení bylo posunuto skoro o dva roky kvůli covidu, tak možná asi proto to tvůrci tak odflákli. Což není ale omluva. Opravdu těžko se mi tento film hodnotí. Zpočátku jsem si říkal, že ho nebudu tak kritizovat, ale nemůžu si pomoci, ikonická postava Meyerse by si zasloužila větší cit. Doufám, že už žádné pokračování či remake nevznikne. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle bez prominutí céčková jebka neměla ani začínat. Curtis trapná, z Majerse jde strach asi jako z majonézy, příběh horší jak Halloween 3.. né vážně je to fakt urážka Johna Carpentera. Jak takovýhle hovno může hrát v kinech je mi otázkou. Škoda slov. PS: až bude mít zas někdo geniální nápady jako tady pan Gordn Grýn, že začneme tam, kde původní jednička skončila a všechny díly serem a uděláme to "LÍP" ohoh ojoj.. tak příšte zkus třeba Matrix od dvojky nebo Pátek třináctého od osmičky.. třeba se zadaří ty umělče. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Na otázku, či tento film bude posledným filmom série, Jason Blum potvrdil, že môže byť ešte viac filmov, pretože Malek Akkad sa rozhodol v sérii pokračovať. (Zeker)
  • V čase 01:05:35 předvede Michael Myers (James Jude Courtney) svůj slavný kousek, při kterém svoji oběť zabodne nožem do zdi. Jedná se o naprosto absurdní nesmysl. Vzhledem k velikosti nože a délce samotné čepele, síle, úhlu a rychlosti Michaelova nápřahu, délce následně trčícího ostří a rukojeti z těla, tloušťce těla oběti a pevnosti stěny není možné, aby se Michaelovi podařilo zabodnout nůž do stěny skrze lidské tělo tak, jak je zobrazeno ve filmu. Zároveň je také vzhledem k nemožnosti dostatečného zabodnutí nože do zdi a váhy těla oběti naprosto vyloučeno, aby tělo zůstalo posléze na zdi viset a nespadlo. (Mangano)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama