Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len ťažko horko možno túto časť porovnávať s dvomi predchádzajúcimi. Prvé dve nastavili latku príliš vysoko. Táto sa uberá úplne iným smerom. Nemožno však povedať, že by bola sklamaním aj keď do deju svojich dvoch predchodcov "zapadá" ako pohár Coca Coly k ruskej čajovej súprave Samovar. ALE .. (na záver) Veľa ľudí kritizuje humor, ktorý sa tu sem tam objaví. Ten však mne až tak nevadil, čo sa nedá povedať o tých omšových "kecoch" cez mikrofón, ktoré dávali všetkých zombiekov do stavu "tichého" režimu vášho kradnutého laptopu. Nebyť tejto pre mňa vyrážky na zadku, mohlo byť o jednu hviezdu viac. O "prekliatí" názvu tohoto hororu skvele vysvetlil "ricci.s" Ešte by som sa rád vyjadril k náväznosti na predchádzajúce dve časti. Ste si všetci úplne istý, že ozaj ničím nenadväzuje? Ten kto má túto "momentálne" trilógiu skutočne dobre napozeranú mi dá "možno" za pravdu. Spomeňme si teda ako začala jednotka. Za všetko mohol pes. Nebola náhodou jedna z osôb, ktoré boli na svadbe ako hosť v kontakte s týmto psom? Tá osoba to v úvode filmu povie a určite si spomeniete, že má pohryznutú ruku. V Rec 2 sa dej odobral úplne iným smerom. Nemohla zato len nákaza psa nezmámim vírusom, ale aj samotný diabol. V trojke je jasne dané najavo, že ani tak nejde o "zombiekov" ale o armádu satana vyobrazenú v "ich" podobe. Preto bolo úplne zbytočné ručičku mladej neveste sekať. Jednak jej to na kráse nepridalo, a čo bolo o dosť horšie, neprenášal sa len vírus v krvi, ale aj "časť" duše samotného satana. Ako voľné pokračovanie tejto série, vytvorenej v subžánry zombie pre "zábavu", si Rec: Genesis, nadpriemerné hodnotenie, najmä vďaka množstvu výborných gore scén a pekne spracovaných masiek zaslúži - 70%. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Už druhý diel zbytočne všetko vysvetľoval a tak odbúraval desivú atmosféru originálu. Tretie pokračovanie si ide vlastnou cestou, udalosti sa odohrávajú v tom istom čase ako originál, len na inom mieste. Zabehnutý štýl roztrasenej ručnej kamery sa opustí po úvodných 20 minútach a ukazuje filmovejšiu verziu nákazy. Opúšťa sa tým však aj atmosféra (strach z neznámeho tak príjemný v prvom diely) a miesto strachu sa pridáva na dynamike. Celý film ubehne rýchlo, ale človek sa nezbaví pocitu, že je to už len zanedbateľný prídavok do veľkého množstva zombie hororov, ktorý okrem krvavej svadby neukazuje nič zaujímavé. Chcelo to rozhodne viac humoru alebo viac hororu. Ostalo to niekde v strede a nič nie je poriadne. Tak trochu zbytočný film. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Bolo jasné, že Paco to sám nezvládne tak dobre (kto má napozeranú filmografiu na predošlích snímkoch spolupracujúcich pánov vie čoho je kto schopný) a len zamrzí, že najočakávanejšiu scénku (nevesta s motorovou pílou) ešte aj poriadne skurvý. Po zaujímavom svadobnom úvode, tvorca odhadzuje kameru (a Belaguero ju nemieni ani v najmenšom zdvihnúť) čo mi nevadí ako tie odľahčené situácie, ktoré vôbec nie sú funny (brnenie a už zmienená píla) aby to vylepšil nekompromisný záver ako sa patrí. I tak ostáva nemastný neslaný pocit a la Prometheus (adohráva sa to v tom istom vesmíre ale nakoniec z toho nie je ani to ani ono), no našťastie chuť na ďalšie pokračovanie nezahnal. Ako by aj mohol keď na ňom bude pracovať moj obľúbenec, hahá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když oznámilo režisérské duo Jaume Balagueró a Paco Plaza, že se rozdělí a každý sám natočí další díl mé oblíbené série REC, byl jsem nadržený jako hydrant. Zřejmě jako každý fanda předchozích dvou dílů, jsem očekával, že se konečně dočkám detailnější rozborky, odkud že se vlastně vzal onen démonický virus, který dal šanci vzniknout dvěma velmi dobrým „zombie“ hororům. Jakožto nepříliš velký fanda tohoto žánru přiznávám, že právě REC série společně s Romerovými díly jsou asi tím jediným, co se mi na něm líbí. Bohužel má očekávání byla až příliš velká a já nakonec spokojený vůbec nebyl. Nebo lépe řečeno tak napůl. Už je mi jasné, kdo z režisérů tahal celou dobu za kratší konec a Plaza mně docela zklamal. Místo prequelu jsme měli možnost vidět jakési volné pokračování, jehož dějová linka probíhala současně s prvním dílem. I to bych dokázal překousnout, jenže jakmile se tvůrce vykašlal na to, co zdobilo jeho předešlé díla a na scéně se objevilo cosi „zdánlivě připomínající komedii“ pocítil jsem jakousi pachuť. Nezbývá mi tak nic jiného, než si počkat s čím přijde Jaume Balagueró. Ruční kamera (přístroj, díky němuž si získali předešlé díly REC mojí přízeň) tu figurovala snad prvních patnáct-dvacet minut a pak se přešlo ke klasice. Samotný úvod byla jedna velká uspávající nuda a protože jsem film poprvé viděl v originálním jazyce (a bez titulků), dostala moje španělština docela dost zabrat. Nezáživné dialogy a dle mého názoru špatný výběr herců (do vedlejších rolí) mě nutil přemýšlet o předčasném vypnutí a udělení čistého odpadu. Naštěstí se posléze o něco zlepšilo, ale i tak jde o nejslabší díl. Ani tentokrát nesmí chybět pořádná dávka akčnosti, kterou od jedničky začali stupňovat. Tentokrát se však do toho všeho přimíchala ještě hutná dávka romantiky a náboženských keců. Co se týká toho prvního, tak tady to bylo ještě v mezích mé přijatelnosti, ale ty duchovní kecy a uvedení zombie do transu si mohl Paco odpustit. Samozřejmě nesmím ani opomenout ony komické prvky, kdy se mělo jednat především o černý humor, ale já se u toho ani jednou nezasmál. Brnění, motorovka a gumovost některých gore efektů ve mně vyvolávali pocit, zda si z toho všeho neudělal Španěl jen obyčejnou prdel. Hodně slabých 50% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Než jsem si pustil REC 3 Genesis, tak už jsem viděl zdejší chabé hodnocení, takže mé očekávání bylo, že vysolím jasnej odpad. Nakonec jsem byl ale mile překvapený, že na odpad to není. Několik scén je parádních a zombíci jsou docela věrní. Nicméně o strachu nemůže být řec a navíc jako prequel či genesis to bohužel nefunguje. Stále nevíme, odkud se virus vzal a jaký má charakter, víme jen, že se šíří kousnutím a že mu nelahodí citace z Bible. Náboženský virus? Plazo-Balaguero, to jste nemohli vymyslet něco uvěřitelnějšího? Za tento díl, který nic neobjasnil tedy dávám 40% a snad bude Apokalypsa výrazně lepší. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)
  • V celosvětových kinech film utržil 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)

Reklama

Reklama