Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 1

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Tak pozitiva: zajímavé narážky na jiné kultovní horory; opět známější obsazení, čímž se zlepšuje kvalita celého filmu; dokonalá kost v roli nahé agentky FBI (kdyby umřela bylo by mi jí líto); velmi odvážně pojatá část s táborníky. Negativa: příšerný nápad rádoby smrti Jasona hned v úvodu filmu; ani nápad o rodinou sešlost nebyl nijak dobrý a kvůli převtělování do jiných těl, si přes jeho vizáž člověka, nemohl divák Jasona ani moc užít. P.S.: Četl jsem v zajímavostech, čím vším byl Pátek třináctého 9 inspirován, ale neviděl jsem zmínku na Terminátora, která je z části odehrávající se na policejní stanici očividná. ()

Cappuccino odpad!

všechny recenze uživatele

Nič tak hrozné som už skutočne dlho nevidel. Prvé časti Piatku trinásteho (a niektoré z neskorších epizód), kde Jason vraždi stupídnych tínedžerov, sú, ak už nič iné, tak aspoň zábavné. Toto však bola hromada nezmyslov, nudy a utrpenia. Pevne dúfam, že scenárista za toto „veľdielo“ nedostal ani zaplatené. ()

Reklama

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Jasonove srdce putuje z tela do tela a zabiť ho môže len jeho neter so zázračným nožom v jeho rodnom dome, aby išiel do pekla a magické bytosti ho stiahli dole - WTF? Kde je Jason? Kde je Piatok trinásteho? Kde je slasher? Bezkonkurenčne jedno z najhorších pokračovaní, aké kedy uzreli svetlo sveta. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

DJ Lonely odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to byl opravdu příšerný paskvil. Pochopte, Pátek 13-tého je pro mě (jako hororového fanouška) skvělá série a ani jednomu dílu jsem nedal méně než 3 hvězdičky, ale co má být pro Boha tohle?! Směska odkazů na všechny horory viz. dům vypadající jako Amytiville, v něm Necronomicon ze série Evil Dead, Jessica tvrdící na stanici, že Stevena nechala poblíž "Myersova místa", scéna v bistru vykrádající scénu na policejní stanici z Terminátora a ve finále zjištění, že Freddy vs. Jason byl plánován už deset let předem. Tohle prostě nemá s Pátkem 13-tého co dělat. Ani desátý díl situovaný do daleké budoucnosti mě tak strašně nenakrknul! Doufám, že jako další v řadě půjde remake prvního dílu. Nic jiného už asi nemá cenu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jediný devadesátkový Pátek - a není divu. Prvních cca. 20 minut dobrý, ale pak už je to hrozná zamotanost. Z Jasona je teď prakticky parazit, jehož zlá duše se vtěluje do různých obětí. Takže ho vlastně většinu filmu ani neuvidíme, vraždí nějací blbové s posedlým výrazem! K tomu je tu černošský lovec masových vrahů, Jasonovi příbuzní, no prostě demence. Plusem je jedna dobrá stanová vražda a celkem povedené odkazy na EVIL DEAD, HALLOWEEN a NIGHTMARE ON ELM STREET (to jsem docela čuměl, že [SPOILER] Kane Hodder si tím pádem vlastně zahrál i Freddyho(!) - jo, ta ruka na konci je jeho [/SPOILER]). Jinak ale píčovina, pro mě bez debat nejhorší FRIDAY THE 13th - 3/10. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Premiéra filmu proběhla v Americe v pátek 13. srpna 1993. (Stocki)
  • Zásah FBI, k němuž dojde na začátku filmu, je předznamenán v románu "Friday the 13th: Hate-Kill-Repeat" od Jasona Arnoppa, který se odehrává mezi událostmi sedmého a osmého filmu. (Helled)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama