Reklama

Reklama

Černé Vánoce

  • USA Black Christmas (více)
Trailer 1

Studentka Reily (Imogen Poots) má po lehce traumatickém zážitku ze střetu s opačným pohlavím pifku na všechny chlapy a její spolubydlící na koleji ji v tom mohutně podporují, protože od čeho jiného jsou kámošky, že? Všechny se těší, jak si užijí vánoční svátky ve vyprázdněném univerzitním kampusu, z něhož většina studentů odjela strávit prodloužené volno s rodinami. I proto, že kvůli nevraživosti vůči opačnému pohlaví začalo být tohle sesterstvo dost nepopulární. Dokonalou idylu plnou sněhu a blikajících světel naruší série znepokojivých textových zpráv, která jim začne chodit na mobily. Následně jedna z nich zmizí a další zavraždí maskovaný útočník. Než si Reily a ostatní dívky uvědomí, že jim všem jde o život, ztratí jakoukoliv naději na únik. Mají jen dvě možnosti – pasivně čekat, než si smrt přijde i pro ně, nebo se postavit na odpor. Klíčová otázka zní, kdo proti nim vlastně stojí, a jestli můžou věřit některému z kluků, kteří jim přišli na pomoc. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak neskutečně debilní, 100% feministický a nezáživný film už tady dlouho nebyl. Od první scény a traileru je jasné, jak to celé skončí, ženské jsou uřvané, hysterické a stěžující si krávy, které se chovají strašně hloupě. Dialogy stupidní, typické americké vysokoškolské kecy o ničem sloužící jenom jako výplň, postavy nezajímavé a absolutně NULOVÉ gore. Nic nového tohle nepřináší, vraždy jsou prostě nudné a bez kapky krve a celé to působí prostě hrozně debilně. Nechápu, jak se tahle věc dostala do kin, spíš jak vůbec mohla vzniknout. Čekal jsem od toho nudný, tuctový slasher, ale ani k tomuhle se to nedostalo.... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spolu so Slender Manom najhorší kinohoror, aký som videl. Budil som nádej aspoň na priemernú vyvražďovačku (spočiatku to tak aspoň vyzeralo), ale gore nula, vraždy mimo záber, celkovo to bolo tak pre deti do 5 rokov. A potom prišla feministická myšlienka, a horor sa zvrtol na ešte väčšiu blbosť ako doposiaľ. Z môjho uhla pohľadu tu bolo zlé snáď úplne všetko. ()

Reklama

Goldbeater odpad!

všechny recenze uživatele

Blábol. Značka Black Christmas je zde jen zneužita jako marketingová skořápka, s předchozími dvěma verzemi nemá tohle absolutně nic společného, prakticky si během filmu ani nevzpomenete, že se má odehrávat o Vánocích. Tohle je čistě propagandistický rádoby slasher, v němž se krve nedořezáte, zato menstruační krev ze stránek scénáře teče proudem. Nevím, co Sophia Takal a April Wolfe mají za mindrák, tímto filmem ale dávají všem jasně najevo, že podle nich je mužské pokolení absolutní černočerné zlo a je nutné ho vypálit do posledního jedince. S celým snímkem a hlavně vyzněním jeho finální scény mám celou řadu problémů, tenhle typ jednostranné propagandy à la „jenom JÁ mám pravdu a VŠEM tu svou pravdu musím cpát“ však pokládám za ignorantský, vulgární a nebezpečný, zvlášť ve spojení s alibistickým přístupem režisérky, která tvrdila, že film vůbec není určen mužům (odpálkovala tak předem polovinu diváctva) a že je potřeba, aby ho vidělo co nejvíc mladých dívek, proto v postprodukci film okleštila, aby dostal přístupnost PG-13 a mohlo na něj co nejvíc náctiletých. Naštěstí je film tak špatný a totálně k smíchu po všech směrech, že ho snad ani lidé s IQ tykve nemohou brát vůbec vážně. Odpad všech odpadů. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Ona by to byla sračka i s erkovým ratingem, ale člověk si pak mohl říct "aspoň něco". Dětská verze nenabízí vůbec nic. Jen bandu uvědomělých kravek, která se musí postavit bandě kluků nasáklých šovinistickou magií. A vzhledem k současným trendům je celkem jasné, jak to celé dopadne. Pokud by to bylo celé pojaté s humorem a nadsázkou, dalo by se to ještě přežít, ale režisérka to bere celé strašně vážně, což je v daném konceptu na palici. Imogen Poots na tom musí být asi bledě, když musí kývnout na podobné slátaniny. Pro mě absolutní odpad. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Katastrofální podívaná, příběh špatný až to málem zničilo celou atmosféru svátků. Herecky nevím kde na to chodí ale tohle byl bolestivý hnus, hrozný koukat do konce na tyhle výtvory. Zlaté staré černé vánoce, protože tohle je film na spálení. Atmosféra v prdeli, a záběry totálně mimo svět, a konec bojovnice Xeny se rozhodly zničit finále, odpad to olízalo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne natáčať s ratingom R (mládeží do 16 rokov prístupný len v sprievode rodičov), avšak po negatívnych reakciách skúšobného publika bol film prestrihaný na verziu s ratingom PG-13. (beso74)
  • Meno mačky patriacej dievčatám je Claudette, je to narážka na originál z roku 1974, kde sa v podobnej úlohe objavila mačka menom Claude. (beso74)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)

Reklama

Reklama