Reklama

Reklama

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (469)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Totální kopie, která ale funguje úplně stejně jako originál a narozdíl od něj si sebou nese tu výhodu, že si jí budete moci vychutnat na velkém plátně. Tentokrát si říkám, proč ne... 70% (stejně jako originálu tomu nemůžu dát už jenom z principu) a důkaz, že Blair Witch styl je zatim ještě nevyčerpanej. Kéž by takhle někdo natočil nějakou pořádnou válečnou řežbu z pohledu kameramana. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Keď niekto rozpráva ten istý vtip druhý raz, tak sa väčšinou ľudia smejú už len zo slušnosti. To platí aj v prípade tejto prerábky. Budem sa opakovať, ale neodpustím si kritiku ku kamere, ktorá tretinu filmu sníma steny, tmu a rozmazané "akčné" zábery na nohy a nakoniec to celé vyzerá akoby videoamatér točil dedinskú svadbu po polnoci. Moc to u mňa na atmosfére nepridalo, len ma z takéhoto štýlu bolia oči. Celkovo ale chválim príjemnú atmosféru strachu, ktorú som naposledy zažil pri hraní "Condemned". ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Najrýchlejší remake, rýchlokvaška QUARANTINE prehráva s vyšperkovanosťou [REC]u. Vierohodnosť autenticity je úbohá, čomu nepomáhajú ani známi herci ktorí to proste hrajú, výnimkou je jedine Rade Šerbedžija. Remake nič nové neprináša ale čo je smutné ani sa mu nevyrovná, ani tempom, ani atmosférou a posledným klincom do rakvy je jeho okamžité zrealizovanie, pričom [REC] a adrenalínový pocit z jeho sledovania mám ešte čerstvo v pamäti, čo sa mi pri QUARANTINE ani zďaleka nestalo. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Úplne chápem, prečo tento remake niektorých už len z princípu rozčuľuje ale odhliadnúc od toho, že ide z nášho pohľadu o maximálne zbytočný film, (to ako rýchlo vznikol vyvoláva úsmev, snáď nejde o nový trend v USA), ide aj o jeden z vydarenejších remakov a na americké pomery poslednej doby vlastne o nečakane kvalitný horor. Že John Erick Dowdle nemenil drvivú časť scén originálu a pohrával sa viacmenej len s detailami bolo v tomto prípade asi rozumným ťahom, aj vďaka jeho remeselnej zručnosti vznikla rýchlokvaška, ktorá nezaujatému divákovi či divákovi ktorý neprišiel do kontaktu s REC, rýchlokvašku pripomínať ani nebude. A to je spolu s Jennifer Carpenter v hlavnej roli malé plus. 70% ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

remake španělského hororu rec,není ani originální ani strašidelný.zasraná americká kopírovačka.američani budou tenhle film brát jako svůj,ve svojí nadutosti,omezenosti a buranství totiž originál určitě neviděli,a kdyby ho pře jen viděli tak budou řikat že ten jejich je originál.zasranci.navíc je to naprosto trapný a o nějakym pocitu strachu při sledování,nemůže být ani řeč.odporně,odporně hnusný film. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (11)

  • Film nemá vlastní soundtrack, což je v hollywoodské produkci dost nezvyklé. (-bad-mad-wolf-)
  • Dougu Jonesovi trvalo čtyři hodiny, než si nasadil celotělovou protézu. Svou roli natáčel pouhý jeden den. (LUKICKK)

Reklama

Reklama