Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se moc bál! Hned jak jsem viděl hlavní dvojici, měl jsem tak neuvěřitelný strach, že tu bude nějaká kravina! Celých dvacet minut jsem umíral nudou, ale pak se to stalo! Nejenom, že jsem viděl podivína, který byl čím dál tím divnější a divnější, ale hlavně jsem poznal nový rozměr nudy! Chcete ho poznat taky? Tak si pusťte tento film! SPOILER! Proč musí v každým dílu Paranormal Activity všichni umřít? Nemohl by to aspoň jeden přežít? ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Aktivně paranormální spin-off bratranec, který sice není sračkoidní jako poslední regulérní díl, celkových kvalit však stejně moc nepobral. Rádoby vtipná první polovina se dosloba tříská s tou druhou vážnou, která uhýbá od klukovských skopičin k "possessed" motivům. Pravda, místo statických kamerových záběrů jsou tu tentokrát akčnější handycam zaběry, původní sérii to však nijak neobzvláštní. Body tak sbírá za poslední desetiminutovku, která je nejen atmosférická, ale i silně lekací a příjemně se propojí s několika původními částmi, zejména s tou první a čtvrtou. Slabší průměr. ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

No. Bodík k dobru, že sa tvorcovia rozhodli sériu trochu osviežiť (nové prostredie, postavy...), ale inak to každým dielom len mrvia a mrvia, pokusy o prepojenie či mytológiu pôsobia umelo, jeden nezmyselný zvrat za druhým (time travel, srsly?!) a vôbec... mám pocit, že sa to od pôvodne krásne jednoduchého konceptu stále len zbytočne zamotáva. Rozumiem, že treba divákov naťahovať, aby sa točili ďalšie diely a zarábali prachy, ale mňa to už pomaly začína otravovať... Niežeby som sa vyložene nudil, ale tak nejak mám pocit, že sérii dochádza dych. Tak dúfam, že to tvorcovia už nejako uzavrú a nechajú démonov spať. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli nějaký díl série, a je jedno který, snímek „Paranormal Activity: Prokletí“ vás zase tolik nerozhodí. Je to příjemný přírůstek, který není s kvalitou nijak nízko, a musím říct, že se mi zamlouval podobně jako třetí díl. Čtvrtý byl už jen vykrádáním celé série, ale tenhle spin off s jinými postavami docela zaujal. Díky němu si říkám, že série má pořád co nabídnout. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tak jsem čekal, jestli nám třeba ten spin-off nebude chítt vysvětlit něco z předchozích dílů... Ne, jenom tam nacpali postavy z minulých dílů (Katie, Micah, Ali, malá Katie a Kristi) a čekali,že to klapne. Ten film nepřinesl sérii nic a ještě se hloupě soustředí na její nejslabší část, což je ta čarodějnická. Paranormal Activity je o paranormální aktivitě, tak kde sakra byla? Jako jo aspoň to vedle PA4 nenudilo, ale špatný je to stejně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Prvý film zo série, ktorý sa začína logom spoločnosti Paramount. (misterz)
  • Protože se výroba o pár měsíců protáhla (natáčení skončilo až koncem července), nebylo možné stihnout původně plánovanou premiéru filmu na americký svátek Halloween, kdy měly premiéru i ostatní díly. Jedná se tak o jediný díl série, který byl do kin uveden až v lednu. (SidneyP)
  • Katie Featherston (Katie) je jediná herečka, která se objevila ve všech dosavadních filmech série. (rafix)

Reklama

Reklama