Reklama

Reklama

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (469)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som v roku 2007 videl španielsky film "REC" tak to na mňa velice silne zapôsobilo. Skoro som sa dosral od strachu. Bol to desivý found footage okultný zombie horror. Dal som mu plné hodnotenie. Rok po jeho premiere skočili po tejto originálnej horrorovej téme americkí filmári a natočili cover verziu. Vznikol remake "Karanténa". Celkom sa im to podarilo. No je to v podstate len presná kópia španielskej predlohy. Ak by som však nepoznal pôvodný snímok dal by som tomu štyri hviezdy. *** ()

mm13

všechny recenze uživatele

Nesympatická hlavná hrdinka pôsobí ako (nepodarená) karikatúra svojho španielskeho predobrazu, až som jej už v prvých minútach prial, aby spadla z tej požiarnej tyče a polámaná zmizla zo scény. Vôbec celé je to také neisté a nervózne, akoby vedomé si faktu, že kvalít originálu nejde (kopírovaním) dosiahnuť. Neviem, aký by bol môj dojem bez skúsenosti s REC, túto preľaknutú napodobeninu bez štipky dôvery v samú seba som ale nedokázal dopozerať. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No zas si Amici chceli niečo dokázať, že to natočia lepšie ako Španieli. Hádam by sa to aj stalo, keby boli prví ale neboli. Len okopírovali, ten istý príbeh ako v REC, nechápem načo a hlavne pre koho. Mysleli si, že keď tam dajú iných hercov ale tén istý dej tak to bude lepšie ako Španielsky originál, leda hovno, totálne zbytočný film. 3* dávam len pre hlavnú predstaviteľku J.Carpenter, ktorá má bavila o niečo viac ako v originále M. Velasco. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Španělský originál REC mě absolutně neoslovil. Čekal jsem, že se s nápadem Amíci poperou líp, ale bylo to v podstatě naprosto stejný. Zmutovaní lidé běhající po baráku, roztřesená kamera, prázdné a nic neříkající záběry, atd. Zkrátka věrná kopie originálu. Ale dávám o hvězdičku víc než u REC, asi proto, že angličtina lahodila mejm ušim víc:) 40% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit remake, který je v nevýhodě - jednak proto, že originál je bezvadný a jednak proto, že byl natočen tak brzo po něm. Podle mě však bohužel úplně na nic, protože se srovnáním s REC, je Karanténa samozřejmně slabší a ničím Vás nepřekvapí. JENŽE... Objektivním pohledem je to i tak dobrý film. Stejně jsem se bál, herci hráli skvěle a když si odmyslím to, že jsem nikdy žádný REC neviděl, tak řeknu, že Karanténa je bomba. Bohužel (bohudík) JE to remake, který byl v tuto chvíli natočen zbytečně, ač je to filmařsky dobré (ale stejně zdaleka né tolik jako originál) a ostudu nedělá... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (11)

  • Dougu Jonesovi trvalo čtyři hodiny, než si nasadil celotělovou protézu. Svou roli natáčel pouhý jeden den. (LUKICKK)
  • Film nemá vlastní soundtrack, což je v hollywoodské produkci dost nezvyklé. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama