Reklama

Reklama

Resident Evil: Apokalypsa

  • Velká Británie Resident Evil: Apocalypse (více)
Trailer 2

VOD (1)

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

genetique 

všechny recenze uživatele

Úpadok filmu je značný, ale pozerateľný priemer si drží s veľkým prehľadom. Určite to však nie je pre zmenu režiséra, to skôr predebilnený scenár, žiadny mega záver a zbytočne komplikovanú akciu. Pár scén ju síce drží parádne nad vodou, ale hneď na to ju podkopáva nejaká debilná scéna, ktorá vystrelí z hlavy všetko dobré, čo bolo dovtedy datočené. Faktom ale zostáva, že Milla je aj tak stále jediná action-woman, ktorej tú akciu verím. 55%. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Přesně takové pokračování jsem očekávala, dějove dotažené do trapnosti, po filmové stránce ryze průměrné až nenápadité, zmizela elektronická hudba a bohužel ji nahradila patetická orchestrálka. Naprosto se vytratily vtip a lehkost, která mě společnými silami rozesmívaly v jedničce. Nudila jsem se, nezasmála jsem se, nesoucítila jsem s "hrdiny" a jejich osudem, dokonce mě nic nedonutilo popřemýšlet o ději. A to je špatné, je to známka toho, že tomuhle spatlanci opravdu něco (hodně) chybí. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Neviem k RE2 napisat nic "inteligentne", tak ani nic nepisem... snad len tolko, ze scenar, rezia a herecke vykony by boli slusne v PC hre, nie vsak v kine. Ked niekto pristupi na hru (zatial neznameho a podla mna aj v buducnosti neznameho) rejzu, moze sa vytesovat pri brutalne preexponovanych akcnych scenach (pozliepanych bez rozmyslu), na krcovitych vyrazoch kvazihercov a neskutocnych logickych zhovadilostiach a moze sa celkom dobre zabavit. Ja sa vsak po tejto skusenosti uz nikdy s Wittom na jednom piesocku hrat nebudem. ()

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nechápu jak mohla tahle SRAČKA se scénářem jako od opice po operaci mozku, příšernou kamerou a smutně směšnou režií od někoho dostat víc jak jednu hvězdičku. Proti tomuhle odpadu kinematografie je Andersonova zprzněná jednička takřka geniálním dílem. P.S: Když mi bylo tak 12, psal jsem takové krátké sci-fi povídky a děsí mě, jak moc se podobají (dějově i kvalitativně) téhle obludnosti. Myslím že jsem měl kdysi něco z toho prodat do Hollywoodu :-D ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zmatený amatérský exkrement, při kterém jsem se cítil, jako bych náhle oněměl a díval se na koncert klavíristy, který před pár dny přišel o všechny končetiny. I když tady ti ploužící se kousavci představují jen křoví, nevidím nejmenší důvod, proč by si měl režisér Witt myslet, že je divákova mozková činnost na jejich úrovni.. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (29)

  • Major Timothy Cain (Thomas Kretschmann) řekne (v 70. minutě filmu) dvakrát „Finish him“, což v překladu znamená „Doraz ho“. Tím odkazuje na snímek Mortal Kombat (1995), který režíroval scenárista a producent filmu Paul W.S. Anderson a který je rovněž podle známé videoherní série. (imro)
  • V novelizaci, již napsal Keith R. A. DeCandido, je uvedeno, že Alice (Milla Jovovich) se příjmením jmenuje Abernathy. Toto slovo je piktského původu a znamená „ústí řeky Nethy“. V žádném dosavadním díle filmové série se toto nedovíme. (t.mon)
  • L.J. (Mike Epps) drží dvě zlaté pistole Desert Eagle Mark XIX ráže .44 Magnum, ale Nemesis (Matthew G. Taylor) nesprávně vidí, že se jedná o model VII. (dc125)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama