Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Vida, režisér Steve Miner se opravdu zlepšil. Po vcelku nudné a obyčejnější dvojce nám zde naservíroval dost slušný vyvražďovací počin. I se dost přiblížil ke kvalitě mého oblíbeného Halloween H 20. Tempo je zde docela slušné, i když se pořádní zabíjení začne odvíjet až v nějaké cca 45-50 minutě. Jenže to mi vůbec nevadilo, zpočátku tu máme klasickou rekapitulaci z předešlé části a úvodní zabití dvou místních lidí a poté se začne film věnovat postavám, které mi přišly doposud z této série nejlepší. I jsem si jich pár získal. To se Minerovi opravdu povedlo, podobně jako u výše zmíněném Halloween H20. Soundtrack začínám mít opravdu rád. Vraždy jsou zde zajímavější, krvavější a o něco drsnější. Jason tu má správnou vizáž v hokejové masce, ke konci se pořádně rozjede – úplná mašina na zabíjení. Celé prostředí filmu bylo dobré, např. Stodola atd. Nevím ani co bych pořádně vytkl, možná bych ocenil trochu víc k vysvětlení Jasona atd, přidat pár scén navíc a hlavně tu byla jedna vraždící scéna, kdy Jason jednoho kluka v rukou tak zmáčkl do hlavy, až mu vystřelilo oko – to bylo dost ujeté, trapné a vizuálně amatérské až jsem si myslel, že je to nepovedená či vystřižená scéna, ale co. K dokonalosti něco chybělo, ale stále to byla super zábava a u mě zatím nejlepší díl téhle série. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ať se na to dívám jak se dívám (a jelikož jsem během několika málo dnů nakoukal všechny Pátky, mám celkem jasno) vychází mi trojka coby nejlepší Pátek 13., mající jako jeden z mála dílů opravdu vše. Drží se původního příběhu, Jason je ve formě a s maskou, puberťáci jsou sympatičtí tak akorát a všem šáfuje skutečně šikovný režisér. Vynikající slasher. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Třetí díl naprosto zbožňuju, Jason si nasazuje hokejovou masku a nelítostně masakruje nebohé lidičky. Mordy jsou to fakt parádní, k tomu geniální hudba Harryho Manfrediniho (jinou hudbu už si nedovadu představit), a ten odpornej rypák Jasona, když ho na konci filmu ukáže, dělá z tohoto dílu jeden z nejlepších kousků v celé sérii. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Stratilo to vtip a slušný švih dvojky, no Miner opäť potvrdil že je skvelý hororový režisér. Jason konečne dostáva svoju masku, bohužial iba pol hodinu pred koncom, kedy nasleduje to pravé inferno. Dovtedy ako keby sa len skrýval. Super masky a vraždy. Podrezaný vtipálek, zásah mačetou do rozkroku a harpúnou do oka, prebodnutie žeravím kutáčom, roztlačenie hlavy s vylezením oka - to sú najvypečenejšie znaky tejto časti. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak Jason mě konečně začíná majinko zajímat,konečně má masku,opět ale vraždí unyle a nudně.Geniální dialogy a logické chování postav mě dokonale baví ( ve scénách,kde by nemělo : ) a řvu smíchem když holka drtí dodávku na mostě co se hroutí,místo toho aby utekla před vrahem,který byl postřelen,probodnut,zapálen,oběšen a má tempo důchodce po vydatné dávce fazolí.Baví mě fanoušci Jasona....opravdu moc.Hold já neumim ocenit vrozenou demenci ténhle břečky a tu příšernou hudbu,když v mé hlavěš je jedničkou vysoce inteligentní stroj na zabíjení v bílé masce,který za zvuků geniální hudby a ledově chladných reakcí nakopává tuhle arci parodii do prdele ze předu a to i v jeho slabších dílech. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Maska hokejového brankáře, kterou si tady Jason Voorhees (Richard Brooker) poprvé nasazuje, byla vyrobena společností Fibrosport pro klub Detroit Red Wings. Její podoba vycházela z masky Jacquese Planta, hokejového brankáře, který ji jako první začal v NHL používat v sezóně 1959-1960. Vyráběl si je původně sám. Dnes se už tento typ nepoužívá. (PetrPan)
  • Na speciálních efektech původně pracoval slavný Stan Winston. Jasonův (Richard Brooker) vzhled se ale producentům moc nelíbil, a proto Jasonův obličej před nasazením masky není moc zabírán. Existuje ale několik fotografií Jasonova původního vzhledu i se samotným Winstonem v maskérně, kde ho nanáší na herce Richarda Brookera. Winston byl nahrazen jiným maskérem a Jasonův nový a finální vzhled bez masky je ukázán až na konci filmu ve stodole. To byl také možná jeden z důvodů, proč do filmu nebyla zařazena finální snová vize, v níž odmaskovaný Jason usekne Chris (Dana Kimmell) hlavu. Ve filmu ale přesto Jasonův původní obličej vidět je. Přibližně v jedenácté minutě, kdy prodavač krmí rybičky, se objeví za tmavým sklem Jasonova postava bez masky. Nejde jí vidět do tváře, ale jedná se o jediný záběr s původním Jasonovým vzhledem. Jasonův původní makeup se údajně leskl na 3D kamerách a špatně se nasvěcoval. (LION-MR.T)
  • V tehdejším západním Německu proběhla premiéra v pátek 13. května 1983. (Stocki)

Reklama

Reklama