Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (523)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vicemene jsem to cekal. Docela zajimavy prostredi rozmlacenyho opustenyho mesta a parta urvanejch pratel, ktera leze kam nema. Penez zrejme nebylo moc, takze je vsechno ve tme, rozklepany a neni tu asi ani jeden poradnej zaber na "mutanty", ale ono to nejak ani nevadi, mozna to je naopak dobre, beztak by ty masky posrali a jeste by to pusobilo smesne. Celkove proste klasicky hororovy becko, ktery nenadchne ani neurazi. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Černobylský průjem (slovní hříčka podle anglického názvu, pro ty, co mají rádi inteligentní humor...HaHaHaHa...) je dokonale podprůměrným hororem s několika lehce průměrnými momenty. Nápad neni úplně špatnej, ale je dost špatně podanej. Scénář plnej stupidních chyb a Sadowskiho postava mi těžce dráždila svěrače. Černobyl by si zasloužil lepší survival. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak to je celkem hardcore, nebo alespoň tak od půlky až do úplného konce. Rozhodně vím, kam se nikdy nechci jet podívat na výlet. Škoda jen, že do takovýchto snímků s opravdu dobrým tématem všichni dávají mladé a nezkušené herce, které to jenom kazí. Atmosféra je skvělá, stejně jako akce a napětí, je to vše udělané hodně reálně. Tady je to hodně podhodnocené, řekla bych že se každý musí ponořit do děje aby nehledal zbytečnosti. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poměrně atmosférické, rozhodně ne nudné, lehce strašidelné a určitě ne zbytečné. Přesto se však z toho jistě dalo vydolovat mnohem více, ne, Peli? A někdo už konečně natočte horor, ve kterým se lidi budou chovat přirozeně! Až se přestanete smát, tak... no, je fajn, že se aspoň "moc často" nerozdělovali, co? ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

He, tak teď si připadám sám jako nějaká zmutovaná příšera mezi uživateli CSFD, páč mně se tohle hodně moc líbilo. Už samotný výběr lokalizace ukrýval velký potenciál, ale já debil jsem se zhlídnutím otálel, neb mě odrazovaly recenze a dokonce i odsudky mých oblíbenců. Do filmu jsem tedy šel s pramalým očekáváním, jenže tohle je povedený od samýho začátku, napětí postupně graduje a kupodivu to nekazí ani tradiční slabina většiny hororů, tedy závěr. Velkým plusem je pro mě v podstatě totální absence prvoplánově zobrazovaných hnusů, dlouho taky není jasný, s kým má parta mlaďáků (smrtelnou) čest, což všemu jenom přispívá. Prostě tohle je pro mě vysoce lahodnej žánrovej kus, jehož víceméně všeobecný odsouzení zřejmě nikdy nepochopím. 80-90% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Film nebol premietaný pred kritikmi. (ShortyIC)
  • V Rusku a USA se ozvaly hlasy, že celá myšlenka je cynická a znevažuje oběti černobylské katastrofy. (Sufferer)

Reklama

Reklama