Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (523)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příšerný, co všechno už se v dnešní době vydává za horor. Absolutně nenapínavá a atmosféru postrádající blbina, která je díky své až velké lacinosti po většinu času i k smíchu. Scénář navíc vypadá, jakoby ho někdo sesmolil na záchodě. Že je tento děsivý scénář od tvůrce Paranormal activity mě vlastně vůbec nepřekvapilo. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak to je celkem hardcore, nebo alespoň tak od půlky až do úplného konce. Rozhodně vím, kam se nikdy nechci jet podívat na výlet. Škoda jen, že do takovýchto snímků s opravdu dobrým tématem všichni dávají mladé a nezkušené herce, které to jenom kazí. Atmosféra je skvělá, stejně jako akce a napětí, je to vše udělané hodně reálně. Tady je to hodně podhodnocené, řekla bych že se každý musí ponořit do děje aby nehledal zbytečnosti. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bida a nuda az ta lacinost uplne neskutecne bije do oci atmosfera nulova prvek prekvapeni nulovy obcas nejaka ta scena povedena par solidnich mutantu jinak slabota namet dobrej ale naprosto nevyuzitej jinak oficialni text distributora opet nezklame prej sokujici film plnej desu a hruzy no to teda fakt jo co na to rict no svanda no... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hvězdu navíc za to, že mě prostředí okolo Černobylu fascinuje a rád hltám cokoli, co se na toto téma objeví. Ony Černobylské deníky opravdu nejsou žádné veledílo, ale jsou až překvapivě dobře koukatelné - zejména první polovina, kdy se skupinka mladých nadšených turistů vydává do tohoto bohem opuštěného místa je skvělá (škoda, že nebylo použito více autentických záběrů z reálné Pripjati). Jakmile se ale odhalí nepřítel, atmosféra jde do háje a strach mizí úplně. Survival je to slušnej, pointa není úplně marná, ale jak jsem řekl na začátku, hlavně od toho nečekat bůhvíjaký nářez. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem tomu dát šanci. Vážně chtěla. Jenže styl "vezmu kameru a točím", už je dost ohraný, asi jako Schwarzenbergův pěvecký výstup… A mě to pomalu začíná unavovat. Když se hodně soustředím, zahlédnu jakousi čmouhu v záběru; tak nevím… byla to ta černobylská mutace, nebo jsem taky viděla jen (ne)zřetelný hovno. Jasný… je to hovno. No, nic… hážu na to bobek a jdu sledovat budoucí hvězdu SuperStar. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Vo filme môžeme vidieť, že hrdinovia vstúpia v Pripjati do podzemnej časti budovy a o malú chvíľu sa ocitnú v elektrárni, čo však nie je možné, pretože do elektrárne nevedie žiadna podzemná chodba a elektráreň je od mesta vzdialená viac ako jeden kilometer, takže behom dvoch či troch minút sa to pešo stihnúť nedá. (ČSFD)
  • Ve filmu se neobjevil jedinný záběr, který by byl natočený v Černobylu. Natáčení probíhalo v Srbsku a Maďarsku. Scéna uvnitř velínu se natáčela v Kelenföld Power Plant v Budapešti. Scény ve městě Pripyať byly ve skutečnosti natáčeny na opuštěných sovětských armádních letištích. (Skarface)
  • Při výhledu na elektrárnu je možné v její blízkosti vidět tři válcovité stavby znázorňující patrně chladící věže, které ale ve skutečnosti u elektrárny nestojí. První 4 bloky používaly chlazení vedené v zemi, věže u 5. a 6. bloku nebyly nikdy dostaveny, navíc se nachází mnohem dál. (Adrai)

Reklama

Reklama