Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters of the Third Kind.. Chtěli důkaz, mají ho mít aneb od skepse k mentální sepsi. Na pseudodokumenty, či found footage o paranormálních Hopkircích už, přiznávám se, nemám nervy - pořád stejná písnička podle obehraných notiček. Člověk se dvakrát poctivě lekne, ale jakmile se začnou duchové s tlamou Ace Ventury a velmi jasných kontur prohánět po chodbách, kvantita krutě přebíjí kvalitu a z Grave Encounters se stane jen řadový odvar, co si nastavovaným koncem šlápne na vrtuli a neodletí. Připomíná tím absint z dieffenbachie nebo denaturovaný líh.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem na tento film viděl trailer, který nevypadal vůbec špatně. Po nějakém čase jsem si na tento snímek vzpomněl a sehnal si ho. A po zhlédnutí musím napsat, že ten trailer vyložil karty až moc. Takhle přijdete o tu nejlepší lekačku celého filmu. Celkově mě Grave Encouters bavili spíše ve své první půli - budování napětí, nastavování kamer, chodby, kde může být cokoliv kdekoliv… jo, to mě strašně bavilo a nějaká atmosféra tam byla. Jenže jakmile se film dostane do své druhé poloviny a začnou se objevovat duchové… tak to jde do háje, alespoň pro mě. Lekačky (až na jednu či dvě) nefungují a jsou spíše k smíchu, stejně jako postupně se rozvíjející příběh (ty náramky na rukou mě skoro rozesmály, když jsem si představil duchy, jak je vyrábějí…) Tento film není špatný, ale bohužel dojíždí na trend ruční kamery (ta mě v mnoha scénách srala) a toho rádoby dokumentárního stylu. Samotnou korunu tomu nasadili sami tvůrci, když jsem po skončení filmu objevil, že už napsali scénář k druhému dílu… samozřejmě to bude taky podle skutečné události, podle skutečně nalezené a nesestříhané pásky, že jo… ;-) Takže, není to špatné, je to jen hloupé a ve své poslední části i nudné. Jak říkám, není nad první půlku… 60 %. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters jsou zaručeně lepší, než nějaké Paranormal activity (tím myslím první dva díly, trojka je povedená), ale na horory typu Záhada Blair Witch nebo REC určitě nemají. Found footage filmů v poslední době pořád přibývá, ale tento je aspoň vcelku povedený. Škoda, že je zde ten pomalý rozjezd a pár hluchých míst, avšak lekačky docela fungují (nic extra, ale ujdou) a i postavy jsou v pohodě. Tři hvězdy jsou myslím přesné. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdy tohle skončí? To už máme nejméně osmý plagiát Blairbitchské baby Jagy za poslední tři roky, založený na tom, že partička amatérských idiotů někde běhá potmě s baterkou, ječí, piští a chovají se jako dementi, přičemž sem tam natočí na vytřepanou ruční kameru nějakou tu ektoplasmu, která se zjevila snad jen proto, že byla zvědavá až za hrob, co je to za čuráky. No Ať žijí duchové! Tady se nám ukáží dokonce tři lobotomizované exempláře, no řeknu vám, Natálka v Černém labuti mě vyděsila víc, a chybělo snad už jen to, aby z mechu vylezlo pár trpajzlíků, začali tesat krovy a bouchat na střechu blázince fungl novou krytinu! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslíte úvodních cca 20 minut a závěrečných cca 25 minut, zbude relativně dlouhá střední část, která dokáže vybudit zimomriavky i u otrkaného hororisty, byť nepřináší nic až tak převratně nového. Bubáci jsou víc tušit, než slyšet či vidět a na5í by se dalo místy krájet i tupým nožem. Banální falšovaná para-dokumentaristika se mění v holý boj o "to be or not to be", konečné skóre ale neprozradím. Užil jsem si to celkem slušně, i když jsem na to koukal za denního světla (kterého byl jinak ve filmu veliký nedostatek). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)
  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)
  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)

Reklama

Reklama