Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zombie ovládly Zemi. Na celém světě už zbývá jen pár míst, kde se dá ukrýt. Hrstka vědců a vojáků zvolila podzemní bunkr na Floridě a snaží se pomocí nejrůznějších experimentů na polapených zombie přijít na to, jak zvrátit osudnou chorobu, která způsobuje přeměnu nakaženého člověka v zombie. K některým experimentům jsou však zneužiti i vojáci a to způsobí rozkol uvnitř komunity. Ale ještě než se stačí věci vyřešit, vniknou do bunkru zombie, kteří konečně našli skulinku v obranném systému. Teď už hraje každý sám za sebe a jediným cílem je přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Natocilo se to dva roky po mem narozeni. kdyz jsem se na to dival, nevedel jsem o co jde. Kamera se mi zdala cista, ale postavy mi pripadali jak ze stareho filmu. Hodne mi to pripominalo volne pokracovani 28 dni pote, ci Zemi mrtvych. Pak jsem ale zjistil ze jde o film 22 let starej, zrenomovanej a tak mi to docvaklo. Takze popravde za dve, ale na to stari a bez pocitacovych efektu za tri. Vetsina deje se odehravala v podzemi, az jsem z toho malem dostal klaustrofobii. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na tú dobu až prekvapivo vynikajúce triky, herci skutočne hrajú a Romerova réžia je tiež bezchybná. Každá časť z tejto trilógie bola viacmenej komorného razenia a tak to ostalo i pri tejto časti. Začiatok nemá chybu. Hádky medzi pár vojakmi a vedcami boli v pohode, veď komu by neliezlo na nervy byť zavrený tak dlho v nejakom kryte. Všetko to smerovalo k bezchybnému koncu a bez problémov som bol pripravený udeliť plné hodnotenie. No preboha ča znamenal ten záver. Romero celou trilógiou niekam smeruje a tu nám ponúkol zrazu nejaký happy end? Síce nie jednoznačný, ale vzhľadom k predchádzajúcim filmom to bol pre mňa šok. A to takým spôsobom že v tej najväčšej akcii proste strihne film, akoby už ďalej nechcel natáčať a ukáže nám tento záver. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejpřeceňovanější z uznávaných hororových režisérů dvacátého století mě o své vyjímečnosti nepřesvědčil ani tímto snímkem. Romero prostě musí do každého svého filmu mimo zombíků narvat ještě nějaké to poselství nebo kritiku společnosti, avšak způsob, jakým to činí, nemůžu zkousnout. Prostě je to většinu stopáže nuda. Nesympatické postavy (průměrně zahrané) vedou jeden nudný dialog za druhým, zombie jsou de facto odsunuty na druhou kolej, a já přitom usínám. Na druhou stranu musím přiznat, že když se to v posledních 25 minutách konečně rozjede, dá se na to dost dobře koukat - ale škoda těch 75 minut předtím. Na víc než průměrné hodnocení to u mne není, ačkoli se mi celkově Day líbil mnohem víc než předchozí Dawn. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tenhle zombie snímek měl vše co zombie filmy mají mít. Pořadné kuchání svých obětí, pojídáni vnitřností, končetin, brutalitu, zábavu, naivnost ... Na svou dobu má film luxusní trikové efekty. Škoda jen první poloviny filmů, která byla docela nudná. Závěr mi vše dokonale nahradil takže já jsem naprosto spokojený. Kéžby Romero točil i v dnešní době něco takového. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Vše, co jste kdy chtěli vědět o zombies, ale nestihli jste se jich na to zeptat :-). Sice stará, poněkud ohmataná, ale zato bohatě ilustrovaná učebnice pro studenty lékařské fakulty, obor Postapo Frankenstein. Přiloženo i tematické leporelo „Stavba těla zombíka – samce“ (doktor Henry Logan je zřejmě patolog gentleman, samice totiž nepitvá), kde si můžete vyzkoušet odebírání údů a orgánů všeho druhu. Šmik! Zombíkův žaludek je fuč, střeva šplíchla na podlahu pitevny... a vida, žrací reflex mu stále funguje! Přednášky se konají v aule, praktická cvičení v podzemí vojenského komplexu, tvořeném betonovým bunkrem, starou šachtou, jeskyněmi a papundeklovými kulisami hotelu Ritz. Výuka probíhala populárně naučnou formou a byla docela zábavná, dokonce i pro zombie laika jako jsem já. Největší miláček byl samozřejmě zombík coby pokusný králík, později skvělá cvičená opice. Nemrtvý mazlík Bub se schluchátky walkmana na uších , užaslým výrazem a pokleslou žrací čelistí byl přímo k sežrání! ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Krev a střeva, která jsou ve filmu použita, pochází z prasat. Filmaři je získávali z blízkých jatek. (Mr.Hudson)
  • George A. Romero se ve filmu objeví při závěrečné zombie hostině, kde hraje nemrtvého, tlačícího vozík. (Mr.Hudson)

Související novinky

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Remake Day of the Dead

Remake Day of the Dead

10.11.2005

Zakladatel a klasik zombie žánru v jednom, George A. Romero o sobě v poslední době opět dává vědět. Loni k nám přisprintovali zombie v remaku Zacka Snydera Úsvit mrtvých, tento měsíc v českých kinech… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama