Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení z Francie, první půlhodinka je akční jak z drsné staré kriminální školy a pak co nastoupí zombie začne šílená akce, zombie samotní nevypadají nějak moc dobře, a dalo by se na nich dost věcí zlepšovat to samý o naprosto příšerný "hrdince" která vypadala jako zombi aniž by si dala make-up. Ale jinak nepřetržitá akce a hlavně zábavná ani minutu jsem se u filmu nenudil, a navíc hláška "Zavři dveře, teče to až sem" mě potěšila. Ale opět musím konstatovat dabing je příšernej. Nepouštět s Českým dabingem, ale jinak paráda. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa odehrávající se v jednom jediným baráku. Brutální řežba mezi zdmi jednoho jedinýho paneláku. Sakra a já tak moc chtěl vědět co se děje právě tam venku. Při pohledu kamery ze střechy domu dozadu na kopce jsem si říkal, že by k tomu alespoň na malou chvíli mohlo dojít....bohužel, má touha nebyla vyslyšena ani na vteřinu. Bylo mi dopřáno akorát pár záběrů na pochodující zombíky před panelákem a pak už zase zpět dovnitř a posléze už jen jediný záběr z okna. Kupodivu ale musím uznat, že tohle frantíkům docela vyšlo. První zombík je skoro nezničitelný a působí opravdu děsivě. Pak už je to klasická vyvražďovačka, kdy se partička lidí snaží prokousat si cestu dolů skrze panelák a dostat se tak ven. Je to hodně brutální, tečou potoky krve, záběry na vnitřnosti nejsou vyjímkou. Spousta vystřílených nábojů, brokovnice v akci, ale taky nože a vlastně vše, co je po ruce, včetně sekyry, mno a pak ten domovníkův arsenál (samopaly, kulomet, pistole, mačeta....), s tím už se dá leccos vystřílet. Akorát jsem si pořád v duchu pro sebe říkal: "Hlava, hlava, hlava....do hlavy!" Ale nakonec....moc dobře se na to všechno koukalo a podle mého se jedná o další nadprůměrný zombie horor. Btw: scéna s mačetou super. :-) 85% ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela nálož, scénář si sice neláme hlavu s vysvětlováním původu vzniku nákazy (že by záření z Venuše? :)) a počáteční akce lehce neschopných policajtů nedává divákovi moc nadějí, ale postupně se na malém prostoru (z hlediska lokace i děje) rozvine struhující akce. Podle některých postav se sice v předměstském paneláku situace oproti normálnímu soužití s místními gaunery příchodem zombií zase tolik nezhoršila, ale berme to jako sociálně kritickou nadsázku. Až na nepříliš časté technické nedostatky patří rvačky, přestřelky a hlavně řešení vztahů mezi přeživšími k tomu nejlepšímu, co jsem v žánru viděl. Napínavé, akční, brutální a jsem v pokušení vysolit žánrovou pětihvězdu. Na závěr vzkaz autorům místních kopírákových komentářů, stěžujících si na mávání pistolemi a sprosté nadávky: buďto si a) film pusťe celý, nebo b), což doporučuji, pokud vám tolik vadí nadávky, vyhněte se filmům o masakrování lidí. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak čtu komentáře, tak je očividné, že někteří lidé nejsou normální. Pokud tento film má něco společného se Španělským REC, tak já jsem koukal asi na jiný film. La Horde není špatný horový snímek se zombíkama. Co se dá od takových filmů očekávat? Prostě masakr a krev, což si myslím, že bylo splněno dokonale. Drsné hlášky chvilkou lezou krkem, ale hlášky dědy byli prostě špičkové. Po akční stránce je to bída a jako horor tento snímek funguje (krev a masakr)... 6/10 =60% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl vážně masakr! Dost mne zaráží podhodnocenost tohoto díla, neboť zde bylo vše na co si hororový fanoušek jen vzpomene. Bylo to nápadité, krvavé, surové, bez okolků upřímné i sporsté. No prostě skvělé!! Ještě nikdy jsem neviděl takové rvačky se zombíky, kdy do nich hlavní postavy buší hlava nehlava, tlučou je do žeber a sráží je chvaty na zem. To samo o sobě již působilo skutečně velkolepě, ale k tomu velice oceňuji vyobrazení a chování mrtvolců, které je napříč filmy jedinečné. Někdy v polovině dojde k okořenění příbehu a naše skupina potká propracovanou postavu zvrhlého tlustého dědka, který byl naprosto skvěle zasazenou vložkou do tomto díla a mnohokrát mne svým ignorantstvím a oplzlostmi rozesmál. Moje jediná kritika směřuje na adresu kamery, která působila vskutku katastrofálně, ale to ze mě nejspíš mluví rozmlsanost z dnešních za každé situace ostrých a stabilních záběrů v BluRay kvalitě. Tento film je starý již 12 let a tak se není čemu divit. Vývoj na konec jsem sice trochu očekával, ale i tak mi to bylo docela líto. 85% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)
  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)

Reklama

Reklama